Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul FC Viitorul întâlneşte campioana Ligii 1 Hagi - „Astra te poate pedepsi oricând. Trebuie să fim atenţi tot meciul“

ro

17 Feb, 2017 00:00 1418 Marime text
Cu trei runde înainte de finalul sezonului regulat al Ligii 1, liderul clasamentului, FC Viitorul, întâlneşte în deplasare campioana en-titre, Astra Giurgiu. Meciul se dispută în runda a 24-a, duminică, 19 februarie, de la ora 20.00.
 
În momentul de faţă, Astra ocupă numai locul şapte în clasament, cu 32 de puncte, luptând pentru a prinde turneul play-off. În plus, este implicată şi în Europa League, iar aseară a jucat în prima manşă a „16“-imilor de finală, acasă, contra formaţiei belgiene Genk. FC Viitorul conduce în clasament cu 48 de puncte, având şase lungimi în faţa ocupantei locului secund, Steaua.

Va ieşi un meci interesant

„Întâlnim un adversar foarte experimentat, omogen, o echipă inteligentă, care, dacă o laşi, ştie să joace fotbal. Când are mingea, atacă foarte rapid. Are jucători care pot dezechilibra partida şi pot schimba oricând rezultatul unui meci. Dar şi noi suntem omogeni, valoroşi şi străbatem un moment foarte bun. Cu siguranţă, va ieşi un meci interesant. Este însă un meci de campionat, de trei puncte, şi nimic mai mult. Trebuie să facem un meci foarte bun, ca să ne putem întoarce cu un rezultat pozitiv. Suntem încrezători şi vrem să ne continuăm linia pozitivă“, a declarat managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi.

Nu mai e Alibec, dar joacă Daniel Niculae

„Regele“ a declarat că Astra are avantajul terenului propriu, dar şi al numărului mai mare de meciuri importante susţinute. „Trebuie să avem grijă pe toată durata partidei, pentru că sunt astralii periculoşi până în ultima secundă. Anul trecut, am făcut un meci extraordinar la ei, în play-off. Au avut însă două ocazii şi ne-au dat două goluri. Astra te poate pedepsi oricând, are această capacitate. Nu trebuie să vorbim că i-au plecat unii jucători, ea joacă în primăvara europeană şi asta spune totul. Nu mai e Alibec, poate juca Daniel Niculae, care e un fotbalist extraordinar. Astra are un lot foarte bun, echilibrat“, a punctat Hagi.
„Nu există o favorită certă“
Fundaşul stânga al FC Viitorul, Cristian Ganea, crede că meciul de duminică nu are o favorită certă. „Ne aşteaptă o partidă foarte importantă. Dacă vom câştiga, facem un pas foarte bun în ce priveşte parcursul viitor. Astra e valoroasă, are experienţă şi un antrenor foarte bun, dar mergem să ne facem jocul nostru şi să ne jucăm şansa, pentru a lua punct sau puncte. Nu există o favorită certă în acest meci. Şi Viitorul, şi Astra au demonstrat că sunt echipe bune. Cred totuşi că suntem puţin avantajaţi de faptul că Astra va juca la trei zile după evoluţia din Europa League“, a punctat apărătorul formaţiei constănţene.

„Sunt şi alţii la fel de buni“

„Întâlnim o echipă foarte bună, experimentată. Însă şi noi avem valoare, astfel că sunt de părere că va ieşi un meci de înalt nivel. Astra ar putea fi puţin obosită, având în vedere meciul cu formaţia belgiană de diseară (n.r. aseară). Vom vedea ce se va întâmpla duminică. Sperăm să câştigăm. Nu contează că Astra nu-l mai are pe Alibec, trebuie să ne concentrăm pe fiecare adversar. Sunt şi alţii la fel de buni. Mai sunt multe meciuri de jucat până la finalul campionatului, nu putem vorbi acum despre şansele noastre de a deveni campioni“, a precizat stoperul Kevin Boli.

Merg la război

Gică Hagi a criticat sistemul din play-off, în care echipelor participante li se înjumătăţesc punctele. „Nu înţeleg de ce se procedează aşa. Sunt puncte câştigate în teren, sunt muncite. Nu se poate să fie reduse la jumătate. Celor din spatele nostru le convine, stau liniştiţi şi se văd campioni. Asta am văzut eu din declaraţiile lor. Pentru ce mai jucăm în play-off? Sistemul de desfăşurare a Ligii 1, cu play-off şi play-out, poate fi o soluţie bună, dar nu cu această înjumătăţire a punctelor. Din play-off, începe un alt campionat, în care trebuie să dovedeşti că eşti bun şi puternic. Unii vorbesc prea uşor şi dau verdicte, doar de dragul de a vorbi. Noi vom încerca să facem surpriza, neavând presiune, ca ceilalţi. De aceea nici nu vorbim prea mult. Având experienţa de anul trecut, ştim că va fi foarte greu şi că ne vom lupta singuri. Mergem la război. Vom vedea cum va fi“, a menţionat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii