Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:46 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înscrierile la Maratonul Nisipului, de la Mamaia, au început ieri, cu cinci luni înainte de eveniment

ro

15 Nov, 2016 00:00 908 Marime text
Înscrierile la a patra ediţie a Maratonului Nisipului, eveniment internaţional care va avea loc pe 26 martie 2017, pe plaja din staţiunea Mamaia, au început ieri. 
 
Participanţii (sportivi profesionişti sau amatori, din România sau din străinătate) pot opta pentru una dintre următoarele curse: maraton individual pe distanţa de 42 km, semi-maraton individual 21 km şi cursa individuală de 10 km. Totodată, părinţii au posibilitatea de a alerga alături de copiii lor, pe o distanţă de 1 km, în cadrul ineditei curse „Family Run”, eveniment care are ca scop promovarea sportului în familie şi lupta împotriva obezităţii infantile, fenomen care plasează România pe locul doi în Europa. Cei interesaţi se pot înscrie online pe website-ul evenimentului, www.maratonulnisipului.ro.

Sunt aşteptaţi peste 1.000 de participanţi

Fiind una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, evenimentul internaţional Maratonul Nisipului este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă şi a litoralului românesc la nivel internaţional. La primele trei ediţii, Maratonul Nisipului a adunat la start peste 1.600 de iubitori ai sportului din România şi din alte peste 15 ţări, iar la ediţia din 2017 organizatorii se aşteaptă la un număr de peste 1.000 de participanţi.

Daniel Antonaru - „Punct de atracţie pe harta maratoanelor lumii”

„Acum mai bine de trei ani, când am organizat prima ediţie a Maratonului Nisipului, nu speram că această inedită competiţie sportivă va ajunge, într-un timp atât de scurt, un adevărat fenomen printre sportivii internaţionali. Datorită succesului de care s-a bucurat evenimentul din staţiunea Mamaia şi datorită cererilor foarte mari care vin mai ales din afara ţării, am decis să începem înscrierile cu cinci luni înainte, pentru ca sportivii să îşi poată pregăti din timp agenda competiţională. Este o bucurie pentru noi toţi că am reuşit să transformăm staţiunea Mamaia într-un punct de atracţie pe harta maratoanelor lumii. La ediţia 2017, mai avem o luptă foarte importantă de dus. Este vorba de nivelul ridicat al obezităţii infantile, România fiind pe locul secund în Europa. Acesta este şi motivul pentru care îi invităm pe toţi părinţii, împreună cu copiii lor, să se înscrie la Cursa «Family Run», pentru a promova alergarea ca sport de masă, pentru a descoperi bucuria şi beneficiile mişcării în aer liber şi, nu în ultimul rând, pentru a combate acest îngrijorător fenomen“, a declarat Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei Sportive SanaSport, organizatorul evenimentului internaţional Maratonul Nisipului.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii