Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Juniori de la HC Dobrogea Sud, la lotul național. Stagiu la Izvorani, încheiat de meciurile cu Polonia

ro

02 Jun, 2021 00:00 3529 Marime text
  • La acțiunea de la Izvorani au fost convocați patru handbaliști de la HC Dobrogea Sud Constanța.
  • România a câștigat ambele meciuri de verificare contra Poloniei. 
  • Echipa de juniori III a HCDS și-a aflat adversarele din grupa de turneul final Valoare.
 
Echipa națională de handbal juniori a României (jucători născuți în anii 2002 și 2003) a efectuat un stagiu de pregătire la Izvorani, care s-a încheiat cu două meciuri amicale contra Poloniei.
 
Tricolorii au câștigat ambele partide: 34-30 și 33-30. La stagiul de pregătire au fost convocați și patru handbaliști de la HC Dobrogea Sud Constanța, Andrei Bruj (2002), Gabriel Preda (2002), Robert Soare (2002) și Ionuț Stănescu (2003). De asemenea, unul dintre antrenorii secunzi ai lotului este constănțeanul Enis Murtaza, tehnician în Academia HCDS. Dintre cei patru jucători de pe litoral, Andrei Bruj și Ionuț Stănescu nu au participat și la meciurile cu Polonia, mergând la prima echipă a HCDS pentru meciurile din Cupa României.

 
„Am fost constanți și nu am cedat inițiativa“

 
„În ambele jocuri, am fost constanți și nu am cedat inițiativa, am jucat colectiv atât în apărare, cât și în atac. Avem unele probleme în a rezolva anumite situații și trebuie să ne însușim cât mai repede principiile jocului din apărare. Atacul nu a avut continuitate și mobilitate și asta s-a văzut în jocul al doilea, când am găsit cu greu soluții împotriva unei apărări mai deschise. Fiind două echipe de valori egale, diferența s-a făcut la nivel de atitudine, agresivitate și, nu în ultimul rând, la nivel fizic. Îmi doresc să progresăm de la o etapă la alta, de la joc la joc, ca în august să fim puși la punct pentru a câștiga turneul final și a ieși din liga a-2 a valorică“, a declarat Daniel Anca, antrenorul lotului național, conform site-ului oficial al Federației Române de Handbal. 
 

Juniorii III, în grupa a 2-a la turneul final
 

Echipa de juniori III a HC Dobrogea Sud (antrenor, Ionuț Pușcașu) și-a aflat adversarele din grupa de turneul final Valoare, care se va disputa în perioada 9-13 iunie, la Bacău. În urma tragerii la sorți, care a avut loc online, HCDS a fost repartizată în grupa 2, alături de CSU din Suceava, CSM București și CSM Ploiești. Din grupa 1 fac parte AH Minaur Baia Mare, LPS Tg. Mureș, LPS Bihor Oradea și ACS Transilvania Brașov. 
 
Sursa foto: Facebook (Enis Murtaza, Gabriel Florea, HC Dobrogea Sud)       
        
Citește și:
 
Juniorii III de la HC Dobrogea Sud Constanţa s-au calificat la turneul final al Campionatului Naţional

Patru handbalişti de la HC Dobrogea Sud Constanţa, în pregătire cu lotul naţional Under-19

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii