Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Irezistibil! După meciul cu Gaz Metan Mediaş, Gabriel Iancu, de la FC Viitorul, a urcat pe locul întâi în topul marcatorilor Ligii 1

ro

18 Sep, 2019 00:00 2343 Marime text

Perioada foarte bună a lui Gabriel Iancu la FC Viitorul continuă. Fotbalistul de 25 de ani a marcat şi împotriva echipei Gaz Metan Mediaş (de două ori), iar, graţie acestei „duble“ din victoria cu 4-1, a urcat pe locul întâi în topul marcatorilor acestui sezon al Ligii 1, după primele nouă etape.

În nouă meciuri de campionat, Iancu a înscris de şapte ori (numai din acţiune) şi este urmat pe podium de doi jucători de la liderul clasamentului, CFR Cluj, Alexandru Păun (cu şase goluri) şi Ciprian Deac (cu cinci goluri). Al doilea marcator al FC Viitorul este Eric, cu cinci reuşite, însă mijlocaşul brazilian nu a mai jucat de câteva meciuri. A doua în clasamentul Ligii 1, echipa de pe litoral are şi al doilea atac al campionatului, cu 23 de goluri (cu două mai puţin decât CFR Cluj), restul marcatorilor lui Gică Hagi fiind George Ganea - 2, Andrei Ciobanu - 2, Rivaldinho - 2, Bogdan Ţîru - 2, Lyes Houri - 1, Andreias Calcan - 1 şi Gabriel Tamaş - 1 (autogol).

Nou record personal



Cele şapte goluri de până acum reprezintă și un nou record personal pentru Gabriel Iancu! Precedentul său record, de șase reușite într-un sezon, data din ediția 2012/2013, când jucătorul format la Academia Gheorghe Hagi debuta în primul eșalon, tot în tricoul echipei constănțene. În acest campionat, atacantul Viitorului a marcat câte o dublă în partidele cu Dinamo și Gaz Metan Mediaș și câte un gol în meciurile cu FC Botoșani, FC Voluntari și FCSB.

A înscris şi în Europa League



De asemenea, Gabriel Iancu și-a trecut numele pe tabela marcatorilor și în acest sezon de Europa League, în care a marcat ambele goluri ale succesului de pe teren propriu cu KAA Gent, 2-1. Din cele 116 partide pe care Gabriel Iancu le-a disputat în total în Liga 1, 49 au fost pentru FC Viitorul Constanța, marcând în total de 18 ori pentru constănțeni: şase goluri în sezonul 2012/2013, cinci goluri în ediția 2016/2017 și şapte până acum în actuala stagiune. În afară de FC Viitorul, Gabriel Iancu a mai jucat la Steaua, Karabukspor, Termalica Nieciecza, FC Voluntari şi Dunărea Călăraşi.

Sursa foto: FC Viitorul

Citeşte şi:

FC Viitorul a trecut cu 4-1 de Gaz Metan Mediaș, singura echipă ce era neînvinsă în Liga 1!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii