Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irina Begu a produs surpriza la debut Simona Halep a avansat în turul secund la Australian Open

ro

20 Jan, 2015 00:00 1368 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep a avut parte de un debut de succes, ieri, la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului. Clasată pe locul trei în clasamentul mondial şi cotată cu a treia şansă la cucerirea trofeului, Simona a învins-o în primul tur pe sportiva italiană Karin Knapp (locul 50 WTA).
 
Constănţeanca s-a impus cu 6-3, 6-2, meciul, care a fost găzduit de arena principală a complexului din Melbourne, Rod Laver, durând o oră şi 28 de minute.

„Întotdeauna, primul tur la o întrecere de Mare Şlem e dificil, de aceea sunt fericită că m-am impus. Am avut un meci greu, deoarece am fost nervoasă înaintea startului. În plus, nici lovitura de dreapta nu a funcţionat prea bine. Sunt sigură însă că data viitoare voi juca mai bine. Mă simt bine şi vreau să-mi fructific şansele de a câştiga multe meciuri la Australian Open“, a declarat Simona Halep, care, la ediţia de anul trecut a turneului de la Antipozi, a atins faza sferturilor de finală, ceea ce a reprezentat, la acea vreme, cea mai bună performanţă a sa într-un turneu de Grand Slam. Pentru victoria de ieri,  Simona şi-a asigurat 70 de puncte WTA şi un premiu de 60.000 de dolari.

 Halep nu s-a mai întâlnit până acum cu Gajdosova

 În faza următoare, constănţeanca de 23 de ani se va confrunta cu australianca Jarmila Gajdosova (27 de ani, locul 62 în lume), care a trecut, ieri, de românca Alexandra Dulgheru (87 WTA), cu 6-3, 6-4. Succesul a venit după o oră şi 28 de minute şi a dus-o pe Gajdosova în premieră în turul doi la Australian Open. Născută la Bratislava, adversara Simonei a ocupat poziţia a 25-a în ierarhia mondială în anul 2011. Gajdosova şi Halep nu s-au mai întâlnit în turnee până acum.

 Simona a scăpat de câteva adversare periculoase

 În drumul său către fazele superioare ale Australian Open, constănţeanca a scăpat de câteva oponente redutabile, eliminate surprinzător în turul întâi: Sabine Lisicki (Germania, cap de serie numărul 28, fostă finalistă la Wimbledon), pe care Simona o putea întâlni în turul trei; Ana Ivanovici (Serbia, a cincea favorită, cea mai tare adversară a Simonei de pe partea ei de tablou, cu care se putea confrunta în sferturi); Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, numărul 23), care a ratat un posibil meci în optimi cu Halep. Nici nemţoaica Angelique Kerber (a noua favorită) nu a trecut de primul tur, după ce românca Irina Begu (39 WTA) a produs surpriza şi a eliminat-o cu 6-4, 0-6, 6-1, după două ore de joc. În meciul următor, Begu se va duela cu sportiva din Cehia Katerina Siniakova (81 WTA).     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii