Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire importantă la Bucureşti Ce a discutat Hagi, ieri, cu şefii Ligii şi ai Federaţiei

ro

22 May, 2013 00:00 1567 Marime text
Patru cluburi din Liga 1, implicate în lupta pentru evitarea retrogradării, Viitorul Constanţa, CSMS Iaşi, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ, şi-au trimis ieri reprezentanţii la Bucureşti ca să discute cu şefii Ligii Profesioniste de Fotbal şi ai Federaţiei problema retrogradării. Gică Hagi, Florin Prunea, Ion Butoi şi Vicenţiu Iorgulescu au cerut să se găsească o modalitate prin care, chiar dacă ar retrograda din punct de vedere sportiv, echipele lor să se menţină în Liga 1 în locul formaţiilor care nu au obţinut licenţa (Rapid, U Cluj şi CS Tr. Severin). Cele patru cluburi vor ca, în această situaţie, să retrogradeze, graţie clasării din campionat, doar Gloria Bistriţa. În cursul dimineţii, delegaţia s-a întâlnit cu şeful LPF, Dumitru Dragomir, după care au plecat la Federaţie. Dragomir îmbrăţişează cerinţa celor patru cluburi, spunând că Adunarea Generală a stabilit că ediţia de campionat 2013/2014 să aibă 18 echipe. Pe de altă parte, Federaţia a precizat că vor retrograda atât echipele care nu au primit licenţa, cât şi formaţiile clasate pe ultimele patru poziţii ale clasamentului, iar Mircea Sandu, preşedintele FRF, a susţinut această idee şi ieri. O decizie finală se va lua în Comitetul Executiv.

„Victoria cu Steaua este 100% meritul nostru. Cerem mai mult respect şi apreciere”

FC Viitorul a remis ieri presei un comunicat ca reacţie la „anumite discuţii” apărute după meciul câştigat de echipa constănţeană pe terenul Stelei, cu 5-2. Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”, a făcut următoarele precizări: „Încă de la înfiinţare, clubul nostru are o strategie clară, bazată pe muncă, disciplină şi organizare. Principiul nostru este bazat pe creşterea pentru marea performanţă de jucători tineri şi valoroşi, iar în acest sens trebuie remarcat că FC Viitorul Constanţa este al doilea club din Europa cu cea mai scăzută medie de vârstă dintre echipele de primă ligă. Cerem un respect mult mai mare faţă de această muncă, care a culminat cu un rezultat excepţional în Ghencea. Am pregătit foarte bine această partidă pentru a o câştiga, iar faptul că am obţinut la final cele trei puncte este 100% meritul nostru (FC Viitorul a câştigat şi în turul campionatului, în zece oameni, pe terenul lui CFR Cluj). Este exclus să se speculeze altceva în privinţa victoriei noastre din Ghencea”. Referitor la aceleaşi comentarii post-Steaua, Gică Hagi a declarat: „Prin victoria cu 5-2 din Ghencea aceşti copii, crescuţi şi educaţi cu spirit şi mentalitate de învingători, mi-au oferit o seară minunată. Bucuria mea pentru acest succes s-a văzut la golul cinci, iar pe cei care au aceste imagini îi rog să le prezinte. Cred că aceşti jucători ar trebui respectaţi şi apreciaţi mult mai mult faţă de tot ceea ce au arătat în acest sezon şi, în special, faţă de randamentul din meciul cu campioana României”.

Steaua îl vrea pe Chiţu

Cu puţin timp înainte să plece la arest, Gigi Becali, patronul Stelei, l-a sunat pe Gică Hagi să-i spună că vrea să-l transfere pe Aurelian Chiţu, extrema stângă a Viitorului. Chiţu a avut o evoluţie deosebită în meciul Steaua - Viitorul, marcând două goluri foarte frumoase. Cota de piaţă a tânărului jucător este de 800.000 de euro. 

Sursa foto: realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii