Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:10 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea Turismului, pe masa senatorilor. Reglementări noi pentru construcțiile de pe malul mării (document)

ro

17 May, 2019 00:00 3034 Marime text
Șantierele din zona stațiunii Mamaia fac parte din peisajul de zi cu zi al constănțeanului și, de multe ori, al turistului. Totuși, un proiect înaintat de Guvernul României, prin care se cere să fie reglementată Legea Turismului Românesc, a ajuns pe masa Senatului. Proiectul se află în stadiul de dezbatere, iar reglementările îi vizează pe investitorii de pe litoral și nu numai.
 
Inițiatorii proiectului Legii Turismului au în vedere ca primăriile pe a căror rază administrativ-teritorială se află stațiuni turistice să supună spre avizare Ministerului Turismului documentațiile urbanistice aferente, respectiv planurile urbanistice generale, planurile urbanistice zonale și planurile urbanistice de detaliu, anterior aprobării acestora prin hotărâre a consiliilor județene sau locale.
 
Autorizațiile emise cu încălcarea dispozițiilor acestei interdicții vor fi nule de drept. Conform documentului atașat, excepție fac următoarele construcții și dotări: module de grupuri sanitare, numai în cazurile în care acestea nu se pot amplasa în zona limitrofă; dotări pentru agrement specific plajei; posturi de salvare și de prim ajutor medical calificat; construcții și amenajări cu caracter provizoriu, demontabile; instalații de captare a energiei solare în zona bateriilor de dușuri.

În perioada 1 mai - 30 septembrie, când este declarat oficial sezon estival, în stațiunile turistice de pe litoral vor fi interzise executarea de construcții, lucrările de pregătire sau reparare, reabilitarea clădirilor, dar și asfaltarea sau orice tip de asfaltare a străzilor și a trotuarelor. Excepție și aici fac lucrările sezoniere.
 
În prezent, stațiunea Mamaia, care este unul dintre cele mai bune exemple, are câteva zeci de șantiere în desfășurare pe întreaga suprafață, unde se construiesc imobile rezidențiale sau de cazare turistică.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii