Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luca Iliuţă, de la CSS1 Constanţa, campion naţional la scrimă. Aur şi pentru Maria Stan

ro

04 Jul, 2016 00:00 3420 Marime text


Micul scrimer Luca Iliuţă, de la CSS1 Constanţa (antrenori, Ion Niţulescu şi Monica Marinescu), a devenit campion naţional în proba individuală de spadă, la categoria 8-9 ani.
 
Campionatul Naţional s-a desfăşurat la Bucureşti, iar Luca Iliuţă l-a învins în finală pe Albert Băloi, de la ACS Stesial, scor 8-2. Pe tabloul de opt, sportivul constănţean a mai dispus de Elan Tan (CS Olimpia), cu 8-4 - în semifinale, şi de Andrei Gomoi (CSS Steaua), cu 8-2 - în sferturi. Pe o poziţie bună (7) s-a clasat şi un alt scrimer de la CSS1, Mihai Ghencea.  
 
La categoria de vârstă 12-13 ani a probei masculine de spadă, medalia de argint i-a revenit lui Horia Nistor, de la CS Farul Constanţa (antrenoare, Mihaela Ion). Alţi doi farişti, Dimu Purcărea şi Andrei Papp, au ocupat locurile 5, respectiv 7. CS Farul a urcat pe podium şi în întrecerea de băieţi pe echipe, categoria 10-13 ani, la care Horia Nistor, John Nour, Andrei Papp şi Dimu Purcărea au cucerit bronzul, după ce au învins LPS Satu Mare în finala mică, scor 45-28.
 
La spadă masculin 10-11 ani, locul trei pe podium i-a revenit lui Ştefan Sita, de la CSS1, în vreme ce colegul său de club Ştefan Baciu s-a clasat pe poziţia a noua. Ieri, Theodora Ion, de la CS Farul (fiica antrenoarei Mihaela Ion) a obţinut medalia de bronz la spadă 12-13 ani, iar la aceeaşi categorie Daria Olteanu, de la CSS1, a ocupat locul şase. 

Competiţia individuală de spadă a fetelor de 10-11 ani, una cu 35 de sportive la start, i-a mai adus CSS1  o medalie de aur! Performera - Maria Stan, care a dispus în finală, cu 8-4, de Ariana Nemeş, de la CS Satu Mare. În semifinală, constănţeanca a trecut de Eva Letzner (CSS Quatro), scor 8-6, în vreme ce în sferturi învinsa campioanei, cu 8-5, a fost Patrisia Lungu, de la CS Farul Constanţa, care a ocupat finalmente poziţia a şaptea.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii