Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La FRAMC, s-a propus ca preşedinte să vină o persoană din afara federaţiei

ro

18 Feb, 2015 00:00 3469 Marime text
Reprezentanţii a şase cluburi constănţene, Mihai Cîju (CS Marea Neagră Constanţa), Florin Iordănoaia (CSU Neptun Constanţa), Marcel Ilaşcu (CS Taichido-Ryu Constanţa), Mircea Stoian (CSA Axiopolis Sport Cernavodă), Mihaela Ocolişan (CS Noua Generaţie Mangalia) şi Laurenţiu Radu Iorguş (CS Wushu-Maxx Mangalia), au participat la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact, care s-a desfăşurat în sala de conferinţe „Gheorghe Hagi“ a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS).
 
Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte, dintre care amintim situaţia juridică a federaţiei şi a conducătorului acesteia, proiectul de buget pentru anul 2015 şi programul de activităţi. Din partea MTS au participat Adrian Ştefănescu, responsabil delegat, şi un consilier al ministrului, Octavian Moş-Budică. 

 Florin Iordănoaia - „Vom aştepta decizia instanţei“

 „La adunare au participat reprezentanţii cluburilor sportive afiliate, care au rămas în federaţie la data de 27 octombrie 2013, când un grup format din 27 de structuri sportive au părăsit federaţia. Preşedintele acesteia, Dorel Bulearcă, a prezentat situaţia federaţiei şi a apreciat că, de fapt, se urmăreşte desfiinţarea acesteia. În fapt, există o cerere înregistrată la minister şi alta la tribunal, depusă de reprezentanţii cluburilor de Kendo, care, în anul 2013, au părăsit legal federaţia, dar ministerul nu le-a acceptat cererea de înfiinţare a «Federaţiei Române de Kendo». De asemenea, gruparea celor din Kick-Boxing doreşte să înfiinţeze «Federaţia Română de Kick-Boxing şi Muai-Thai», care însă nu are avizul ministerului, pentru că mai există o cerere de înfiinţare a «Federaţiei Române de Free-style Kick-Boxing». Legat de situaţia juridică a conducătorului federaţiei, reprezentanţii ministerului au apreciat că gruparea condusă de Dumitru Mocănaşu a plecat legal din federaţie, pe baza opţiunii fiecărui club în parte, iar după aceea nu s-a reafiliat legal, conform prevederilor statutului. Adunarea generală de alegere a lui Dumitru Mocănaşu ca preşedinte nu a avut avizul ministerului, nu a fost constituită conform Statutului FRAMC. Referitor la faptul că această grupare a depus acte la Tribunalul Municipiului Bucureşti, reprezentanţii ministerului nu înţeleg de ce instanţa a acceptat documentele fără avizul ministerului, aşa cum prevede Legea 69/2000. La fel nu au înţeles de ce pe site-ul Tribunalului nu au apărut modificările operate de tribunal. Fără a face speculaţii, reprezentanţii ministerului au apreciat că tot ceea ce au făcut cei din gruparea Mocănaşu a eludat prevederile legii şi nu au avut acceptul ministerului. Din acest punct de vedere, au evidenţiat faptul că ministerul îl recunoaşte ca preşedinte pe Dorel Bulearcă. Dar referindu-se la faptul că sunt mai multe procese pe rol, reprezentaţii ministerului aşteaptă ca Justiţia să facă dreptate şi, în scurt timp, să se pună ordine în federaţie. Din pricina conflictelor deschise dintre conducători, s-a propus să se aducă în funcţia de preşedinte o persoană din afara federaţiei, care să fie acceptată de ambele părţi. Aceasta propunere urmează să fie discutată cu toţi cei implicaţi. În continuare, cluburile din judeţul Constanţa îşi vor desfăşura activităţile planificate şi vom aştepta decizia instanţei“, a declarat Florin Iordănoaia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii