Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Florea, din Constanţa, noul selecţioner al echipei naţionale de fotbal pe plajă (galerie foto)

ro

24 Aug, 2019 00:00 6179 Marime text
Echipa naţională de fotbal pe plajă a României are un nou selecţioner, Ionuţ Florea, care, ca şi predecesorul său, Marian Măciucă, este din Constanţa. În vârstă de 34 de ani, Ionuţ Florea va şi evolua pentru început pentru reprezentativa tricoloră, prima sa competiţie ca antrenor - jucător fiind turneul pentru promovarea / menţinerea în Divizia A din Liga Europeană.
 
Născut la Mangalia, dar stabilit de mai mulţi ani la Constanţa, Ionuţ Florea este binecunoscut în fotbalul local, iar cu fotbalul pe plajă a atins performanţe apreciabile, fiind campion naţional (atât ca jucător, cât şi ca antrenor) şi un jucător de bază al echipei României. Acum a fost numit ca selecţioner la formaţia reprezentativă, cu care speră să aibă rezultate foarte bune. În urma turneului Euro Beach Soccer League (EBSL), de la Catania, România şi-a câștigat dreptul de a evolua pentru promovarea în Divizia A, după ce a încheiat pe locul doi Grupa 1 a Diviziei B, situându-se în fruntea echipelor clasate pe locul secund. Turneul de promovare / menţinere se va desfășura în perioada 5-8 septembrie a.c., în Portugalia. „Abordăm cu mare încredere această întrecere. Cu spirit de sacrificiu şi fiind o familie în teren şi în afara acestuia, putem promova“, a declarat Ionuţ Florea.
 

Noutăţi la lot

 
Ca de fiecare dată, lotul României este format în majoritatea covârşitoare din jucători constănţeni sau din judeţul Constanţa. Situaţia este identică şi la acţiunea din Portugalia, unde, ca noutăţi faţă de ultimele turnee, Ionuţ Florea a apelat şi la Marius Jalbă (de la Năvodari), şi la Enis Bolat (în prezent, jucător la CS Poseidon Limanu - 2 Mai, nou promovată în Liga a 3-a). „În continuare, aş vrea, pentru lărgirea ariei de selecţie la echipa naţională, să reuşim să organizăm o competiţie la Constanţa, cu mai multe echipe. Aşa aş putea să văd mult mai mulţi băieţi. În acest mod au fost descoperiţi mulţi jucători de fotbal pe plajă“, a punctat Ionuţ Florea.
 

Promovări cu mai multe echipe

 
Peste câteva zile, pe 26 august, noul selecţioner al formaţiei reprezentative va împlini 35 de ani. Ionuţ a început fotbalul la vârsta de zece ani, la Callatis Mangalia, primul său antrenor fiind Ion Căciularu. Ulterior, a evoluat şi la alte echipe din judeţ (inclusiv la FC Farul, SSC Farul şi la FC Viitorul, cu ultimele două formaţii, dar şi cu altele, având la activ şi promovări). Cu FC Farul a jucat şi în Liga a 2-a, iar cu SSC Farul a promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a şi din Liga a 3-a în Liga a 2-a. „Boaţă“ a evoluat însă şi la formaţii din afara judeţului. La fotbal pe teren normal a jucat cel mai mult ca mijlocaş central, dar a evoluat şi ca fundaş dreapta. La fotbal plajă s-a remarcat la echipe precum Performer Constanţa şi West Deva. Ionuţ Florea este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, a urmat şi un master, şi deţine licenţa B de antrenor.
 
Sursa foto: Facebook (Ionuţ Florea) şi ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
Echipa României de fotbal pe plajă s-a calificat la turneul pentru promovarea în Divizia A din Liga Europeană

UPDATE. Calificare! Ionuţ Florea, de la SSC Farul Constanţa, patru goluri în victoria României contra Olandei, scor 8-4

Fotbal pe plajă România a învins de două ori Bulgaria la Eforie Nord. Constănţeni printre marcatorii tricolori (galerie foto)

Constănţeanul Bogdan Ciocănel, MVP al finalei mari La Jupiter s-a stabilit campioana României la fotbal pe plajă (galerie foto)

Constănţeni în lotul tricolor România a învins dramatic Serbia la fotbal pe plajă. Urmează meciul cu Estonia

Prima înfrângere pentru SSC Farul Ionuţ Florea - „Doamne-Doamne ne-a dat un băţ peste picioare“ (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii