Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incredibil - Farul e cu un picior în Liga a III-a! Antrenorul Artimon a plecat „Toată lumea crede că sunt masochist” (video)

ro

15 Apr, 2013 00:00 2119 Marime text
E de neimaginat ce se întâmplă la FC Farul! Echipa constănţeană a pierdut un nou meci pe teren propriu, cu Rapid CFR Suceava, este tot ultima în clasament şi nimic nu pare a-i opri picajul spre Liga a III-a

Etapa a 21-a a Ligii a 2-a a umplut paharul umilinţei la Farul. Sâmbătă, la capătul unei evoluţii sub orice critică, „marinarii” au suferit o nouă înfrângere pe teren propriu, 1-2 (S. Chiţu - min. 24, din penalty / Petrescu - min. 14, Sumanariu - min. 20) cu Rapid CFR Suceava, o echipă nou-promovată! Constănţenii ţin strâns „lanterna roşie” şi se îndreaptă vertiginos spre Liga a III-a. Antrenorul Farului, Alin Artimon, a plătit cu postul jocul foarte slab al elevilor săi şi situaţia dramatică în care a ajuns echipa în clasament. 

FC Farul a susţinut la Constanţa derby-ul retrogradării, Rapid CFR Suceava şi „marinarii” aflându-se înaintea meciului pe ultimele două locuri în clasament. Înfrângerea cu 1-2 a ţintuit-o pe Farul pe aceeaşi poziţie, distanţa faţă de penultima clasată crescând acum la cinci puncte (fără a pune la socoteală victoria pe care constănţenii o aşteaptă la „masa verde” din partida cu Sportul Studenţesc). Contra sucevenilor, Farul a avut o evoluţie extrem de slabă, lipsită de ambiţie şi atitudine. O echipă şi la antrenament juca mai tare. Elevii lui Alin Artimon nu au legat nimic pe teren, nu au avut ocazii şi s-au întrecut în greşeli. Probabil că unii dintre jucători şi-au programat o plimbare la ora jocului, iar meciul i-a încurcat. În aceste condiţii, Rapid CFR nu s-a ostenit foarte tare în a obţine victoria. Chiar aşa cum e, nou-promovată şi cu destule probleme, a fost cu o clasă pentru „marinari”. Parcă sucevenii erau gazdele, nu Farul. Constănţenii au evoluat în formula: Curcă - Birău (min. 70, Băjan), Buzea, I. Popescu, Drugă (min. 46, Niţescu) - B. Nicola (min. 57, Ghenciu), Săceanu, Călinţaru - Stoianof, S. Chiţu (cpt.),  Ivanovici. Echipa lui Rapid CFR (antrenor, Ion Buzoianu) a fost: Preda - Doboş, Fl. Plămadă (cpt.), Ov. Morariu, Semeghin - Velescu, Găldean, Arotăriţei (min. 63, Chiriac), Sumanariu (min. 74, Pleniceanu) - Petrescu, Caragea (min. 56, M. Negru).

„Credeţi că mie-mi face plăcere să fiu înjurat mereu?”

Partida cu Rapid CFR a fost ultima pentru Alin Artimon ca antrenor principal al Farului. În timpul meciului, spectatorii constănţeni l-au contestat din nou dur pe tehnician, solicitându-i demisia, iar la conferinţa de presă Artimon a declarat că, dacă patronul Giani Nedelcu i-o va cere, va pleca, aceasta fiind dorinţa antrenorului de mai mult timp. La scurt timp după conferinţă, preşedintele Farului, Neculai Tănasă, a declarat că cele două părţi au căzut de acord pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. Întrebat, la întâlnirea cu ziariştii, dacă va mai continua la Farul, Artimon a răspuns: „Haideţi să lămurim treaba asta. Toată lumea crede că sunt masochist că rămân în continuare. Însă mi-am dorit să plec şi îmi doresc şi acum. Iar când patronul Giani Nedelcu va fi de acord, eu voi fi pe drum. Credeţi că mie îmi face plăcere să fiu înjurat mereu? Când cineva dă pe lângă minge, m...e Artimon! Când unul dă de la un metru pe lângă poartă, m...e Artimon! Ce să fac, să intru eu pe teren să dau gol?”.

Ce-şi reproşează Artimon

Căutând explicaţiile eşecului lamentabil de sâmbătă, Alin Artimon a început prin a spune că echipa constănţeană a evoluat „execrabil, iar pe alocuri penibil”. „Am început practic meciul de la 0-2 şi nu am reuşit absolut nimic. Ne-a depăşit jocul, deşi eu rămân la părerea că nu suntem o echipă care să pierdem cu Suceava. Însă nu am putut face față presiunii și mizei, ceea ce a influenţat decisiv calitatea jocului nostru. S-a văzut din avion că am jucat cu teamă şi crispare. Jucătorii nu şi-au asumat responsabilitatea deciziilor şi au jucat doar pasele simple. Am evoluat extrem de slab de la cap la coadă, fără consistenţă şi luciditate, iar ocaziile pe care le-am avut au fost întâmplătoare. Nu am realizat nimic din ce ne-am propus. După cum am jucat, nu merităm să fim în Liga a 2-a. Şanse de menţinere mai sunt, dar cu asemenea evoluţii Farul nu va reuşi să se salveze”. În ce priveşte reproşurile pe care şi le poate face după acest meci, Artimon a spus că titularizarea lui Drugă nu a fost „tocmai inspirată”. „Singurul lucru pe care mi-l reproşez e că l-am scos din primul 11 pe Niţescu în aceleaşi condiţii ca pe Drugă. Acesta din urmă a greşit cu CS Otopeni şi a intrat Niţescu, care a avut şi el o eroare cu FC Botoşani, din care am luat primul gol. Astfel că am apelat din nou la Drugă, însă nu cred că a fost o decizie bună. Ar fi trebuit să joc tot cu Niţescu. În rest, nu erau foarte multe soluţii, în condiţiile în care am ales ca cei trei atacanţi (Stoianof, Ivanovici şi Chiţu) să fie jucători maturi. Atunci trebuia să-i găsesc locul la mijlocul terenului celui de-al doilea fotbalist sub 21 de ani”, a explicat Artimon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii