Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulți ani pentru Ionuț Nistor! Când se va reuni HC Dobrogea Sud Constanța în vederea demarării antrenamentelor

ro

25 May, 2020 00:00 3741 Marime text

• HC Dobrogea Sud Constanța va avea două luni de pregătire pentru noul sezon
• Criteriul cu trei extracomunitari a fost anulat de Federația Română de Handbal
• Extrema dreaptă Ionuț Nistor și-a serbat ziua de naștere

În condițiile în care Liga Națională de handbal a fost „înghețată“, în urma pandemiei de coronavirus, care a afectat și toate activitățile sportive, formația masculină HC Dobrogea Sud Constanța se gândește la sezonul viitor.

Conducătorii echipei de pe litoral spun că echipa se va reuni probabil la jumătatea lunii viitoare. „Este clar că în condițiile actuale nu avem cum să ne pregătim. Sperăm că odată cu relaxarea anunțată după 1 iunie, situația să revină la normal și să putem începe antrenamentele. Am intrat într-o vacanță forțată, iar până la 31 mai jucătorii sunt în șomaj tehnic. Probabil, ne vom reuni pe 15 iunie. Mai devreme decât de obicei, pentru că au fost două luni de inactivitate și staff-ul tehnic a hotărât să avem două luni de pregătire. Cred că sezonul va începe în jurul datei de 15 august. Noi ne-am îndeplinit obiectivele. Suntem calificați în turneul Final 4 al Cupei României, care ar putea avea loc înainte de startul noului sezon. Rămâne de văzut. Dar, mult mai important este că suntem calificați într-o cupă europeană (n.r. Cupa EHF)“, a declarat președintele HCDS, Ionuț Stănescu, pengru site-ul oficial al clubului.
 

Decizie a Federației Române de Handbal

În ce privește loturile de jucători, Federația Română de Handbal a decis ca echipele să aibă cel mult opt handbaliști străini pe foaia de joc, însă toți pot fi extracomunitari și nu doar trei, ca până în prezent. „Ne bucură faptul că a fost anulat criteriul cu trei extracomunitari. Avem acum o paletă mult mai mare de jucători buni și foarte buni pe care îi putem transfera. Sunt jucători valoroși din Serbia, Muntenegru, Macedonia, Bosnia, Brazilia sau Egipt, care evoluează în echipele lor naționale și care acum sunt eligibili pentru a juca în România. Totodată, vor fi cel puțin opt români pe foaia de joc. Este un lucru bun pentru handbalul românesc pentru că încurajează promovarea hadbaliștilor autohtoni. Eu cred că este o cale de mijloc prin care orice club își poate face o strategie bună, inclusiv pentru obiectivele din cupele europene“, a mai spus Stănescu, potrivit sursei citate.
 

Trofeul intern care-i lipsește lui Ionuț Nistor

Duminică, 24 mai, extrama dreapta de la HC Dobrogea Sud Ionuț Nistor și-a serbat ziua de naștere, împlinind 26 de ani. „E unul dintre veteranii HCD.:) A venit aici în 2016, la fel ca Nikolic, odată cu promovarea în prima ligă. În 4 ani, ne-a arătat tuturor cât de mult iubește echipa asta și cât de bine se simte la Constanța. Câștigător al Cupei României și al Supercupei, el și-a prelungit pentru încă 3 ani contractul, având un singur gând: să ridice și ultimul trofeu intern pe care încă nu l-a cucerit. Așa să fie! La mulți ani, Ionuț Nistor!“, a fost mesajul clubului.

Sursa foto: HC Dobrogea Sud


Citește și:

HC Dobrogea Sud va evolua în Cupa EHF!

Decizie, pe 18 mai, în handbalul românesc. Reacția HC Dobrogea Sud Constanța „Ne pare extrem de rău că se termină așa“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii