Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Draica, preşedinte de onoare al SSC Farul „Pe legitimaţia mea de sportiv e completată o singură rubrică - Farul“ (galerie foto)

ro

31 Jan, 2017 00:00 5365 Marime text
Campion olimpic (în 1984, la Los Angeles) şi mondial (în 1978) la lupte, Ion Draica a fost prezentat, ieri, ca preşedinte de onoare al Asociaţiei Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa.
 
Georges Muzaca, preşedintele Comitetului Director al grupării înfiinţate de suporteri ai defunctei FC Farul, a declarat că primele hotărâri pe care le-a semnat în calitate de conducător al CD privesc numirea ca preşedinte de onoare al SSC Farul a lui Ion Draica şi reconfirmarea în funcţiile deţinute a lui Marcel Lică (preşedinte executiv), Viorel Farcaş (director tehnic), Cosmin Şişcu (director sportiv), Radu Lefca (director de marketing), Ion Barbu şi Gică Mina (antrenori).
 
„Un campion adevărat, care şi-a dedicat întreaga viaţă clubului Farul“, a spus Georges Muzaca despre maestrul emerit al sportului Ion Draica. Pe lângă titlurile olimpic şi mondial, fostul luptător este şi multiplu campion european şi medaliat la CM şi CE. De asemenea, a fost conducător la CS Farul şi preşedinte la Federaţia Română de Lupte.
 
„Probabil vă întrebaţi ce caută un luptător într-un prezidiu al unei echipe de fotbal“, a început fostul sportiv, ajuns la 59 de ani. „Am fost invitat de membrii fondatori ai SSC Farul, probabil în ideea de a avea un campion olimpic lângă ei, care să-i stimuleze, să-i inspire la performanţele pe care şi le-au propus. Am acceptat cu plăcere, pentru că m-au încântat în mod deosebit două dintre obiectivele propuse, pe lângă cele de performanţă“, a explicat Ion Draica.

Urmărea meciurile Farului din copaci

Acesta a spus că cele două elemente din proiectul SSC Farul care l-au atras au fost ideea celor de la club de a reînvia spiritul farist şi conceptul de club dedicat marii mase a suporterilor. „Pe legitimaţia mea de sportiv e completată o singură rubrică - Farul. Îmi aduc aminte că, atunci când eram copil, la meciuri stăteam în nişte copaci de jur-împrejur, că nu aveam loc în stadion. Nu analizăm acum motivele, dar cert e că lucrurile s-au schimbat mult în rău. Aş vrea să mai văd o dată stadionul plin şi, dacă pot să contribui, chiar şi simbolic, o fac cu mult drag. Apoi, ideea şi conceptul pe care a fost creată această structură sportivă sunt şi ele unele sănătoase: un club dedicat membrilor simpatizanţi (care iubesc într-adevăr fotbalul), dedicat constănţenilor. Nu pentru o persoană sau alta. Putem avea mare succes dacă dovedim seriozitate şi ne îndeplinim pas cu pas obiectivele. Sunt convins că foarte mulţi dintre constănţeni se vor alătura acestui proiect şi vor pune şi ei numărul, pe lângă unele firme private, cărora le-a plăcut ideea şi ne sprijină. De asemenea, poate sensibilizăm şi autorităţile locale, în ideea că dorim să construim un club al constănţenilor“, a mai spus fostul campion.

„Ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele“

Cooptarea lui Ion Draica la SSC Farul a fost remarcată şi de Marcel Lică. „Îi mulţumesc lui Ion Draica că a acceptat să facă parte, acum, şi din marea familie a fotbalului, felicit membrii CD şi pe Georges Muzaca pentru ideea pe care au avut-o de a-l atrage şi că l-au convins. Sunt sigur să experienţa lui Ion Draica, numele şi performanţele sale ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivele. Succes, bine aţi venit în mijlocul nostru şi sunt convins că suporterii constănţeni vor aprecia şi vor fi încântaţi de această numire!“, a declarat Marcel Lică.

Continuă pe terenul ITC

În acest moment, SSC Farul este în perioada de pregătire, iar antrenorii evaluează jucătorii noi. Liderul detaşat al Ligii a 4-a de fotbal a judeţului Constanţa se va pregăti numai la Constanţa şi, în principiu, va disputa meciurile de acasă care au mai rămas din acest campionat tot pe terenul ITC. Din sezonul viitor însă, SSC Farul vrea să joace pe stadionul „Farul“.
 
„Din ce ştim noi, va mai dura până încep lucrările la Sala Polivalentă din Badea Cârţan. Chiar dacă aceasta ar însemna să mergem noi în altă parte, ne-am bucura ca lucrările să demareze cât mai repede, că e un proiect de anvergură al sportului constănţean şi unul aşteptat. Avem soluţii pentru un nou teren“, a punctat Marcel Lică, acesta arătând că cei de la club lucrează în ce priveşte mutarea pe stadionul „Farul“ şi intrarea în posesia semnelor identitare ale FC Farul, în acest sens existând dialog zilnic cu lichidatorul judiciar al FC Farul şi cu autorităţile locale.

Cerere pentru închirierea stadionului „Farul“

Situaţia bazei sportive încă nu a fost lămurită în ce priveşte viitorul administrator, iar Georges Muzaca a spus că SSC Farul a depus o cerere către lichidatorul judiciar pentru închiriere, iar acum aşteaptă răspuns. „Sperăm ca din vară, din Liga a 3-a, să ne mutăm pe «Farul». Logic, ar trebui să ni se permită, că stadionul se degradează. De bine, de rău, noi am îmbunătăţit aspectul stadionului. Iar dacă ni s-ar permite să jucăm, am avea grijă şi de suprafaţa de joc, am amenaja şi vestiarele. Deja s-au făcut nişte paşi înainte. Suntem în dialog zilnic şi cu lichidatorul judiciar, şi cu autorităţile, dar sunt nişte etape de parcurs, care nu trec repede“, a spus Marcel Lică. „Cel mai probabil, până se încheie procedura de faliment a FC Farul, vom închiria stadionul. Şi creditorii ar fi interesaţi ca baza să nu se degradeze în continuare şi să rămână cel puţin la stadiul actual. Dacă vom explica aceste probleme, cred că vom găsi înţelegere. Interesul este comun, iar chiria merge la creditori“, a punctat şi Ion Draica.

„Întinde-te cât ţi-e plapuma“

SSC Farul va disputa primul amical din iarnă pe 11 februarie, la Galaţi, cu Oţelul, iar peste o săptămână e returul, la Constanţa. „Intenţia noastră e de a transfera câţiva jucători tineri, care să ne ajute în proiectul Ligii a 3-a. Conducerea tehnică e în evaluarea fotbaliştilor noi. Suntem abia la începutul pregătirilor, e şi vizita amicală, iar apoi vin meciurile amicale, care sunt adevăratele teste. Pregătirea se va efectua numai la Constanţa. E un proverb, «întinde-te cât ţi-e plapuma». Dar ne putem atinge obiectivele de pregătire şi pe plan local“, a mai spus Marcel Lică.

„Nu avem alte interese decât succesul acestui proiect“

Georges Muzaca a enunţat obiectivele SSC Farul. „Ţelurile noastre sunt clare, asumate şi în deplină concordanţă cu statutul asociaţiei. Ne dorim promovări succesive, recuperarea însemnelor FC Farul, revenirea pe stadionul Farul şi promovarea unei relaţii armonioase între echipă, sponsori şi autorităţile locale. Nici eu, nici ceilalţi colegi ai mei din Comitetul Director nu avem alte interese decât succesul acestui proiect. Suntem toţi oameni realizaţi, cu familii şi resurse financiare pentru a trăi cel puţin decent“, a spus Georges Muzaca.

Şedinţă şi cu sponsorii

În luna februarie, la SSC Farul va avea loc şi o şedinţă cu toţi agenţii economici care sprijină clubul. „Se va prezenta un bilanţ economic al activităţii noastre de până acum, din dorinţa de a vedea şi sponsorii cum s-au cheltuit banii pe care i-au dat. De asemenea, dorim să le consolidăm încrederea şi altor agenţi economici că facem totul cu suflet şi cumpătare. Toată suflarea care s-a implicat în 2016 în acest proiect va veni şi în 2017 cu aceeaşi vigoare şi cu dorinţa de a împărtăşi acest proiect tuturor constănţenilor. Totodată, invităm şi alţi agenţi economici din Constanţa, dar şi din România să ni se alăture în acest proiect frumos“, a spus Radu Lefca, directorul de marketing al SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii