Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La FC Viitorul, un alt jucător tânăr, Alexandru Stoica, a debutat în Liga 1

ro

14 Sep, 2016 00:00 4795 Marime text
Partida FC Viitorul - Concordia Chiajna 2-1, din etapa a şaptea a Ligii 1, i-a prilejuit debutul pe prima scenă a fotbalului românesc unui alt tânăr de la echipa gazdă, Alexandru Stoica. În vârstă de 19 ani, acesta l-a înlocuit în ultimele 24 de minute ale partidei pe Florinel Coman şi a pasat decisiv la golul doi al echipei sale. 
 
„Aşa cum ne-a tot obişnuit, FC Viitorul a mai debutat un jucător pe prima scenă fotbalistică a ţării. Stoica a avut o prestaţie foarte bună şi a contribuit substanţial la câteva acţiuni ofensive ale constănţenilor. FC Viitorul îi urează mult succes în continuare lui Alexandru Stoica!“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 
Despre debutul lui Alexandru Stoica a vorbit şi Gică Hagi, care şi-ar fi dorit, printre altele, ca elevul său să fi şi marcat. „Pe Stoica l-am certat la vestiar, că trebuia să dea şi gol. Astfel, intra excelent. Trebuia să facă mult mai mult pe faza fără minge, ca poziţie, să ne ajute mai mult defensiv. Feussi a ajuns, a plecat de lângă el. Trebuia să facă şi una, şi alta. Era proaspăt. Eu eram convins că va marca. A avut spaţii, a avut două - trei ocazii. Dar pentru debut, e bine“, a arătat „Regele“.

Hagi şi-a pierdut iar vocea

Victoria FC Viitorul a fost adusă de Aurelian Chiţu, cu o dublă (46, 72), în vreme ce pentru oaspeţi a punctat Pena (90). Hagi s-a arătat mulţumit de această victorie. „Am obţinut trei puncte fantastice. Am avut însă meci greu, contra unei echipe care ştiam că primeşte greu gol şi se închide bine. Trebuia să producem mult fotbal în jumătatea adversă, să avem construcţie şi circulaţie a mingii bune. Am mutat bine la pauză, am fost inspirat. Am lucrat bine cu atacanţii în aceste zece zile cât am avut pauză. Aşteptam mai mult de la ei. Ai nevoie de acest gen de execuţii, de combinaţii. Aşa, fotbalul pare mai uşor. Am jucat bine şi în restul partidelor, şi la Craiova, şi în meciurile de acasă, dar n-am avut jucători care să facă diferenţa în ultimii 30 de metri. A făcut-o acum Chiţu, dar şi echipa l-a dus în situaţii foarte bune. Suntem fericiţi. Victoriile aduc încredere, linişte şi curaj. Mi-am pierdut vocea iar. Am zis că tac din gură, doar să mă uit la ei şi să-l las pe Cătălin Anghel să dea indicaţii, dar n-am cum. Sunt tineri, tot timpul au nevoie să-i aşezi, să-i poziţionezi şi să gândească mai rapid“, a spus Hagi.

Joacă în fieful vice-liderei

În urma succesului din partida contra Concordiei Chiajna, FC Viitorul ocupă locul şapte în clasament, cu zece puncte, având trei victorii, un egal şi trei înfrângeri în şapte partide, golaveraj 9-9. În etapa următoare, Viitorul joacă în deplasare cu FC Botoşani, ocupanta locului doi, cu 13 puncte. Partida e programată vineri, 16 septembrie, de la ora 18.00.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii