Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înaintea etapei a 13-a Colaborarea dintre FC Farul şi antrenorul Marian Pană a încetat

ro

13 Nov, 2014 00:00 2449 Marime text
Schimbare de antrenori la FC Farul. Tehnicianul care a pregătit echipa în primele 12 etape ale Ligii a II-a, Marian Pană, nu mai conduce staff-ul tehnic, după ce s-a înţeles cu şefii clubului pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului.

Auraş Braşoveanu, preşedintele FC Farul, a confirmat, ieri, că Marian Pană nu mai este antrenorul principal al echipei. „Am convenit să reziliem pe cale amiabilă contractul. S-a plecat de la faptul că dânsul are anumite probleme de rezolvat, care l-ar fi împiedicat să fie lângă echipă atât cât ar fi trebuit. A venit la noi şi ne-a spus acest lucru. Colaborarea club - Pană a fost una bazată pe principii profesioniste şi pe respect. Faptul că Farul nu a obţinut mai multe puncte nu cade exclusiv în sarcina lui Marian Pană. Nu a avut mereu întreg lotul la dispoziţie, iar arbitrii ne-au prejudiciat grav în cel puţin două jocuri“, a declarat Auraş Braşoveanu.

În momentul de faţă, înaintea etapei a 13-a, echipa constănţeană ocupă locul 10 în clasament (din 12 echipe), cu 11 puncte, bilanţul fiind două victorii, cinci egaluri şi cinci înfrângeri, golaveraj 14-20 şi -7 la adevăr. Farul are ca obiectiv calificarea în play-off (clasarea în primele şase echipe), iar de această zonă o despart acum cinci puncte. În continuare, formaţia va fi condusă, ca interimari până la finele anului, de Ion Barbu şi Gică Mina (foştii colaboratori ai lui Pană), care au intrat deja în pâine. Conducerea clubului a considerat că, în acest moment, ar fi inoportună aducerea unui alt antrenor, în condiţiile în care mai sunt doar patru etape până la finele lui 2014, iar cei doi cunosc cel mai bine lotul. Ieri, la pregătire a ajutat şi Viorel Farcaş, antrenor la CS Performer Constanţa.

Marian Pană - „Am clădit o echipă la fel de bună ca cea de acum trei ani“

„Nu mai sunt antrenorul Farului. Nu comentez motivele care au dus la acest deznodământ. Încă nu am reziliat contractul, urmează să mă întâlnesc la Bucureşti, în aceste zile, cu patronul Giani Nedelcu. Eu consider că am făcut o echipă la fel de bună ca cea de acum trei ani, din primul meu mandat la Farul. Însă rezultatele nu au venit ca o confirmare a acestei situaţii. Totuşi, eu cred în continuare în formaţie şi le urez succes băieţilor“, a spus Marian Pană.

Giani Nedelcu - „M-au interesat în primul rând rezultatele“

„Decizia pe care am luat-o de comun acord a venit în urma rezultatelor. Probabil au contat şi problemele de care vorbeşte Auraş Braşoveanu, dar pe mine m-au interesat în primul rând rezultatele. Din 2015, vom avea cu siguranţă un antrenor nou. Până atunci, pe banca tehnică vor fi Ion Barbu şi Gică Mina. Ca antrenor, Marian Pană a fost OK, şi-a văzut de treabă. Probabil că nu a avut nici noroc. Pe de altă parte, ne-au fost defavorabile şi unele arbitraje, însă, până la urmă, nu îţi scoate arbitrul mingea din poartă“, a arătat şi Giani Nedelcu.

În etapa a 13-a, FC Farul va întâlni la Constanţa SC Bacău (locul 9, cu 11 puncte), sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 11.00. În restul partidelor de până la încheierea anului, „marinarii“ se vor mai confrunta cu Academica Argeş (locul 2, cu 24 de puncte) - sâmbătă, 22 noiembrie, în deplasare; cu FC Voluntari (locul 1, cu 28 de puncte) - sâmbătă, 29 noiembrie, acasă; şi cu Gloria Buzău (locul 7, cu 16 puncte) - sâmbătă, 6 decembrie, în deplasare. În meciul cu SC Bacău, la Farul nu va evolua mijlocaşul Robert Neagoe, suspendat. „În cele patru dispute, am vrea să obţinem maximum de puncte. Aşa vom aborda partidele, luându-le pe rând. Cel mai important meci este cel cu SC Bacău. Trebuie să trecem neapărat cu bine de el. O victorie le va creşte moralul jucătorilor“, a spus Ion Barbu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii