Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ionuţ Băluţă, primul meci la profesionişti, în Spania I se spune „El Capo“. E boxerul campion din Năvodari (galerie foto)

ro

19 Mar, 2016 00:00 4982 Marime text
Multiplul campion naţional la box Ionuţ Băluţă se află de jumătate de an în Spania, căutând noi orizonturi pentru cariera sa. După mai multe victorii la amatori pe tărâm iberic, a venit şi ora primei partide din ringul profesionist.
 
În vârstă de 22 de ani, Ionuţ Băluţă a cucerit în ţară titlul naţional la toate categoriile de vârstă. S-a impus şi la Cupa României şi, în calitate de component al lotului naţional, a participat, de-a lungul anilor, la Europene şi Mondiale, deţinând un loc cinci la întrecerea continentală de cadeţi. În urmă cu şase luni, a ajuns în Spania, la Bilbao, unde se pregăteşte pentru noi succese. Sâmbătă, are primul meci la profesionişti, contra lui Fernando Suarez.
 
Aseară, a avut loc cântarul oficial, iar astăzi, de la ora 21.00 ora României, la Bilbao, este programată gala în care va evolua şi Ionuţ Băluţă. Acesta va boxa la categoria 58 kg. „Am venit în Spania pentru a face box, prin intermediul unui prieten din Năvodari. Întâi, am evoluat la amatori, întâlnind atât boxeri spanioli, cât şi de alte naţionalităţi. Am câştigat toate meciurile, iar acum susţin prima partidă la profesionişti. Adversarul meu e un spaniol, Fernando Suarez. Sunt foarte pregătit şi am mai multă experienţă decât el, astfel că aştept confruntarea cu încredere şi optimism“, a declarat Ionuţ Băluţă. Meciul se va desfăşura pe durata a patru reprize de câte trei minute.

Şeful ringului, cel care face legea în meci 

În Spania, Ionuţ Băluţă a primit supranumele „El Capo“, adică şeful ringului, cel care face legea în meci. Tânărul pugilist spune că s-a acomodat la Bilbao, chiar dacă e singurul sportiv român de la clubul unde se pregăteşte, cu un antrenor spaniol. „E mai bine faţă de România, sub toate aspectele. Antrenamentele nu se compară cu cele de la amatori“, arată boxerul năvodărean, care are 1,68 m înălţime. De când e în Spania, Ionuţ Băluţă a fost o săptămână şi la Madrid, în vizită la sora sa. De asemenea, la Bilbao, năvodăreanul lucrează şi la o firmă, beneficiind de sprijinul unui român, Sorin Constantin Oncioiu, despre care spune: „A avut încredere în mine, m-a ajutat şi m-a susţinut tot timpul“. 

Primul campion naţional de seniori al oraşului Năvodari 

Născut în Năvodari, Ionuţ Băluţă este un produs al boxului năvodărean. Practică pugilismul de mic, începând cu antrenorul Ablalim Ferodin (cel care l-a pregătit şi apoi) la Midia Năvodari, după care la Luna Park Mamaia şi, ultima dată, la CS Năvodari. Boxer tehnic şi cu un bun joc de picioare, Ionuţ a ieşit campion naţional la toate categoriile de vârstă, iar oraşului Năvodari i-a adus, în 2014, prima medalie de aur din istoria sa la Naţionalele de seniori! Rezultate a obţinut însă şi la Cupa României. Om de bază şi la loturile naţionale, Băluţă a participat cu reprezentativele României şi la Europene, şi la Mondiale: la CE de cadeţi de la Sofia (unde a ocupat locul cinci), la CM de juniori, la CE de tineret din Irlanda şi la CE de seniori de la Sofia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Antourage Navodari 20 Mar, 2016 01:20 Bravo Ionut !!! Ma bucur pentru tine !!! Succes in continuare !!!!