Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întărită cu jucători din Dulceşti şi Moşneni, Aurora evoluează în play-out-ul Ligii a IV-a Un fotbalist din 23 August a ajuns la Steaua (galerie foto)

ro

23 Apr, 2013 00:00 3669 Marime text
Echipa de fotbal din 23 August pune accent pe tinereţe şi pe talentele locale. Jucătorii sunt numai din comună şi din satele aparţinătoare, iar Primăria îi ajută

După 23 de etape scurse din Liga a IV-a constănţeană, Aurora 23 August se află pe locul şase în play-out-ul campionatului. Fotbaliştii joacă animaţi de plăcerea fotbalului, cu gândul că, într-un viitor apropiat, cineva îi va vedea şi pe ei şi vor ajunge astfel la un nivel superior. Iar aceasta nu e imposibil, exemplul există: un fiu al locului a urcat treaptă cu treaptă în fotbalul românesc, iar acum se bate cu Steaua şi Dinamo.

Aurora 23 August are ca obiectiv în acest sezon al Ligii a IV-a menţinerea în campionat. În momentul de faţă, echipa joacă în play-out şi ocupă locul şase, cu 19 puncte, având în 23 de partide susţinute cinci victorii, patru egaluri şi 14 înfrângeri. „La ce ne-am propus, evoluţia echipei a fost bună până acum. Jucăm numai cu tineri care au terminat junioratul (majoritatea de 20 - 21 de ani), din 23 August şi din satele aparţinătoare, Dulceşti şi Moşneni. Am avut şi doi fotbalişti de la Mangalia, dar care nu au mai venit. Băieţii fac totul de plăcere. Nu beneficiază de bani, însă asta nu e o problemă, dragostea lor pentru fotbal şi pentru mişcare e mult mai mare”, a declarat Ion Mitricioiu, cel care antrenează echipa. El lucrează de ani buni cu formaţia de juniori de la Aurora, iar acum se ocupă şi de prima formaţie.

Căpitan la 24 de ani

Mitricioiu are mulţi tineri de perspectivă sub comandă la echipa mare. Îi aminteşte pe Daniel Ţintă (atacant), Florea Vlădoiu (fundaş lateral), Marius Blănaru (portar), Teodor Dobre (mijlocaş) - toţi din 23 August, George Manciu (mijlocaş), Nicolae Bărbulescu (atacant) - din Dulceşti sau Viorel Bălteanu, un alt vârf, din Moşneni, care este actualmente în recuperare după o operaţie la ligamente. Şi mai sunt şi alţii. Toţi, tineri şi cu posibilităţi de progres. „Marius Blănaru are 17 ani, este junior, dar îl folosesc şi la echipa mare. Banderola de căpitan o poartă Teodor Dobre. La 24 de ani, este cel mai experimentat jucător din lot! El mă ajută şi la pregătire. Avem copii de perspectivă, trebuie doar să fie văzuţi şi promovaţi mai sus. Altfel, se pierd la acest nivel şi e păcat de talentul lor. Am dat multe vlăstare la Callatis Mangalia şi să nu uităm de fundaşul Florin Bejan, de la Viitorul Constanţa, care este din 23 August. A început fotbalul la Aurora, iar acum joacă la Liga 1. Deci nu e imposibil să ajungi sus. Trebuie doar să te ţii de treabă şi să ai şi un dram de noroc”, mai spune antrenorul Ion Mitricioiu. Născut pe 28 martie 1991, Florin Bejan a învăţat ABC-ul fotbalului la echipa din 23 August. După câţiva ani, a ajuns la Portul Constanţa, unde, timp de trei ani, a fost pregătit de Doru Lupu. Era încă junior când a trecut în curtea Stelei, în calitate de component al lotului naţional. Două sezoane (între 2009 şi 2011) a evoluat la Steaua II, în Liga a 2-a, iar din 2011 (de la finele lunii iulie) este jucătorul Viitorului Constanţa, cu care a semnat un contract pe trei ani. Cu echipa lui Hagi a promovat în  Liga 1, iar acum, la 22 de ani, este om de bază în apărarea echipei constănţene. 

Pistă de atletism şi instalaţie de nocturnă

În momentul de faţă, Aurora 23 August susţine meciurile de acasă la Neptun, stadionul din comună intrând într-un amplu proces de reabilitare. „S-au demarat lucrările la o bază sportivă care, conform proiectului, va fi cea mai frumoasă din judeţ. Primarul Mugur Viorel Mitrana şi echipa sa sprijină Aurora 23 August. Ne plătesc transportul la meciuri, dar suportă şi cheltuielile de arbitraj. Este preconizat ca baza să fie dotată şi cu pistă de atletism, cu nocturnă, cu trei terenuri artificiale mai mici şi cu tribune. Cabinele echipelor, sala de recuperare şi cea de forţă ori sala de sport sunt gata. La teren, s-a executat fundaţia, apoi drenajul. Acum trebuie pus pământul, semănat gazonul şi toate celelalte amintite. Proiectul sună foarte bine”, a arătat Ion Mitricioiu. Preşedintele Aurorei 23 August este Ştefan Ciobanu.  

Sursa foto: Academia Hagi şi Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii