Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incidente la meciul România - Ungaria 1-1 Bogdan Mitrea, de la Viitorul, convocat la Naţională pentru partida cu Finlanda

ro

13 Oct, 2014 00:00 2861 Marime text


Fundaşul Bogdan Mitrea, căpitanul formaţiei FC Viitorul, a fost convocat la echipa naţională de fotbal a României pentru meciul de mâine, cu Finlanda, în urma accidentării lui Dorin Goian din partida cu Ungaria (1-1), jucată sâmbătă, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a doua a grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016.


Goian s-a accidentat în debutul partidei, suferind o leziune fibrilară la muşchiul peronier lung stâng şi devenind indisponibil pentru partida din Finlanda, astfel că selecţionerul Victor Piţurcă a apelat la apărătorul Viitorului. Golurile disputei cu Ungaria au fost marcate de Rusescu (44), respectiv Dzsudzak (82). România a jucat cu: Tătăruşanu - Chiricheş, Goian (5 Gardoş), D. Grigore, Raţ - Hoban, Pintilii - Maxim (84 B. Stancu), Chipciu, Sânmărtean (66 Cr. Tănase) - Rusescu.

Intervenţia forţelor de ordine

Partida nu a fost ferită însă de incidente în tribune. Înaintea meciului, sute de petarde au explodat şi zeci de fumigene au fost aruncate pe teren. De asemenea, fanii maghiari au încercat să intre în grupul suporterilor români de la tribuna I, jandarmii intervenind şi folosind gaze lacrimogene. Suporterii tricolorilor de la peluza nord a stadionului au intrat în conflict cu forţele de ordine, care au evacuat o parte a fanilor din acea zonă, de la inelul I. Înaintea şi în timpul meciului, 46 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Răzvan Burleanu - „S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile“

Ieri, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, a fost postat un comunicat al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, care „condamnă abuzurile forțelor de ordine de pe Arena Națională“. „În această dimineață (n.r. ieri), am descoperit fața nevăzută a partidei, una dureroasă și care nu necesită multe comentarii, ci măsuri ferme. S-au petrecut lucruri de neacceptat, intolerabile pe un stadion din România. Regret incidentele produse între forțele de ordine și suporteri, îmi cer scuze față de fanii care au avut de suferit din cauza abuzurilor și excesului de zel. Federația Română de Fotbal condamnă atitudinile violente și nejustificate la adresa suporterilor. Îi asigur pe toți cei care au avut de suferit că vinovații vor plăti. La întoarcerea delegației române din Finlanda, voi purta o discuție fermă cu conducerea companiei care a avut reponsabilitatea securității pe Arena Națională. Acest moment a fost picătura care a umplut paharul în ce privește Legea 4 și prevederile ei. Așa cum am promis suporterilor, în 6 luni vom avea un nou proiect de lege“, a arătat Răzvan Burleanu.

România e a treia în grupă

În urma egalului cu Ungaria, România ocupă locul trei în grupă. Sâmbătă, s-au mai jucat partidele: Finlanda - Grecia 1-1 (Hurme 55 / Karelis 24) şi Irlanda de Nord - Insulele Feroe 2-0 (McAuley 6, Lafferty 21). Ierarhia este următoarea: 1. Irlanda de Nord - 6p, 2. Finlanda - 4p, 3. România - 4p, 4. Ungaria - 1p, 5. Grecia - 1p, 6. Insulele Feroe - 0p. Pentru meciul de mâine, de la Helsinki, ce se va juca de la ora 21.45, delegaţia României a plecat ieri. Tot mâine, în grupa tricolorilor se mai joacă Insulele Feroe - Ungaria şi Grecia - Irlanda de Nord.  

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii