Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Farul Constanţa, în Liga 1, cu Gică Hagi antrenor. A fost prezentat proiectul „Împreună suntem mai puternici”

ro

21 Jun, 2021 12:11 7416 Marime text

 
  • „Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean - «Împreună suntem mai puternici» - prin care ne dorim să fim cei mai buni!“
 „Împreună suntem mai puternici“, proiectul fotbalistic de mare importanţă pentru Constanţa, născut în urma discuţiilor dintre FC Farul şi FC Viitorul, este prezentat astăzi, într-o conferinţă de presă găzduită de Sala Viena a hotelului Iaki din Mamaia.

Alături de toți cei implicați în acest proiect, la eveniment participă şi legende ale fotbalului constănțean, precum și reprezentanți ai suporterilor.

„Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean - «Împreună suntem mai puternici» - prin care ne dorim să fim cei mai buni!
Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim“, a fost un mesaj al FC Viitorul de săptămâna trecută.



UPDATE: La prezidiu sunt Gică Hagi, Gică Popescu, primarul municipiului Constanţa, Vergil Chițac, președintele CJC, Mihai Lupu, primarul orașului Ovidiu, George Scupra, Ciprian Marica, Tiberiu Curt și Zoltan Iaşko.

Gică Popescu vorbește despre fuziunea FC Farul - FC Viitorul.

Gică Popescu va fi președintele echipei Farul Constanţa. Va exista un singur nume, un singur brand: Farul.

Gică Popescu a anunțat revenirea pe banca tehnică a lui Gică Hagi.

Tiberiu Curt va fi vicepreședinte al Farului.

Echipele de juniori ale noii structuri vor evolua sub numele Farul, dar va exista în continuare și Academia Hagi, unde se vor pregăti copii intre 8 și 13 ani. Academia va fi o pepiniera a Farului.

Gică Hagi, Ciprian Marica și Zoltan Iasko vor fi acționari ai noii structuri.

UPDATE 2: Mihai Lupu, președinte al Consiliului Județean Constanta: „Este un moment istoric, făcut de oameni care au scris istorie în fotbalul românesc. Rolul nostru, al conducătorilor, e să venim cu suportul necesar. Sprijinul nostru e necondiționat”.

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: „Azi se naște noul club de fotbal Farul. Farul are nevoie de Liga 1, iar Liga 1 de Farul. Gică Hagi, Ciprian Marica și Gică Popescu au fost înțelepți și și-au unit forțele. Când în țară alții se dezbină în fotbal, noi facem unitate. Noul stadion de la Constanța va prinde contur. Voi face tot ce depinde de mine ca echipă Farul să joace cât mai curând pe noul stadion din Constanța.”

George Scupra, primarul orașului Ovidiu: „Moment foarte important pentru sportul constănțean. Gică va fi un far călăuzitor pentru sport. Îi felicit pe toți din acest proiect, de care Dobrogea avea nevoie.”

UPDATE 3: Ciprian Marica, acționar Farul Constanţa: „Le mulțumesc suporterilor că au renăscut echipa și apoi mi-au oferit încredere, chiar dacă au fost și unii care nu au avut încredere în mine. Sunt onorat să fiu alături de legende ale fotbalului românesc în acest proiect. Suntem fericiți. Azi e cea mai ușoara zi, munca grea de abia acum începe.

Tiberiu Curt, vicepreşedinte Farul Constanţa: „Am crescut în acest club, ca junior, apoi senior şi am avut ulterior onoarea de a fi conducător. Astăzi, suntem martorii unui eveniment deosebit, care va avea o mare amploare şi sunt convins că se va bucura de succesul pe care ni-l dorim. Împreună suntem mai puternici. Sunt foarte emoţionat când văd aici legendele acestui club, idolii copilăriei mele. Ne dorim să creştem şi noi idoli, pentru generaţiile actuale şi cele viitoare. Gică Hagi reînoadă şirul istoriei, aici s-a format ca om şi ca jucător şi a purtat culorile alb-albastre“. 

Zoltan Iasko, acționar FC Farul: „Sunt onorat să fiu alături de Gică Hagi în noul proiect. Poate să ducă Farul Constanța la un alt nivel.”

Gică Hagi: „Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect, de a rămâne un singur club, o singură iubire. Farul m-a crescut. Suntem obligați să facem un fotbal foarte bun. Trebuie să facem o echipă mare, care să atace și apoi să se apere. Împreună putem deveni cei mai buni.”

Gică Popescu: „Nu a fost simplu să-l conving pe Gică Hagi să se întoarcă la bancă.” 

Gică Hagi: „Am făcut sport de echipă, cred în grup. De mâine începem să lucrăm la buget, unul care să ne permită să aducem jucători buni şi să ținem fotbaliști de mare valoare.”

UPDATE 4: În sezonul viitor, noua echipă, Farul, născută din fuziunea FC Farul - FC Viitorul, va juca în Liga 1 la Ovidiu pe stadionul central al Academiei Hagi, pe care a jucat FC Viitorul până acum.

Stadionul actual de la Constanța va fi demolat, pentru construirea noului complex sportiv.

Ciprian Marica: „Cu siguranță nu vom pierde, cel puțin nu gratis, locul din Liga a 2-a.

Gică Hagi: Palmaresul Farului și al Viitorului rămân în picioare la noul club. Pe teren trebuie să fim foarte buni, trebuie să realizăm multe victorii.

Gica Popescu: „Echipa pleacă azi în cantonament la Poiana Brașov. Am adus un anumit număr de jucători, incercam sa mai aducem“. 

A fost transferat portarul Aioani, iar altor doi goalkeeperi, Cojocaru şi Căbuz, li s-a permis să plece. De asemenea, Farul l-a transferat pe atacantul Adrian Petre, dar și un fundaș central format la FC Farul. Unui alt atacant, Ely Fernandez, i-a fost prelungit contractul.

Elena Frăncu: „Sunt emoţionată pentru lecţia pe care astăzi Gică Hagi ne-a dat-o, de convingere, credinţă şi curaj, a acestor fii ai ţinutului dobrogean, ţinut de excepţie dintre Dunăre şi mare. Le mulţumesc acestor eroi al vremurilor mele. Eu, dacă am ajuns vicecampioană mondială, am ajuns mâncând de la fotbal, ajutând şi antrenându-mă în fotbal şi crescând cu credinţa până la această vârstă că, dacă ai fotbal într-un judeţ, într-o ţară, ai stare de bine a ţinutului în care te-ai născut“. 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
   

Mai multe imagini în „Galeria foto”.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii