Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lacrimile lui Vlad Pop şi iubirea tuturor Final plin de emoţie, pe faleza Cazinoului, în cursa caritabilă de la Cluj Napoca la Constanţa

ro

11 Mar, 2021 00:00 6082 Marime text
  • Vlad Pop a parcurs aproape 620 de kilometri, din Ardeal pe litoral, în beneficiul copiilor cu probleme de sănătate.
  • La punctul terminus de la Constanţa, temerarul ultramaratonist a fost aşteptat de prieteni şi susţinători.
  • Pe traseu, de grup s-a ataşat şi un căţel, care a primit numele Ilie şi va fi adoptat.
 
Ultramaratonistul clujean Vlad Pop a încheiat cursa de la Cluj-Napoca la Constanţa, în care a parcurs în scop umanitar peste 610 kilometri, trăgând după el o sanie pe rotile, cu greutatea de 35 de kilograme.
 
Vlad a pornit în această aventură cu scopul de a strânge cât mai mulţi bani pentru bursele educaţionale MagicEDU şi pentru a face cunoscută această cauză. Temerarul clujean este aproape de copiii care se confruntă cu probleme de sănătate, prin intermediul Asociaţiei Magic, cea care, în luna ianuarie a anului trecut, a demarat proiectul MagicEDU, prin care 100 de copii cu afecțiuni grave, proveniţi din familii care se confruntă cu dificultăți financiare, primesc, lunar, burse de 500 de lei, menite să-i sprijine să continue şcoala.
 

Despre curaj, frică și speranţă

 
„Magia Binelui. Această cursă a fost despre curaj, frică și speranţă. Încă de la start am avut lângă mine prieteni care au parcurs o parte din cei 620 kilometri pentru educația a 100 de copii cu cancer. Nu m-am simțit singur și fiecare durere a fost mai ușoară în doi. Facem magie din fiecare pas!”, a declarat Vlad Pop, la finele cursei care s-a întins pe durata a şapte zile şi jumătate.  
 

Căţelul Ilie va fi adoptat de Sorin Florea

 
Punctul terminus al ultramaratonului a fost faleza Cazinoului din Constanţa, unde Vlad a avut plăcuta surpriză de a fi aşteptat de mulţi dintre prietenii şi colaboratorii săi. „Hai, Vlad!”, „Hai că poţi!”, „Mai ai puţin!” sau „Bine, Vlad!”, era încurajat tânărul cu suflet mare, pe măsură ce se apropia de ei.  La finele unei curse supraomeneşti, epuizat, dar fericit, Vlad a fost învins de emoţii în prezenţa prietenilor şi a dat frâu liber lacrimilor, îmbrăţişâdu-se cu fiecare în parte. Cu Vlad a sosit pe litoral şi un căţel, care i s-a alăturat pe drum, la Sighişoara, şi nu a vrut să-l mai părăsească. Patrupedul a primit numele „Ilie” şi va fi adoptat de Sorin Florea, cel care, împreună cu Adi Bulboacă, a documentat foto și video drumul lui Vlad.
 

„Ce-i, domnule, cu sania asta, de tragi la ea, eşti nebun?”

 
Asociaţia Magic a fost alături de Vlad (voluntar Magic Camp) şi la sosirea de la Constanţa. „Aşa arată un om Magic, după 612 kilometri. Mulţumim, Vlad! L-am emoţionat tare, nu se aştepta să ne găsească aici. Acum ne vom opri un pic, pentru că e mult prea emoţionat şi ostenit. Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost alături! Mulţumim, Magicule Vlad! Este absolut magic ce a făcut acest om. Pe ce loc a ieşit? Nici nu contează, e pe locul unu în inimile noastre şi ale copiilor, cu bileţelele cărora aleargă la piept, în toate cursele din lumea asta, pe toate continentele. Orice am spune noi acum este prea puţin pentru ce face acest om. Un strop de răsplată dacă am reuşit să-i aducem şi noi, prin prezenţa noastră aici. Pe traseu, oamenii l-au întâmpinat, i-au dat pâine, apă, măşti de protecţie, alifii să-şi oblojească rănile de la picioare. Ce-i care îl recunoşteau. Cei care nu îl întrebau: «Ce-i, domnule, cu sania asta, de tragi la ea, eşti nebun?». El le povestea pentru ce aleargă, iar oamenii donau. Te iubim, Vlad! Mulţumim tuturor!”, se arată pe pagina de Facebook a Asociaţiei Magic.   
 

Metafora perfectă

 
Pe traseu, Vlad Pop a avut companie şi de la Vladimir Drăghia, cel care l-a însoţit cale de cinci kilometri. „Drumul lung și greu făcut de Vlad Pop trăgând o sanie de 30 Kg după el mi se pare metafora perfectă pentru a ne face să înțelegem prin ce trec cei diagnosticați cu cancer și familiile lor. Vlad m-a rugat să-i țin de urât câțiva kilometri, să-i fac drumul mai ușor. Am mers cu el 5 km, adică mai puțin de 1% din drumul de parcurs, dar în dreptul localității Dor Mărunt l-am făcut să râdă, să uite pentru câteva minute de durere, de frig, de oboseală. Dacă vrei să le faci și tu drumul mai ușor copiilor diagnosticați cu cancer și familiilor lor, dă-ne o mână de ajutor și donează 2 euro printr-un SMS la numărul 8844 cu mesajul BURSA sau intră pe @asociatia_magic și află cum poți redirecționa 3,5% din venit, ori cum poți dona prin card bancar”, a fost mesajul lui Vladimir Drăghia.
 
În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini din timpul cursei.
 
Sursa foto: Facebook (Sorin Florea, Adi Bulboacă, Vlad Pop, Asociaţia Magic, Corina Banu)
 
Citeşte şi:
 
Ultramaratonistul Vlad Pop a pornit în cursa caritabilă de la Cluj-Napoca la Constanţa

 

 
 
 
 
 
   
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii