Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jucător cu comoţie cerebrală la faza de zonă de la Câmpulung Muscel Portul mai avea puţin şi bătea penalty-uri la lumina lunii

ro

26 Jun, 2013 00:00 3034 Marime text
Echipa de juniori A1 a CS Portul Constanţa, câştigătoarea Ligii a IV-a constănţene de fotbal, s-a impus şi la turneul de zonă al Campionatului Naţional, astfel că a acces între cele mai bune patru echipe ale ţării. În continuare, Portul (antrenor, Gabriel Dinică) va susţine sâmbătă, 29 iunie, la Buftea, semifinala întrecerii, de la ora 19.00, cu CS Universitatea Petroşani. În aceeaşi zi, de la ora 17.00, se dispută celălalt meci din penultimul act, FC Junior Tg. Mureş - CSO Ştei. A doua zi sunt programate finalele. Faza de zonă s-a disputat la Câmpulung Muscel.

Echipa constănţeană a câştigat grupa în care a evoluat, dispunând de CS Dragomireşti (judeţul Ilfov), cu 3-1, şi de CSS Roşiorii de Vede (judeţul Teleorman), la penalty-uri. În finala turneului zonal, Portul a învins Viitorul Bucureşti (câştigătoarea celeilalte serii) cu 3-2. „Băieţii au avut o evoluţie foarte bună, reuşind să câştige o grupă mult mai dificilă faţă de cealaltă şi apoi finala. Nici programarea meciurilor nu ne-a fost favorabilă. În meciul cu Roşiorii de Vede, la ora 21.40 se executau penalty-uri. Am plecat de la stadion la ora 22.25 şi până am ajuns la hotel, am mâncat şi ne-am culcat s-a făcut 12.00 noaptea. Iar a doua zi, la ora 10.00, am jucat finala. Însă a ieşit bine până la urmă”, a declarat Gabriel Dinică. În meciul cu CS Dragomireşti, pentru Portul au înscris Eusebio Gheorghe, Andrei Malancă şi Iulian Barbu.

Disputa cu Roşiorii de Vede, decisivă pentru calificarea în finala turneului zonal, a fost plină de dramatism. După 0-0 la pauză, adversarii portuarilor au deschis scorul în minutul 70, din penalty. Constănţenii au egalat in extremis, prin Ionuţ Gheorghe, în minutul 90+2, ducând partida la penalty-uri. De la punctul cu var au punctat Ionuţ Gheorghe, Suru, Malancă şi Ianuşi. Apoi, în finală, au marcat Eusebio Gheorghe, Malancă şi Barbu, ultimul gol, din minutul 75, fiind realizat în inferioritate numerică, după ce Ianuşi fusese eliminat în minutul 62, pentru două cartonaşe galbene. „La primul nostru meci s-au înregistrat ceva probleme. Am avut cinci jucători accidentaţi, dintre care unul, Cătălin Popa, cu comoţie cerebrală. Echipa din Dragomireşti a rămas în nouă jucători, iar în tribune au avut loc unele incidente, care au necesitat intervenţia forţelor de ordine. Pe lângă echipa gazdă, noi am beneficiat de cel mai mare suport moral din partea spectatorilor locali”, a mai spus Gabriel Dinică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii