Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:42 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kira Hagi a prezentat la TV povestea lui Enes Sali, giuvaierul Farului Constanța. „Să muncești mult și să crezi în visul tău!“

ro

09 Dec, 2021 00:00 5953 Marime text

 
  • Kira Hagi prezintă la „Aleph News“ emisiunea „Smart is the new cool“.
  • Enes Sali este cel mai tânăr jucător din Europa care a debutat la echipa națională de seniori a țării sale.
  • Jucătorul de 15 ani a început fotbalul în Canada, apoi a fost timp de doi ani în celebra academie de fotbal a Barcelonei, iar din 2018 activează la Academia Hagi.
 
În urmă cu două luni, Kira Hagi, fiica lui Gică Hagi, s-a alăturat „Aleph News“, canal de social television din România, unde prezintă o emisiune, „Smart is the new cool“.
 
„Tocmai am început o mini serie, prin care sper să aduc în atenția tuturor tinerii deștepți din România, care schimbă lumea în bine! Aștept opiniile voastre, dar și mesaje dacă știți astfel de oameni talentați, care fac performanță în orice domeniu!“, a fost mesajul Kirei, atunci când a demarat proiectul ei de televiziune, în luna octombrie a acestui an. Emisiunea a pornit la drum, s-a derulat, iar eroul episodului 7 a fost un sportiv, junele fotbalist de la Farul Constanța Enes Sali (15 ani), cel mai tânăr tricolor care a debutat la echipa națională de seniori!
 
A doborât recordul lui Cristian Manea
 
Jucătorul de atac al „marinarilor“ a stabilit acest record la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile, când a intrat pe teren în minutul 82 al partidei Liechtenstein - România 0-2. Crescut la Academia „Gheorghe Hagi“, unde a sosit în urmă cu trei ani, Enes Sali a debutat în Liga 1 la vârsta de 15 ani, 5 luni și 17 zile, iar apoi, la 15 ani, 6 luni și 21 de zile, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria primei divizii române. La Naționala de seniori a României, Enes Sali a doborât vechiul record pe care îl deținea Cristian Manea (originar din Agigea, județul Constanța), un alt jucător crescut și format la Academia Hagi, care debutase pentru România la 16 ani, 9 luni și 22 de zile.
 
Realizare și la nivel european!
 
În plus, pe lângă recordul național stabilit, Enes Sali a devenit cu ocazia partidei de la Vaduz și cel mai tânăr fotbalist din Europa care a jucat la echipa sa națională într-un meci oficial! Precedentul record îi aparținea norvegianului Martin Odegaard (acum în vârstă de 22 de ani), de la Arsenal Londra, care debutase la lotul mare al țării sale la 15 ani, 9 luni și 27 de zile!
 
„Viitorul țării, conturat de câștigătorii noii generații“
 
Toate aceste realizări l-au adus și în atenția „Aleph News“, iar Kira Hagi a prezentat și ea povestea giuvaierului Farului Constanța. „Enes este un tânăr despre a cărui ambiție și talent trebuia să povestesc și eu, cu atât mai mult cu cât sper să aducă în viitor multă bucurie microbiștilor români!“, a menționat fiica lui Gică Hagi, care e antrenorul de la Farul al lui Enes. „Cum e să afli că mai avem tineri care scriu istorie pentru România? Viitorul țării este conturat de câștigătorii noii generații. De aceea, am ales să vi-l prezint pe unul dintre ei. Enes Sali, cel mai tânăr fotbalist din Europa care a debutat la o echipă națională. Cariera lui Enes în fotbal a început în Canada. A continuat timp de doi ani la celebra academie de fotbal a Barcelonei, La Masia, iar din 2018 Academia «Gheorghe Hagi» îi șlefuiește formarea, propulsându-l spre debut în echipa Farul Constanța. Antrenorul său, pe care întâmplarea face să-l cunosc personal, întrevede o carieră strălucită pentru Enes. Vom afla chiar acum de la Enes cum au fost ultimii trei ani petrecuți în România“, l-a prezentat Kira pe tânărul fotbalist.
 
„Nu-mi venea să cred“
 
Iar acesta a povestit: „Când am debutat pentru România a fost un sentiment foarte frumos. Este un lucru pe care îl visezi, iar când îl trăiești… Nu-mi venea să cred. E o mândrie și o bucurie să port emblema țării pe piept. Iar să fiu antrenat de domnul Hagi, o legendă a fotbalului, e o onoare pentru mine. Academia Hagi m-a luat de la 12 ani și m-a crescut până astăzi. M-a dezvoltat și ca fotbalist, și ca om. Sunt recunoscător că m-a adus la Naționala României. Pentru mine, familia este cea mai importantă. A făcut sacrificii mari pentru mine, mi-a fost alături mereu. Să o fac mândră e obiectivul meu. Sfatul meu e să muncești mult și să crezi în visul tău“.
 
„Îți doresc mult succes în continuare și să ai cât mai multe victorii în tricoul României! Cred că tinerii talentați și muncitori pot fi licărul de speranță care face diferența. Pentru că «Smart is the new cool»“, a încheiat Kira Hagi.         
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sura foto: captură Aleph News
 
Citește și:

„S-au aliniat toate planetele“
Provocare din televiziune pentru Kira Hagi. Ce emisiune prezintă fiica lui Gică Hagi

 
Farul Constanța
Ce suvenir va păstra toată viața Enes Sali de la debutul său istoric la echipa națională
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii