Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legendarul campion K-1 Francisco Filho a sosit la Constanţa

ro

28 Aug, 2014 00:00 3358 Marime text
Legendarul campion K-1 Francisco Filho (43 de ani) a ajuns la Constanţa, unde va susţine, la Mamaia, un seminar pentru practicanţii de karate kyokushin, kickbox şi MMA din România.

Mâine, Filho va superviza examenul pe care zece luptători români îl vor da pentru a obţine centura neagră, printre candidaţi numărându-se şi constănţeanul Alex Filip, de la clubul Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu). Poliţist de profesie, Filip a devenit celebru la nivel mondial graţie succesului obţinut la Superkombat Constanţa. Învingător prin KO graţie unui procedeu împrumutat din kyokushin, Filip este vedetă pe postul american AXS TV, care a desemnat succesul său drept cel mai spectaculos din lume în luna august.

Unul dintre cei mai mari luptători ai tuturor timpurilor, brazilianul Francisco Filho este în premieră în România. Devenit celebru datorită victoriilor obţinute de-a lungul timpului în faţa unor sportivi precum Remy Bonjasky, Ernesto Hoost, Peter Aerts, Alexey Ignaşov şi Andy Hug, Filho se numără printre cei 19 oameni din lume care au reuşit să treacă testul celor 100 de centuri negre, care constă într-o luptă de 100 de reprize cu tot atâţia deţinători de centură neagră.
Filho a devenit campion K-1 în 2000, la Yokohama, iar un an mai târziu, a ajuns până în finala circuitului K-1, pierdută după o repriză suplimentară în faţa australianului Mark Hunt. Campion mondial de karate kyokushin, luptătorul brazilian s-a numărat şi printre antrenorii din cadrul The Ultima Fighter, o celebră franciză din MMA-ul mondial.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii