Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Louis Munteanu, MVP al FC Viitorul la turneul final al Ligii Elitelor „Sperăm să facem o figură frumoasă și în Youth League“ (galerie foto)

ro

06 Aug, 2020 00:00 3542 Marime text
 
  • În semifinala și finala Ligii Elitelor Under-19, Louis Munteanu a marcat trei goluri și a transformat un penalty.   
  • Tânărul atacant constănțean a fost declarat jucătorul finalei. 
  • În meciul pentru titlu, Dinamo a condus cu 2-o la pauză, dar FC Viitorul a întors meciul.
 
FC Viitorul a devenit pentru a opta oară în ultimii nouă ani campioana României la juniori Unde-19 (sportivi născuți după 1 ianuarie 2001), constănțenii, antrenați de Cristian Cămui (director tehnic) și Constantin Fălină (antrenor principal), trecând dramatic în finală, la penalty-uri, de Dinamo București, care a condus în timpul regulamentar cu 2-0!
La pauză a fost 2-0, dinamoviștii marcând în minutele 38 și 45+1. În partea secundă, Viitorul a reușit revenirea pe tabelă, ducând meciul la loviturile de departajare, după 2-2 la final. Golul egalizator i-a aparținut, in extremis, în minutul 90+3, atacantului Louis Munteanu (18 ani), care a înscris din careul mic. Echipa de pe litoral putea câștiga titlul încă din timpul regulamentar, ratând mai multe ocazii (inclusiv un penalty, în partea secundă). Louis Munteanu a înscris și la loviturile de departajare, fiind desemnat apoi jucătorul finalei. Cu scorul general de 6-5, FC Viitorul U-19 a devenit campioana României și va reprezenta România în ediția 2020/2021 a Youth League (Liga Campionilor pentru juniori). Cu trei goluri marcate și un penalty transformat în finală, Louis Munteanu a fost MVP-ul Viitorului la turneul final al Ligii Elitelor U-19. „Perla“ lui Gică Hagi a înscris celelalte două goluri în semifinala cu CFR Cluj, câștigată cu 2-1 de echipa de pe litoral.În penultimul act, Louis a punctat în minutele 86 și 87, după două faze identice: a scăpat de fiecare dată singur cu portarul (assist-uri Grameni și Pitu) și l-a executat de fiecare dată pe Gal, ducând scorul la 2-0.
 

„Nu mi-am pierdut speranța“


„A fost un meci greu, contra unei echipe bune. O finală grea și ne bucurăm că am câștigat. Nu mi-am pierdut speranța că nu vom întoarce meciul. Mister ne-a spus înainte de meci că aproape toți titularii de la ei au jucat 90 de minute  și că vor cădea fizic din minutul 60. Am crezut în noi și suntem foarte fericiți că, până la urmă, am câștigat. Am multe finale câștigate și nu mai știu a câta e aceasta. Sunt foarte mândru și sper să câștig și la anul. Faptul că am ieșit iar campioni și că vom merge în Youth League (n.r. Liga Campionilor pentru juniori) arată că munca de la Academia Hagi și de la FC Viitorul este bună. Sperăm să facem o figură frumoasă și în Europa, întrucât avem o echipă foarte bună“, a declarat Louis Munteanu după finala cu Dinamo. 
 

„Suntem mândri de tine!“


Evoluțiile de top ale lui Louis Munteanu în Liga Eliterilor au fost subliniate și pe site-ul oficial al Academiei Hagi. „Fără îndoială, jucătorul nr.1 al formației FC Viitorul U19 din semifinala și finala Ligii Elitelor U19 a fost atacantul Louis Munteanu. Deja autor a trei goluri pentru FC Viitorul în sezonul 2019/2020 al Ligii I, Munteanu a punctat în trei rânduri în disputele cu CFR Cluj U19 și Dinamo U19 și, în plus, a transformat și o lovitură de pedeapsă în marea finală. Așa cum era de așteptat, Munteanu a fost recompensat de organizatori cu trofeul pentru jucătorul finalei”, menționează sursa citată. „Felicitări, și personale, și echipei. Încă o «pagină» frumoasă. urmeaza marele tău examen, în care cred cu certitudine“, a fost mesajul lui Paul Peniu, președintele Academiei Hagi. Tânărul vârf al FC Viitorul  cules aprecieri și de la prieteni. „Ține-o tot așa, Louis!“, „Felicitări și mult succes în continuare!“, „Suntem mândri de tine!“ sau „Trebuie să-ți mulțumești ție și lui Dumnezeu că ai avut răbdare și putere să ajungi aici“, au fost câteva dintre urări.   

Sursa foto: colaj - Facebook (Louis Munteanu); galerie - FC Viitorul

Citește și:
 
 
 
  
   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii