Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înfrângere! Simona Halep a făcut-o să plângă pe Shuai Zhang la Australian Open. Au fost însă lacrimi de bucurie

ro

20 Jan, 2016 00:00 1634 Marime text


Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep (numărul 2 WTA), a fost eliminată surprinzător, ieri, în turul întâi al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. A doua favorită a întrecerii de la Melbourne, Halep a cedat cu 4-6, 3-6, după o oră şi 18 minute, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, sportivă venită din calificări şi care ocupă poziţia 133 în lume. La final, emoţionată de această mare victorie a sa, Shuai Zhang a izbucnit în plâns.    
 
La ultimele două ediţii ale Australian Open, Simona Halep atinsese faza sferturilor de finală, însă acum părăseşte competiţia după primul meci. Prezenţa pe tabloul principal i-a adus constănţencei zece puncte WTA şi aproximativ 22.000 de euro. În primul set, Shuai Zhang (sportivă care va împlini 27 de ani peste o zi) a condus cu 4-0 după 19 minute. Halep s-a apropiat la 2-4, dar nu a putut întoarce situaţia, cedând cu 4-6. În setul doi, constănţeanca a avut 3-1 şi şansă de break (40-15). Nu s-a făcut însă 4-1, întrucât chinezoaica (fostă ocupantă a poziţie 30 WTA, în vara lui 2014) a revenit şi nu a mai cedat niciun game, impunându-se cu 6-3.


 
„Adversara mea a fost mai bună. A jucat fără frică, cu un ritm bun şi a lovit fiecare minge. A simţit mingea. Eu am evoluat prea scurt în primul set. Sunt dezamăgită, dar a fost doar un meci, de mâine o iau de la capăt. Trebuie să îmi păstrez motivarea. Nu am simţit dureri, dar problemele medicale cu care m-am confruntat în ultima vreme au făcut să am un moral scăzut“, a declarat Halep, care poate cădea până pe locul patru în clasamentul mondial după acest turneu. Shuai Zhang a acces pentru prima dată în turul doi al unei întreceri de Grand Slam.  
 
Sursa foto2: gsp.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii