Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lotul naţional de Kung-Fu se stabileşte după Naţionalele de la Constanţa

ro

10 Jul, 2015 00:00 1586 Marime text
Ediţia 2015 a Campionatului Naţional de Kung-Fu, la probele de „Non-Contact Sanda”, „Tuishou” şi „Erjie-Gun Fight” la individual, se va desfăşura la Constanţa, sâmbătă, 18 iulie, la „Maritimo Shopping Center” (poarta a doua). Întrecerea este organizată, atât la feminin, cât şi la masculin, pentru copii de 6-7 ani, 8-9 ani, 10-11 ani, 12-13 ani, cadeţi (14-15 ani), juniori (16-17 ani), tineret (16-20 ani) şi seniori (18-34 ani).

„Din această săptămână, au început înscrierile pentru campionat, iar după competiţie, vor fi stabiliţi componenţii lotului naţional de Kung-Fu, la aceste probe“, a declarat Florin Iordănoaia (6 Duan Kung-Fu), preşedinte şi antrenor la CS Marea Neagră Constanţa.
„Non-Contact Sanda” este o probă de luptă cu originea în Templul „Shaolin” din China. Nu se atinge faţa adversarului, lupta este cu pumnii, cu picioarele, cu salturi şi proiectări, dar oferă o protecţie totală sportivilor. „Erjie-Gun Fight” este o luptă sportivă cu bastonul cu două segmente, care provine din zona de sud a Chinei, confruntarea fiind foarte spectaculoasă. „Erjie-Gun” este una dintre cele mai cunoscute arme albe orientale. La campionat se foloseşte o armă moale, flexibilă şi imitativă, nepericuloasă. „Erjie-Gun” este mai cunoscut cu numele japonez de „Nunchaku”.

„Tuishou” înseamnă „mâini lipicioase” şi este o probă sportivă tradiţională care provine din stilurile interne şi din cele din sudul Chinei. Este o formă de luptă prin care adversarii caută să se dezechilibreze reciproc şi cel care se dezechilibrează primul pierde un punct. Din Tuishou au rezultat în timp şi alte forme de luptă care se regăsesc în Judo, Aikido şi Sumo.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii