Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În timpul cursei, l-a asistat și Răzvan Florea Paul Georgescu, primul român care a înotat peste 100 de kilometri fără oprire (galerie foto)

ro

21 Aug, 2020 00:00 3615 Marime text
  • Paul Georgescu a realizat această performanță în Dunăre, înotând între Moldova Nouă și Porțile de Fier, traseu care a fost parcurs în 21 de ore și 42 de minute.
 
Paul Georgescu, campion mondial la înot în ape înghețate, a mai doborât un record, devenind primul român care înoată peste 100 de kilometri în ape deschise fără oprire!
Bucureșteanul de 41 de ani a realizat această performanță în Dunăre, înotând între Moldova Nouă și Porțile de Fier, traseu care a măsurat 104,084 kilometri și care a fost parcurs în 21 de ore și 42 de minute. Din echipa lui Paul Georgescu a făcut parte și constănțeanul Răzvan Florea, medaliat olimpic la natație și cel care a raealizat la Constanța complexul de înot Stena Sport Club. „După 21h 45 min și un pic peste 104 km înotați, Paul a ajuns la finish. Povestea s-a terminat frumos. Bravo Paul, ești de fier!“, a postat Răzvan pe Facebook, alături de o poză cu ei doi și cu mesajul: „Left side 8h13min/45 km - right side 21h45min/104.1 km“, având în vedere că, în timpul temerarului demers al lui Georgescu, Răzvan Florea a și înotat lângă acesta.

„Imensa realizare!“

„Reușită incredibilă a înotătorului în ape deschise, Paul Georgescu! Paul este primul român care sparge bariera celor 100 km. 21 de ore și 42 de minute de înot fără oprire pentru a parcurge cei 104 km! În timpul cursei a fost asistat de ambasadorul TYR România, singurul medaliat olimpic din istoria natației masculine Românești, Răzvan Florea. Felicitări, Paul, pentru imensa realizare!“, se arată pe pagina de Facebook a Tyr România.

Sursa foto: Facebook (Răzvan Florea)

Citește și:

Răzvan Florea şi Ana Mega, evoluţii supraomeneşti la întrecerea Ironman din Elveţia (galerie foto)

„Dorinţă, suferinţă şi bucurie“ în Sardinia Medaliatul olimpic Răzvan Florea a încheiat sezonul de triathlon (galerie foto)

            
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii