Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Barbu - „Am făcut figuraţie!” Fiasco! FC Farul a luat bătaie acasă de la SC Bacău. Meci foarte slab al „marinarilor“ (galerie foto)

ro

16 Mar, 2016 00:00 4038 Marime text


FC Farul a pierdut cu 1-2 (0-0) meciul de pe teren propriu, de aseară, cu SC Bacău, din etapa a 22-a a Ligii a 2-a. Era o partidă extrem de importantă în perspectiva play-off-ului, însă „marinarii“, cu multe mâini moarte pe teren, au jucat foarte prost, fiind surclasaţi la capitolul dăruire.

Mai combativi şi mai agresivi, băcăuanii s-au arătat şi mai periculoşi în joc. Ei au avut de altfel şi cea mai mare ocazie a primei reprize, când Bratu a scos de pe linia porţii mingea trimisă de Vraciu în minutul 26. Anterior, Farul ratase de două ori prin Neagu, în minutele 21 şi 23. După pauză, „marinarii“ au deschis scorul, în minutul 51, Pătulea fructificând o acţiune a lui Tigoianu, la care portarul Miron a intervenit greşit. A fost însă doar un foc de paie, pentru că SC Bacău a întors meciul fără mari probleme, în două minute, graţie reuşitelor lui Vraciu (65) şi Corban (67), în urma marilor erori fariste. Aşa s-a şi terminat partida, cu 2-1 pentru oaspeţi, care nu numai că au gestionat bine restul meciului, dar puteau face şi 3-1 în minutul 88, când, pe contraatac, Adăscăliţei a tras din apropiere în portarul Negrilă. Mutările de pe banca tehnică a Farului (doi jucători schimbaţi o dată şi aruncarea disperată în luptă a lui Chiţu) n-au dat niciun rezultat.

FC Farul (antrenor, Constantin Gache) a jucat cu: Negrilă - Ţăranu, Fl. Pătraşcu (cpt.), Fl. Popa, D. Bratu - V. Munteanu (74 Băjan), Vezan (74 Milea), Ad. Ionescu, Tigoianu - C. Neagu, Pătulea (81 S. Chiţu). De cealaltă parte, Cristi Popovici, principalul lui SC Bacău, a mizat pe: B. Miron (cpt.) - Mihălăchioaie, Masella (78 Belecciu), Ursu, Burcă, N. Giurgiu - Corban (86 Sahru), Adăscăliţei, L. Dumitriu, Drugă (90+1 Nemţanu) - Vraciu.  

„Nu înţeleg lipsa de devotament a jucătorilor”

Constantin Gache a plecat după meci de la stadion fără să mai vină la conferinţa de presă,  unde i-a ţinut locul Ion Barbu, care a şi dat indicaţiile de la marginea terenului în mare parte din repriza a doua, Gache rămânând pe banca tehnică. Este posibil ca, după acest meci, între Gache şi club să se producă  despărţirea. „Ce aş mai putea să spun? SC Bacău s-a dăruit mult mai mult. Noi am făcut figuraţie pe teren! Nu arătăm ca o echipă care să se bată pentru promovare. Jucătorii nu au respectat ce li s-a spus la şedinţa de pregătire a meciului. La valoarea lotului nostru, n-ar trebui să avem probleme cu calificarea în play-off. Nu înţeleg lipsa de devotament a jucătorilor. Au plecat nouă fotbalişti din lotul din tur şi au venit alţii, astfel că e greu să închegi rapid o echipă. Aş vrea să cred că nu sunt bisericuţe în cadrul grupului. Mai avem patru meciuri din sezonul regulat şi trebuie să facem tot posibilul să le câştigăm pe toate“, a spus Ion Barbu.


Clasament: 1. Rapid - 46p, 2. Călăraşi - 42p, 3. Brăila - 38p, 4. Clinceni - 36p, 5. Farul - 32p, 6. Bacău - 32p, 7. Berceni - 29p, 8. Buzău - 27p, 9. Suceava - 24p, 10. Baloteşti - 21p, 11. Pojorâta - 16p, 12. Oţelul - 12p, 13. Ceahlăul - 11p. În etapa viitoare, FC Farul joacă în deplasare cu Oţelul Galaţi. Meciul e programat sâmbătă, 19 martie, de la ora 11.00.

„Victoria noastră e meritată”

„Pentru noi, victoria e foarte importantă din perspectiva play-off-ului. Veneam după două rezultate negative, contrar aspectului jocului. Acest meci era cam ultima noastră speranţă pentru play-off. După cum a decurs meciul, am meritat victoria. Am avut şi ocazii mai multe, iar golul pe care l-am primit l-am făcut cadou. Poate că Farul a fost incomodată şi de faptul că am jucat într-un alt sistem faţă de ce se aşteptau constănţenii. Farul are clar multe individualităţi, dar noi am arătat mai a echipă“, a spus şi Cristi Popovici.

Suporterii au cerut explicaţii

La finalul partidei de aseară, mai mulţi suporteri ai FC Farul s-au strâns în curtea clubului, cerând explicaţii pentru cele petrecute pe gazon. Printre cei care au dialogat cu fanii, cerându-şi scuze pentru acest eşec, s-au numărat jucătorii Florin Pătraşcu şi Adrian Pătulea şi antrenorii secunzi Ion Barbu şi Gică Mina. Printre suporteri au fost şi voci care i-au acuzat pe unii dintre jucători de lipsă de implicare. La faţa locului a venit şi poliţia, pentru ca lucrurile să nu degenereze. 

Dumitru Antonescu trece prin clipe dificile

În pauza partidei, crainicul stadionului „Farul“ a anunţat de la microfon că legendarul Dumitru Antonescu, jucătorul cu cele mai multe meciuri pentru Farul în prima divizie (400), străbate un moment dificil, după ce a suferit trei intervenţii chirurgicale grele. Lui nea Mitică i s-a urat multă sănătate, atât din partea clubului, cât şi din cea a suporterilor. În vârstă de 70 de ani, Antonescu (fost internaţional şi căpitan al FC Farul) a fost operat în urma unei boli incurabile de care suferă, iar actualmente se află la spital, la Bucureşti.       
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mircea 16 Mar, 2016 02:32 Vai,vai ce rusine ! Echipa nu e bine asezata in teren ,nu are densitate cand trebuie nici la mijlocul terenului,dar nici in atac ,nu are vigoare , nu are ambitie si nici cine stie ce valoare ,antrenorul principal se dovedeste lipsit de solutii,ii lipseste chiar si lui energia,ambitia,implicarea mai adanca ! Nu s-au tras invataminte dupa infrangerile rusinoase cu Dunarea Calarasi,Delta Tulcea,Braila !Au plecat in iarna jucatori de valoare ca Nicorec,Tibi Balan,Cristocea,Ion Mihai,Gudea si altii. V-am spus D-l Giani Nedelcu sa cautati jucatori valorosi la sfarsit de cariera (peste 32 ani),sunt mai siguri si mai seriosi decat majoritatea celor tineri ! Echipei ii lipseste tactica,strategia corespunzatoare pentru a castiga ! Dupa 1-0 nu se putea retrage in aparare agresiva si folosirea contraatacului ,pentru ca adversarii trebuiau sa atace obligatoriu ! Ce e asa greu sa faceti o echipa buna care sa castige si sa nu ne faca de ras ?