Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa, membru asociat la FC Farul CJC a aprobat 1,7 milioane de lei pentru fotbalul de performanţă

ro

13 Feb, 2015 00:00 14976 Marime text
Aderarea Judeţului Constanţa, prin Consiliul Judeţean Constanţa, ca membru asociat la Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa, a fost aprobată, ieri, în şedinţa CJC, cu 20 de voturi pentru şi zece abţineri. Tot ieri, s-a aprobat suma de 1,7 milioane de lei pentru fotbalul de performanţă.  
 
Pe lângă intrarea CJC la clubul de fotbal Farul, consilierii judeţeni au aprobat, la articolul 31 de pe ordinea de zi, atât desemnarea lui Gabriel Diceanu (purtătorul de cuvânt al CJC) ca reprezentant al Consiliului Judeţean în cadrul CS FC Farul, cât şi împuternicirea aceluiaşi reprezentant al CJC să semneze în numele şi pe seama Judeţului Constanţa şi a Consiliului Judeţean Constanţa actele adiţionale la Actul Constitutiv şi la Statutul CS FC Farul.

 George Măndilă - „Vrem să ştim exact în ce ne băgăm“

 La dezbaterea proiectului de hotărâre numărul 31, consilierul judeţean democrat-liberal George Măndilă a luat cuvântul şi a spus: „Bănuiesc că e cazul să facem o finanţare substanţială la Farul. Echipele de fotbal sunt sac fără fund din punctul de vedere al cheltuielilor. Întrebarea este: ce datorii sunt acolo, la ce ne înhămăm? Din câte ştiu, nu avem voie să intrăm într-un astfel de club care are datorii mari. Sau ar trebui să fie datorii zero. O altă problemă: la ce nivel de performanţă vrem să ducem clubul, ce ne aşteaptă în anii următori? Nu credeţi că ar fi fost mai bine un plan pe următorii ani, cu o ţintă anume, să vedem de ce sumă este vorba? Un soi de plan de afaceri. Apoi, avem, într-adevăr, 2/3 din voturi acolo, dar ce se întâmplă cu cealaltă treime şi cum contribuie acei oameni cu bani? Noi o să dăm, la un moment dat, aţi spus, 1,5 milioane de lei, ar trebui să participe şi ei măcar cu 500.000 de lei. Există banii aceştia? Eu cred că ar fi cazul să mutăm acest proiect de hotărâre pentru luna viitoare şi să dezbatem mai mult problema. Sunt pentru a intra în clubul Farul, dar cu nişte condiţii şi cu nişte chestiuni foarte, foarte transparente din punct de vedere financiar. Să ştim exact în ce ne băgăm.“ 

 Modificări la statutul FC Farul şi o nouă conducere

 Ulterior, proiectul a trecut. Finanţarea se va face în baza Legii nr. 350 / 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general. „În continuare, la FC Farul se vor face modificările la statut şi probabil că noua conducere, care va fi aleasă în proxima şedinţă a Adunării Generale, va stabili şi obiective, va veni cu un plan. Astăzi (n.r. ieri), noi am aprobat nu numai aderarea CJC la Farul, ci şi o sumă destul de importantă, de 1,7 milioane de lei, pentru fotbal de performanţă. Urmând ca FC Farul să vină cu un proiect şi să participe la licitaţie la Consiliul Judeţean pentru finanţarea unui astfel de proiect. Sigur nu poţi să fii niciodată. Depinde cine mai vine. Din câte ştiu eu, anul trecut, şi la handbal, şi la rugby, au mai venit cluburi, dar câştigător a fost declarat cel care avea în perspectivă să facă performanţa cea mai mare. Asta este procedura. Pe Legea 350, lucrurile sunt simple. E o sumă pe care o alocă CJC, vin cu proiecte la licitaţie, iar proiectul care atinge ce ne dorim noi va fi selectat“, a declarat vicepreşedinte CJC Cristinel Dragomir, care a fost mandatat să conducă şedinţa de ieri.

 Bani pentru performanţă şi pentru sport de masă

Prin Programul Judeţean pentru Susţinerea Sportului de Performanţă, de la proiectul numărul 49 de pe ordinea de zi de ieri, privind aprobarea regimului finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului judeţean, s-a aprobat suma de 12.700.000 de lei, astfel: pentru fotbal - 1.700.000 de lei, pentru handbal masculin - 5.000.000 de lei, pentru handbal feminin - 1.000.000 de lei, pentru volei masculin - 1.900.000 de lei, pentru volei feminin - 600.000 de lei, pentru hipism - 200.000 de lei, pentru tenis de masă - 300.000 de lei, pentru rugby seniori - 2.000.000 de lei. Programul Judeţean pentru Susţinerea şi Promovarea Sportului de Masă este în sumă totală de 2.300.000 de lei, astfel: pentru fotbal - 1.000.000 de lei, pentru rugby - 600.000 de lei, pentru alte activităţi - 700.000 de lei.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cipi 13 Feb, 2015 21:21 ma bucur ca factorii locali sunt alaturi de fotbalul constantean si sper ca FC FARUL sa revina in Liga 1 cat mai repede posibil. din pacate au disparut atatea echipe de traditie si in Liga 1 promoveaza echipe de la sate. Mult succes
  • Aragorn 13 Feb, 2015 12:41 Si inca ceva - unde este baschetul constantean, un sport cu traditie si performante in acest oras ? Hipism si tenis de masa ? Hai sa fim seriosi - cati spectatori aduc aceste sporturi ? sau sunt bani care se vor "pierde" prin alte buzunare ? oricum este o tampenie - sa nu aloci bani baschetului si sa-i dai pe "cai verzi pe pereti" !
  • Aragorn 13 Feb, 2015 12:35 Doar o intrebare : cei 600.000 lei alocati voleiului feminin - pentru ce club (echipa) sunt ? Fiindca prin incompetenta unora, echipa de Champions League, 2004 Tomis Constanta a fosta facuta "praf" ! Deci ???