Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trofeul rămâne la Constanţa Juniorii de la Cleopatra Mamaia, aur la Naţionalele de rugby în 7 (video+galerie)

ro

31 Mar, 2015 00:00 3505 Marime text
Echipa de rugby în 7 sub 19 ani a CS Cleopatra Mamaia a cucerit titlul naţional! Trofeul rămâne astfel pe litoral, după ce, anul trecut, cea mai bună formaţie din ţară, în aceeaşi competiţie, a fost cea a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa.

Cleopatra Mamaia, formaţia pregătită de Nicolae Radu Mocanu şi Victor Bezuşcu, a obţinut rezultate foarte bune la cele două turnee (desfăşurate la Bucureşti, respectiv Bârlad), care i-au asigurat medalia de aur. La întrecerea din capitală, Cleopatra a realizat numai victorii (trei), iar la Bârlad a înregistrat două succese şi un eşec. La Bârlad, antrenorul principal Nicolae Radu Mocanu nu a mai putut fi prezent, în această perioadă el participând cu echipa României sub 18 ani la Campionatul European, astfel că secundul Victor Bezuşcu a fost ajutat din punct de vedere tehnic de team-managerul Florin Ţugurel. La turneul de la Bucureşti, clasamentul a fost: 1. Cleopatra, 2. Bârlad, 3. Steaua. La Bârlad, ordinea a fost alta: 1. Steaua, 2. Cleopatra, 3. Bârlad. Cumulate, punctajele de la cele două turnee i-au dat câştig de cauză echipei Cleopatra, urmată pe podiumul naţional de Steaua şi de Bârlad, oraş în care a fost funcţionează Centrul Olimpic de rugby în 7.

„Este un titlul meritat şi muncit. Deşi ne-am confruntat cu accidentările câtorva oameni de bază, am reuşit să obţinem aurul. La Bucureşti, pe o vreme foarte bună, am avut numai victorii. La Bârlad, a plouat continuu timp de 24 de ore, iar spectaculozitatea rugby-ului în 7 nu a mai putut fi pusă în valoare. A contat şi oboseala, însă, oricum, finala turneului, pe care am pierdut-o contra Stelei, a fost una extrem de disputată. Scorul a fost 12-12 până cu 15 secunde înainte de final, când un eseu al Stelei a făcut diferenţa“, a declarat Florin Ţugurel. Rezultatele echipei Cleopatra la cele două turnee au fost: la Bucureşti - 28-24 cu Focşani, 31-0 cu Steaua, 31-21 cu Bârlad (în finală); la Bârlad - 17-0 cu Focşani, 17-0 cu Baia Mare şi 12-19 cu Steaua (în finală).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii