Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Semimaratonul Internaţional Bucureşti vor concura şi copii de la Constanţa diagnosticaţi cu autism

ro

11 May, 2016 00:00 1992 Marime text


Psihologul Adrian Gemănaru, nominalizat în 2015 şi în 2016 la premiile World Autism Festival din Canada şi la Gala „Cariere“ din România, va alerga, alături de 14 copii diagnosticaţi cu autism şi zece psihologi de la Centrul de Autism „Marea Neagră“, la Semimaratonul Internaţional Bucureşti - Cursa Copiilor, pentru drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist.
 
Motivul principal pentru care s-a format grupul „Alerg pentru Autism Marea Neagră“ a fost afirmaţia unui medic, care a susţinut că aceşti copii diagnosticaţi cu tulburări din spectrul autist nu pot duce cu succes o activitate până la capăt. Pentru a-l contrazice pe medicul care nu dădea şanse mari persoanelor cu astfel de dizabilităţi, Centrul „Marea Neagră“ a organizat, în februarie 2015, primul eveniment sportiv dedicat copiilor cu autism, unde aceştia au alergat câţiva kilometri pe nisipul îngheţat din staţiunea Mamaia.
 
„Este pentru prima dată în România când un grup atât de mare de copii speciali participă şi intră în concurs alături de copiii tipici. Am luat decizia ca tricourile de concurs să fie personalizate cu numele fiecărui copil şi o calitate sau un sentiment specific acestuia: ambiţie, curaj, charismă ori speranţă. Vom avea o Cursă a Sentimentelor“, a declarat Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului „Marea Neagră“.
 
În general, menţionează psihologul, toate evenimentele caritabile care se organizează pentru persoanele cu dizabilităţi au loc fără participarea acestora, însă Centrul „Marea Neagră“ doreşte să demonstreze opiniei publice din România că limitele pot fi depăşite şi că aceşti copii pot lupta pentru drepturile lor.
 
„Am mari emoţii pentru copilul meu, dar cred foarte mult în el. Această cursă este unul dintre acele momente în care eşti mândru de copilul tău şi de medalia primită de el la final. Realizezi că speranţa există şi că trebuie doar să crezi în ea“, spune Leonard, tatăl lui Andrei, un copil diagnosticat cu autism.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii