Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrecere la Constanţa Poliţistul din Năvodari Nicolae Ababei şi fiul său au evoluat în aceeaşi competiţie de Cross->Fit şi tir dinamic airsoft (galerie foto)

ro

06 Sep, 2019 00:00 9431 Marime text
A doua etapă a circuitului Cross->Fit & Shooting Challenge 2019 s-a desfăşurat la Constanţa, în organizarea Fitness & Shooting Team (Camil Dogaru şi Cristina Sârbu) şi Airsoft Club Constanţa, în parteneriat cu Airsoft România, Airsoft6, Fitness Mania, Max Fit Năvodari şi Kempo Militar.
 
Potrivit lui Camil Dogaru, evenimentul e unic în Romania şi în Europa, ca şi concept şi desfăşurare. Într-o competiţie de acest gen, participanţii execută exerciţii fizice specifice de crossfit - care îmbină exerciţiile fizice funcţionale din haltere, gimnastică, fitness - la care se adaugă tir cu replici de airsoft. Potrivit Wikipedia, Airsoft este un joc sportiv în care jucătorii simulează un conflict sau efectuează anumite misiuni, cu ajutorul unor replici ale armelor reale ce lansează proiectile sferice non-metalice, utilizând echipamente specifice şi tactici militare reale.
 

„Am muncit mult la proiect“

 
„Întrecerea Cross->Fit & Shooting pune accent pe participant, pe calităţile fizice şi psihice ale acestuia, pe puterea fiecăruia de a echilibra presiunea fizică în timpul exerciţiului fizic şi apoi de a controla presiunea psihică, autocontrolul şi concentrarea. Am muncit mult la proiect, fiecare exerciţiu este testat în parte. Fiecare legătură între exerciţiul fizic şi cel de tragere este testată până iese perfect şi apoi este introdusă în competiţie. La etapa de la Constanţa au participat 16 competitori. Atât permite competiţia. Nu dorim mai mulţi pentru că vrem să oferim calitate. Şi nu facem rabat de la aceasta. Au fost participanţi de toate vârstele şi calibrele. Şi tineri de 16 ani, şi instructori de fitness, şi băieţi din structurile speciale, şi amatori. Toţi reuniţi de sport, adrenalină, ambiţie şi curaj. Majoritatea participanţilor au fost din zonă“, a mai spus Camil Dogaru.
 

Competiţie intensă, dar extrem de frumoasă

 
Doi dintre competitorii de la Constanţa au fost tată şi fiu, ei evoluând demonstrativ! Este vorba de Nicolae Ababei (42 de ani, poliţist, cu gradul de agent-şef adjunct, în cadrul Poliţiei oraşului Năvodari) şi de băiatul său, Massis Mihai, care are 17 ani, urmând a împlini 18 în luna noiembrie a acestui an. „Competiţia a fost foarte intensă, grea, dar extrem de frumoasă. Eu şi băiatul meu am evoluat demonstrativ. Eu, ca şi cadru activ, iar Massis Mihai ca tânăr aspirant. După fiecare serie de mişcare, întrecerea a implicat tragerea la ţintă cu replici de airsoft, pistol şi armă de asalt. Trebuie să scoţi timpi, să te mişti repede şi să faci corect exerciţiile, sub atenta supraveghere a arbitrilor“, a declarat Nicolae Ababei.
 

„Bravo, ţine-o tot aşa!”

 
Evoluţia poliţistului de la Năvodari şi a fiului său a fost apreciată de organizatori: „Activ în structurile speciale, cu o tehnică personală... Instructor poligon, instructor Kempo Militar. Nicu Ababei“, respectiv „Am rămas fără cuvinte! Are 17 ani, voiţă, ambiţie, curaj, disciplină cum mulţi adulţi nu au. Bravo, ţine-o tot aşa şi sperăm să participi şi la următoarele ediţii. Massi - Ababei junior“. „În momentul în care fiul tău concurează cu tine într-o competiţie, poţi spune că eşti mândru de educaţia dată! Bravo, Massis! Şi, nu în ultimul rând, mulţumesc Camil Dogaru pentru această oportunitate! Respect maxim!”, a fost mesajul lui Nicolae Ababei.

O provocare la peste 30 de grade

 
Echipa Cross->Fit & Shooting a remarcat reuşita întrecerii de la Constanţa şi efortul depus de concurenţi. „A fost o competiţie cu ei, despre ei, pentru ei - atleţi şi performeri, oameni cu o condiţie fizică foarte bună, oameni cu o condiţie fizică mai puţin bună, dar cu o ambiţie şi dorinţă de fier, cu un autocontrol de invidiat. Au fost şi concurenţi care au cedat, dar sperăm să nu renunţe şi să ne vedem în ediţiile viitoare. A fost o provocare la peste 30 de grade, cu umiditate destul de mare şi vânt, dar care nu i-a oprit, pentru că şi-au dorit să treacă prin această provocare. Am conchis că putem ridica ştacheta pentru cei atleţi şi performeri şi că putem echilibra competiţia pentru cei care au o condiţie fizică mai puţin bună.
 
Am văzut cât de importante şi cruciale sunt exerciţiul de respiraţie, păstrarea ritmului, echilibrul între efortul fizic şi autocontrol în momentul exerciţiului de tragere. Le mulţumim atât participanţilor, cât şi celor prezenţi pentru feedback. Am fost foarte impresionaţi de un tânăr de 16 ani, care a concurat în aceleaşi probe ca şi ceilalţi şi a fost la înălţime. Am întâlnit oameni pe care greutatea corporală nu i-a ajutat, dar ambiţia, dorinţa, atitudinea şi abordarea au făcut diferenţa. Am întâlnit performeri şi sportivi, iar unul dintre ei a făcut manşă dublă şi a obţinut timpul cel mai bun din competiţie.
 
Daniel Filimon, ai demonstrat încă o dată că, dacă vrei, poţi, că nu există bariere dacă îţi doreşti provocarea şi să treci prin ea. Mulţumesc, Airsoft Club Constanţa pentru munca depusă, aţi fost profesionişti cum ne-aţi obişnuit, mulţumesc Airsoft6 pentru susţinere şi suport, acest proiect s-a concretizat şi datorită vouă. Mulţumim, Fitness Mania, pentru tot sprijinul acordat. A fost o zi grea, însă cu multă bucurie, satisfacţie, ambiţie, frustrare şi adrenalină în doze mari - cei care au participat pot confirma cele spuse“, a fost mesajul Cross->Fit & Shooting.
 

„Nici vârsta, nici condiţia fizică şi nici căldura nu sunt obstacole“

 
Runda de la Constanţa din circuitul Cross->Fit & Shooting Challenge 2019 i-a urmat celei de la Făgăraş, iar a treia (şi ultima) a anului va fi la Arad, pe 19 octombrie, unde vor fi folosite efecte pirotehnice, fumigene, vehicule şi obstacole. Pentru 2020, sunt anunţate deja cinci runde: Făgăraş, Oradea, Cluj, Bucureşti şi Arad. „O altă pasiune, un proiect de suflet unic în Europa, la care am muncit peste un an şi care acum a dat roade: Cross->Fit & Shooting Challenge 2019. Le multumim participantilor pentru implicare şi ambiţie, au dovedit că nici vârsta, nici condiţia fizică şi nici căldura nu sunt obstacole, când îţi propui ceva“, a punctat Cristina Sârbu.
 

Certificat de apreciere pentru Nicolae Ababei

 
Revenind la poliţistul Nicolae Ababei, acesta a primit, recent, un certificat de apreciere din partea Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române, „pentru recunoaşterea şi aprecierea modului ferm şi profesionist de intervenţie dovedit cu ocazia salvării a patru tineri care erau atacaţi cu arme albe de către un agresor, în data de 9.08.2019, în oraşul Năvodari, judeţul Constanţa“. Totodată, printre altele, pe 10 octombrie 2018, pe când se afla în timpul liber, Nicolae Ababei a surprins în flagrant delict într-un supermarket din Năvodari, iar apoi a imobilizat, după o urmărire de aproximativ 500 de metri, un tânăr, în vârstă de 24 de ani, din localitatea Lumina, județul Constanța. Tânărul a fost cercetat apoi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt.
 

Massis Mihai se şi antrenează alături de tatăl său

 
Fiul lui Nicolae Ababei a fost membru al secţiei de Kempo de la CS Năvodari, devenind dublu campion naţional. În prezent, face doar antrenamente de întreţinere şi de autoapărare la Max Fit Năvodari (centru de fitness / sală de sport), alături de tatăl său, care este colaborator acolo.  
 
Sursa foto: Facebook (Cross-fit & Shooting Challenge 2019)
 
Citeşte şi:
 
Tânăr bănuit de furt, prins în flagrant delict de un polițist aflat în timpul liber, în Năvodari

Eveniment fericit la Năvodari Fetiţa instructorului sportiv Nicolae Ababei a fost creştinată (galerie foto)

 
  
  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii