Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joacă şi un fost internaţional Armata de „pitici“, întărită cu patru „uriaşi”, a BC Athletic Constanţa porneşte în Liga 1

ro

14 Oct, 2016 00:00 3648 Marime text
BC Athletic Constanţa se aliniază la startul Ligii 1 de baschet masculin (eşalonul secund din România) cu o echipă foarte tânără, nucleul fiind format din jucători de până în 18 ani şi numai patru baschetbalişti depăşind această vârstă. 

Duminică, 16 octombrie, Constanţa intră din nou într-o competiţie de seniori a baschetului masculin românesc, prin BC Athletic, echipă ce debutează în Liga 1 pe teren propriu, în Sala Sporturilor, de la ora 13.00, contra formaţiei CS Agronomia 4 Sports Bucureşti. „La nouă ani de la înfiinţare, munca noastră se apropie încet-încet de finalizare. Ne bucurăm că vom juca în Liga 1. Pentru copii, unii dintre ei cu un real potenţial, e un bun prilej de a-şi face mâna în eşalonul secund. Pauzele dintre episoadele baschetului masculin constănţean au fost destul de mari până acum, de aceea, în continuare, ne dorim o prezenţă constantă în baschetul românesc”, a declarat Bogdan Ivanovici, antrenor secund BC Athletic.

„Am mare încredere în colegii mei”

Cei patru jucători adulţi din lotul formaţiei constănţene sunt Adrian Trandafir (28 de ani, 1,90 m, extremă, fost component al BC Farul), Alexandru Liţă (29 de ani, 1,96 m, centru, fost component al BC Farul), Şenai Isleam (39 de ani, 2,17 m, centru, fost component al echipei naţionale şi al altor echipe de primă ligă) şi Mihai Vlad (26 de ani, 1,81 m, fundaş, produs constănţean, care a jucat la mai multe formaţii din ţară). „Duminică, susţinem primul examen după două luni de pregătire susţinută. Suntem la început de drum şi vom vedea cum se va prezenta echipa în meci oficial. Nu trebuie să ne considerăm câştigători dinainte în disputa cu Agronomia 4 Sports. Trebuie să tragem tare să ne impunem. Avem o echipă tânără şi ambiţioasă. Am mare încredere în colegii mei“, a declarat Adrian Trandafir.

Ionuţ Neacşu e în recuperare

Pe lângă Liga 1, tinerii de la BC Athletic vor evolua, sâmbăta, şi în campionatul Under-18, meciurile de acasă din această competiţie fiind găzduite de sala Tomis din Constanţa. „Am mari emoţii. Este primul meci la Liga 1. Nu m-am mai confruntat până acum cu sportivi de peste 18 ani. Sperăm să facem o figură frumoasă. Antrenamentele au fost foarte bune. Atuul nostru e jocul rapid. Am încercat să ne apărăm pe tot terenul şi să luăm cât mai multe mingi, dar, prin venirea celor patru jucători cu mare experienţă, ne putem schimba jocul“, a spus Dinu Gavrilă, unul dintre tinerii de la BC Athletic. Acesta are 17 ani, 1,90 m şi joacă fundaş, practicând baschetul de nouă ani. Puştii de la formaţia constănţeană nu au în general o înălţime mare. Doar vreo patru depăşesc 1,90 m, iar singurul „uriaş“ este Ionuţ Neacşu (1,97 m), care e în recuperare însă după o operaţie de menisc.

Când vor ataca promovarea

„Suntem puţini încărcaţi emoţional înaintea primului meeci, dar ne dorim un debut pozitiv. Obiectivul primului sezon e să fim cât mai constanţi, să obţinem cât mai multe victorii şi să consolidăm o echipă pentru anii următori. După trei sezoane, ne propunem să atacăm şi promovarea. Avem un meci destul de greu la debut, chiar dacă şi Agronomia 4 Sports are tineri în componenţă. Avem însă şansa noastră şi credem în ea“, a punctat antrenorul principal Alexandru Olteanu.

Păşesc spre marea performanţă

„Acesta e primul pas spre marea performanţă. Am muncit mult pentru a ajunge aici, pentru a avea această echipă şi pentru a debuta în Liga 1. Avem o echipă tânără, iar cei patru jucători cu experienţă vor aduce multe plusuri. Avem un drum lung de parcurs, dar suntem pregătiţi şi cu siguranţă nu ne vom face de râs. Copiii au nevoie de experienţă. Avem asigurat bugetul pentru întreg sezonul. Ne sprijină Consiliul Judeţean Constanţa, dar şi mediul privat“, a spus şi Andrei Talpeş, team managerul echipei.

Citeşte şi:
Baschetbaliştii debutează în campionat duminică: Programul BC Athletic Constanţa în Liga 1

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii