Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legenda Igor Dobrovolski i-a dat gol în semifinală Săgeata Stejaru, pe locul trei la Cupa FMF, din Republica Moldova (galerie foto)

ro

04 Dec, 2015 00:00 3781 Marime text
Echipa constănţeană Săgeata Stejaru a ocupat locul trei la ediţia a noua a turneului internaţional de veterani Cupa FMF, care a avut loc în Republica Moldova. Au participat patru echipe, reprezentantele României (Constanţa), Moldovei (Chişinău), Ucrainei (Reni) şi Belarusului (Pinsk).
 
Fiecare formaţie a disputat câte două meciuri: semifinala, iar apoi, a doua zi, în funcţie de rezultat, una dintre finale (mică sau mare). În prima partidă, Săgeata a întâlnit, la Buiucani, pe ploaie, echipa gazdă, în faţa căreia a pierdut cu 0-3 (0-1). La 0-0 însă, portarul titular al Săgeţii, Alempe Pantelie, s-a accidentat serios şi nu a mai putut continua meciul, nejucând nici în cealaltă confruntare. Alempe (tatăl fostului fotbalist al FC Farul, al FC Viitorul sau al Gloriei Buzău Cristian Pantelie) a suferit o fractură de piramidă nazală, din contactul cu un adversar.
 
În poarta Săgeţii a intrat Nicolae Raiciu, care începuse meciul ca jucător de câmp. Echipa de start a echipei constănţene (antrenor, Cristache Cazacu) a fost: Alempe Pantelie - Nicolae Raiciu, Nicolae CulinaDimciu Anagnoste (cpt.), Stere GramaticaEnache Pilici, Alexandru Dobre, Mihai BadeaFlorin Anghel, Radu Lefca şi Nicolae Cucu. Au mai jucat Paul Zelezneac, Angelo Anagnoste, Ioan Şlincu şi Tănase Bela.

Săgeata l-a avut adversar şi pe preotul Serafim Munteanu 

Golurile formaţiei din Chişinău au fost reuşite de Igor Dobrovolski (35) şi Victor Comlionoc (49, 61). Igor Dobrovolski este legendarul fost fotbalist sovietic, în prezent antrenor la Dacia Chişinău, în Republica Moldova. Ca jucător, Dobrovolski (acum în vârstă de 48 de ani) a jucat la Naţională pentru URSS, Comunitatea Statelor Independente (CSI) şi Rusia, iar la Jocurile Olimpice din 1988 a cucerit medalia de aur şi a fost Gheata de Argint (cu şase goluri).
 
În 1990, când a devenit campion european Under-21, a fost declarat fotbalistul sovietic al anului. În sezonul 1992/1993, a cucerit Liga Campionilor cu Olympique Marseille. Ca antrenor, a mai pregătit Tiligul Tiraspol, echipa naţională a Moldovei, Veris Chişinău şi FC Sahalin, în 2007 şi 2011 primind titlul de cel mai bun antrenor din Republica Moldova.
Reprezentanta Chişinăului la Cupa FMF a fost una redutabilă, având în lot şi alţi foşti jucători cunoscuţi, precum Denis RomanencoVeaceslav Catcov, Sergiu EpureanuIurie Osipenco, Radu Rebeja, Oleg Şişchin, Ion Testemiţanu, Dănuţ Oprea, Victor ComlionocPavel Cebanu (care este şi preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal), dar şi o faţă bisericească, preotul Serafim Munteanu, care este un pasionat al fotbalului şi chiar şi joacă, la o echipă de veterani.

În finala mică, conduceau cu 5-0 în minutul 58 

În cealaltă semifinală, Pinsk a învins Reni cu 3-1, astfel că în finala mare s-au întâlnit Chişinău şi Pinsk, iar finala mica şi-au disputat-o Săgeata şi Reni. Partidele s-au disputat la Vadul lui Vodă, la Centrul de Pregătire al Selecţionatelor Moldovei. Constănţenii s-au impus cu 5-1 (4-0), clasându-se astfel pe locul trei. Pentru Săgeata, care conducea cu 5-0 după nicio oră de joc, au marcat Badea (15), Anghel (21, 36), Pilici (42) şi D. Anagnoste (58), adversarii punctând în minutul 63, prin Miron.
 
Echipa Săgeţii din acest meci a fost: Nicolae Raiciu - Nicolae Culina, Dimciu Anagnoste (cpt.), Stere Gramatica, Enache Pilici, Alexandru Dobre, Mihai Badea, Florin Anghel, Tănase Bela, Radu Lefca şi Nicolae Cucu. Au mai jucat Paul Zelezneac, Angelo Anagnoste şi Ioan Şlincu. Turneul i-a revenit, pentru al treilea an consecutiv, echipei din Chişinău, care a dispus cu 5-0 de Pinsk. Veteranii Chişinăului au câştigat opt dintre cele nouă ediţii ale turneului.
 
 Sursa foto: fmf.md şi Facebook (Alempe Pantelie)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii