Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Naţionalele de la Ploieşti, Olga Didilescu a primit diploma de onoare acordată de Federaţia Internaţională de Gimnastică

ro

15 Oct, 2018 10:20 3311 Marime text
Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică a decis, în luna martie a acestui an, să-i acorde diploma de onoare constănţencei Olga Didilescu, pentru activitatea deosebită a acesteia, desfăşurată la nivel înalt, o lungă perioadă, ca arbitru internaţional.

Olga Didilescu a primit distincţia cu ocazia Campionatului Naţional de la Ploieşti, în cadrul unei festivităţi. Reputatul om de sport din Constanţa a primit diploma de la FIG prin intermediul preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, şi al Ancăi Grigoraş.   

A fost o festivitate foarte frumoasă, care m-a emoţionat, a declarat Olga Didilescu.


Născută la Constanţa, aceasta a practicat gimnastica la Şcoala Sportivă 1 (actualul Club Sportiv Şcolar nr. 1), concurând până la absolvirea Institutului de Educaţie Fizică şi Sport de la Bucureşti. A activat apoi la Constanţa, ca profesor de educaţie fizică, iar din anul 1973 şi-a început cariera de antrenor de gimnastică, pe care a încheiat-o în anul 2016. A pregătit gimnaste la CS Farul Constanţa şi la CSS1 Constanţa, activând în acelaşi timp, zeci de ani, şi ca arbitru, atât pe plan intern, cât şi internaţional. 

Pentru mine este o bucurie şi un motiv de mândrie primirea acestei distincţii. Am satisfacţia că mi-a fost apreciată munca şi că am reprezentat România cu cinste, ca arbitru, la marile competiţii de gimnastică ale lumii, a mai spus Olga Didilescu.


La competiţiile externe, a început să oficieze ca arbitru din anul 1976, de la Balcaniada desfăşurată în Grecia, la Salonic, iar de atunci a adunat participări (cu prestaţii foarte bune de fiecare dată) la numeroase mari întreceri: două ediţii ale Jocurilor Olimpice (2000, 2008), peste 15 ediţii de Campionat Mondial şi European, ediţii de Cupă Mondială şi alte competiţii. În 2017, Olga Didilescu şi-a încheiat activitatea de arbitru internaţional, dar continuă să oficieze ca arbitru la competiţiile din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii