Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptător la Oyama Karate Edward Ruse, din Constanţa, bronz la Cupa Europeană de Kyokushin Karate (galerie foto)

ro

08 Dec, 2015 00:00 3317 Marime text


Luptătorul constănţean Edward Ruse, de la CS Oyama Karate, a urcat pe podium, cucerind medalia de bronz, la Kyokushin Karate European Cup, întrecere care s-a desfăşurat la Katowice.
 
În oraşul polonez s-au disputat Campionatul European Open de Karate (întrecere rezervată seniorilor) şi Kyokushin Karate European Cup (la care au concurat copii şi juniori). În vârstă de zece ani, Edward a fost medaliat la kata (la copii 10-11 ani), în secţiunea sa concurând el şi alţi 11 tineri sportivi. Edward Ruse este pregătit la Oyama Karate de Marius Burlacu şi de Lidia Dobrin, aceasta însoţindu-l la întrecerea continentală din Polonia.
 
Edward a fost singurul sportiv de la Oyama Karate, dar şi din Constanţa, care a participat la acest concurs, fiind mezinul lotului tricolor. Un sportiv, o medalie, aşadar, pentru Oyama Karate, iar Edward putea urca şi mai sus pe podium, dacă nu avea o mica ezitare în timpul demonstraţiei.

Aflat la doar al treilea concurs de kata

Luptătorul constănţean a concurat la Katowice şi la kumite, unde, după o victorie contra unui polonez, s-a oprit în turul secund, fiind declarat învins în partida cu un alt reprezentant al ţării-gazdă, însă la capătul unui meci foarte strâns. Dacă se impunea în această partidă, Edward avea şanse să ia medalie şi în competiţia de luptă sportivă. Edward Ruse face karate de trei ani (fiind de la început şi până acum sportiv numai la Oyama) şi este foarte pasionat de acest sport. Performanţa din Polonia a tânărului sportiv este cu atât mai importantă cu cât la kata evoluează de numai jumătate de an, Kyokushin Karate European Cup fiind doar a treia competiţie a sa la această secţiune, în rest evoluând numai la kumite. Edward este elev în clasa a IV-a la Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ din Constanţa.

Arbitrul Alexandru Ruse a jucat fotbal la Farul

Medaliatul din Polonia are un frate mai mare, Alexandru (14 ani), care este arbitru de fotbal, dar face şi el karate la Oyama (de aproximativ doi ani şi jumătate). Până la 13 ani, Alex a jucat fotbal, ca atacant, la Farul Constanţa, unde cel mai mult a lucrat cu antrenorul Dumitru Antonescu, fiind pregătit însă şi de Lucian Marinof, şi de Cosmin Damian. Elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa, Alexandru Ruse e arbitru de un an şi deţine categoria a II-a. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii