Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Cârjă continuă ca şef al AJF Constanţa. Au fost aleşi şi vicepreşedinţii, şi membrii Comitetului Executiv (galerie foto)

ro

16 Jul, 2018 00:00 4989 Marime text

Sala mică a Casei de Cultură din Constanţa a găzduit, sâmbătă, Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa.
 
Dintre cei 80 de membri afiliaţi au fost prezenţi 66. Preşedintele AJF Constanţa din perioada 2014 - 2018, Lucian Cârjă, a fost reales, el fiind unicul candidat. De asemenea, au fost aleşi membrii Comitetului Executiv şi cei doi vicepreşedinţi ai Asociaţiei. La Adunarea Generală au fost prezenţi şi trei şefi ai altor AJF-uri din ţară, Dan Dumitru (Vrancea), Dorinel Dincă (Călăraşi) şi Viorel Leşeanu (Giurgiu), ca şi Vasile Mihu (preşedintele de onoare al AJF Constanţa), iar reprezentantul DJST Constanţa la eveniment a fost Alexandru Negraru.
 
Dacă la alegerile din 2014, când a obţinut primul mandat în fruntea AJF Constanţa, Lucian Cârjă a concurat cu fostul fotbalist Dennis Şerban (al treilea candidat, Constantin Bodnar, renunţând în favoarea lui Dennis), acum doar o persoană şi-a depus candidatura la cea mai înaltă funcţie a forului fotbalistic judeţean. Fiind un singur candidat, votul a fost deschis, iar scorul obţinut de Cârjă a fost 65 de voturi pentru şi o abţinere.

18 voturi pentru din 18 

Ca membri în Comitetul Executiv al AJF Constanţa au fost aleşi: ca reprezentanţi ai Ligii a 4-a - Florin Zisu (Sparta Techirghiol, cu 18 voturi pentru din 18) şi Nicolae Radu (Gloria Băneasa, cu 17 voturi pentru şi o abţinere); ca reprezentant al Ligii a 5-a - Adem Sali (AS Pelinu, cu 11 voturi pentru din 11); ca reprezentant al Ligii a 6-a - George Nache (Pescăruşul Gârliciu, cu 16 voturi pentru din 16); ca reprezentant al sectorului copii şi juniori - Constantin Stamate (Academia Hagi).

Victorie din primul tur de scrutin 

La această ultimă secţiune, au fost trei candidaţi pe un loc, iar din cele 19 voturi, 18 au fost valabile şi unul nul . Alegătorii şi-au exprimat opţiunea astfel: Constantin Stamate - 10 voturi, Bogdan Chiriţă (Academia Farul Constanţa) - 6 voturi, Gelu Dimaca (ACS Luceafărul 2013 Constanţa) - 2 voturi.
 
Constantin Stamate a câştigat astfel din primul tur de scrutin. Ultima rundă de alegeri a fost cea pentru cele două posturi de vicepreşedinţi ai AJF Constanţa, fiind desemnaţi în aceste funcţii, dintre membrii CEx, cei care au depus dosare de candidatură în acest sens, Florin Zisu (cu 65 de voturi pentru şi o abţinere) şi Constantin Stamate (cu 64 de voturi pentru şi două abţineri).
 
La prima şedinţă a noului Comitet Executiv vor fi numiţi secretarul general al Asociaţiei şi preşedintele Comisiei de Arbitri, funcţii îndeplinite până acum de Stere Guteanu, respectiv Ioan Gheorghică.

A crescut numărul echipelor de copii şi juniori

Analizând perioada ultimilor patru ani la AJF Constanţa, Lucian Cârjă a subliniat că, în 2014, erau 81 de echipe de copii şi junior în judeţ, iar în 2018 sunt 132. Numărul cluburilor de seniori este acelaşi, 58, „în condiţiile în care toată lumea se confruntă cu jucători care pleacă să lucreze în străinătate şi se desfiinţează echipe. Am reuşit să stabilizăm numărul de seniori, e un lucru pozitiv“. Lucian Cârjă a mai punctat că, prin modificarea Legii 69, multe echipe s-au transformat în cluburi de drept public, ceea ce e foarte important. „Cred că, la un moment dat, o să ajungem să trecem 100% pe forma aceasta de organizare, care e benefică pentru dumneavoastră, pentru finanţări“, a spus şeful AJF. 

„AJF Constanţa se poate lăuda cu cinci promovări în patru ani“ 

De asemenea, din sezonul 2014/2015, s-a schimbat sistemul competiţional, de la play-off şi play-out revenindu-se la sistemul campionat, după ce „ majoritatea aţi spus că e mai bine aşa“. Totodată, în primul mandat al lui Cârjă, s-a înfiinţat Liga a 6-a, iar „AJF Constanţa se poate lăuda cu cinci promovări în patru ani: FC Viitorul, Axiopolis Cernavodă, SSC Farul (de două ori) şi CS Medgidia. N-am jucat noi pentru ei, dar n-am fost străini de aceste performanţe“. 

14 titluri pentru FC Viitorul 

În acelaşi timp, preşedintele AJF Constanţa a punctat că, între 2014 şi 2018, FC Viitorul a câştigat 14 titluri de campioană naţională, la U-19, U-17, U-15, U-13, U-11, Memorialele „Gheorghe Ola“ şi „Gheorghe Ene“. La Constanţa, în Sala Sporturilor, a fost organizată o finală la „Gheorghe Ola şi un turneul semifinal la „Gheorghe Ene“. Tot pe litoral s-au desfăşurat turnee zonale la mai multe categorii de vârstă, iar AJF a asigurat suport logistic la mai multe competiţii de băieţi şi pentru acţiuni ale fotbalului feminin. Totodată, a fost asigurată selecţia şi participarea echipei U-14 la competiţia de selecţie pe zona Sud-Est.

„Nu mai sunt evenimente grobiene, care îi îndepărtau pe oameni de arbitraj“ 

Lucian Cârjă a menţionat că, faţă de acum patru ani, a crescut vertiginos numărul de arbitri, de la 34 la 190. „La momentul 2014, aveam 34 de arbitri. Nici mai mult, nici mai puţin. Vă aduceţi aminte mulţi dintre dumneavoastră că, la un moment dat, jucaţi fără arbitri. Că nu erau. Am încercat prin Comisia de arbitri să redresăm acest segment, întrucât fotbalul, că ne-ar plăcea, că nu ne-ar plăcea, fără arbitri nu se poate. Aţi spus mai bine să vină un arbitru, de orice valoare, decât să ne arbitrăm între noi antrenorii. Noi am făcut şcoala să antrenăm, iar arbitrii să arbitreze. În aceste condiţii, am colaborat cu Comisia şi am spus aşa: organizăm câte cursuri este nevoie pentru a întregi numărul de arbitri. Bineînţeles că număr crescut nu înseamnă, proporţional, şi valoare crescută. De la 34, am ajuns la 190. Acum încercăm să alegem ce-i mai bun. Şi una e să alegi din 190 şi alta e din 34. S-au organizat şi două - trei cursuri pe an, iar măsurile disciplinare care s-au luat (regulamentar, nu arbitrar) i-au încurajat pe arbitri să vină către această activitate. Nu mai sunt incidente, evenimente grobiene, care îi îndepărtau pe oameni de arbitraj“, a punctat Lucian Cârjă.

Teren sintetic la baza „Triunghi“

Şeful AJF Constanţa a remarcat şi că s-a demarat programul „teren sintetic“, plănuindu-se să se realizeze un astfel de teren la baza „Triunghi“ din Constanţa. „E proiectul unui teren sintetic de dimensiuni normale, demarat împreună cu DJST Constanţa, care ne-a dat tot concursul pentru a reuşi împreună cu FRF să realizăm acest obiectiv. Pentru locaţie am ajuns la terenul Triunghi, care a fost pus la dispoziţia AJF-ului, AJF mai departe a făcut demersurile necesare către FRF, care a făcut şi ea demersurile necesare, iar documentaţia este acum la Ministerul Tineretului şi Sportului. Dacă ne ajută bunul Dumnezeu, în scurt timp vom avea un teren sintetic de dimensiuni normale. Cu un astfel de teren, rezolvăm mai multe situaţii, mai ales când condiţiile meteo sunt vitrege, iar echipele ezită să joace amicale pe propriile terenuri, de frică să nu le strice“, a declarat Lucian Cârjă.

„Realizările să fie pur sportive şi nu prin alte metode“ 

Potrivit acestuia, în mandatul următor, „politica AJF Constanţa este simplă: vom continua pe aceeaşi linie, cu îmbunătăţirile de rigoare. Am realizat şi vom păstra transparenţa activităţii noastre, care se regăseşte pe site-ul AJF. Vrem ca toate rezultatele şi realizările să fie pur sportive şi nu prin alte metode. Să se câştige pe terenul de joc, pe criteriul sportiv. Cel mai bun să câştige“.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Marian sporea 16 Jul, 2018 07:56 Felicitări tuturor! Sunteți buni de cinste