Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În stilul marilor echipe campioane, formaţia constănţeană a făcut turul oraşului cu un autocar descoperit Tomitanii sunt cei mai tari din România la rugby (galerie foto)

ro

10 Jun, 2013 00:00 2656 Marime text
Trupa de adevăraţi luptători pregătită de Cristian Cojocaru a triumfat la Constanţa, înregistrând numai victorii

Echipa Tomitanii Constanţa este noua campioană naţională la rugby Under-16. Ieri, în finala mare a Campionatului Naţional, constănţenii au dispus de CSS Bârlad, cu scorul de 26-16 (21-3). Turneul final s-a disputat pe terenul „Cleopatra” din Complexul Sportiv Badea Cârţan Constanţa. Pe lângă titlul suprem, Tomitanii şi-au adjudecat şi un premiu individual, Dragoş Burlacu fiind desemnat cel mai tehnic rugbyst al competiţiei.

Ora exactă în rugby-ul Under-16 din România se dă, de ieri, de la Constanţa, unde CS Tomitanii s-a încoronat regină a României. Echipa pregătită de Cristi Cojocaru a dominat da capo al fine turneul final al Campionatului Naţional, câştigând toate meciurile. În cale nu i-a stat nici cealaltă finalistă, CSS Bârlad, căreia Tomitanii i-au marcat patru eseuri (Burlacu 2, Lămboiu, Lupu), trei dintre ele fiind şi transformate, de Oţelea (2) şi de Mişcoci. „15”-le de start al campionilor din finală a fost: Cristian Ştefan, Marian Drăguţ, Enghin Sali, Liviu Colceru, George Petiu, Elvin Isleam, Teodor Andrei, Radu Corcheş, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Andrei Lupu, Cătălin Mişcoci, Mihai Lămboiu, Alexandru Alexe şi Dragoş Burlacu (căpitanul). Din lotul cu care Tomitanii au abordat turneul final disputat săptămâna trecută şi încheiat ieri au mai făcut parte Mircea Militaru, Alexandru Dumitraşcu, Andrei Piciu, Alexandru Ardeleanu, Bogdan Necoară, Gabriel Părăleşte, Sebastian Iuliu, Valeriu Mechenici, Robert Băbănău, Andrei Niţă, Răzvan Ser şi Adrian Dina.

Arbitraj constănţean în finala mare

Ieri s-au disputat şi celelalte meciuri de clasament, partidele pentru locurile 3-4 şi 5-6. Medaliile de bronz i-au revenit lui CSO Pantelimon, care, în finala mică, a dispus de Steaua Bucureşti cu 46-5 (22-5). Pe locul cinci s-a clasat CTMRTF (Metrorex) Bucureşti, învingătoare cu 22-19 (7-7) în faţa lui RCM Galaţi. Ultima poziţie, a şaptea, i-a revenit lui CSM Baia Mare. Pe lângă premiul pe care l-a primit Dragoş Burlacu, organizatorii i-au recompensat, cu distincţiile Fair-Play, pe alţi doi jucători, Răzvan Lolea (CSO Pantelimon) şi Marius Ioana (Steaua). Finala mare a fost arbitrată, fără probleme, de un trio format din Robert Diaconescu, Marius Ţugurel (ambii, din Constanţa) şi Viorel Bujoreanu (Mangalia). Cele trei meciuri de ieri au fost precedate de întâlniri de rugby-tag, în care s-au înfruntat, la Under-10 şi Under-8, echipele pregătite de Bogdan Cristea (formate din tineri rugbyşti din Ovidiu, Lumina, Oituz şi Constanţa) şi Florin Băcioiu (cu sportivi din Cumpăna).

Oaspeţi de la International Rugby Board

Marea finală şi celelalte partide de ieri au fost urmărite şi de doi reprezentanţi ai International Rugby Board, consultantul Chris Thau şi Ritchie Dickson (fost internaţional scoţian). Din partea Federaţiei Române de Rugby au fost prezenţi Daniel Mitrea (directorul de relaţii internaţionale), Petre Ianusevici (antrenor federal), Hari Dumitraş (director regional de dezvoltare), dar şi Elena Frîncu, membru în Biroul Federal al FRB, cea care a efectuat premierea la finala mică. Campionii şi-au primit medaliile, tricourile şi Cupa de la Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi preşedinte al RCJ Farul.

Ce a simţit Cojocaru în vestiar

După fluierul de final, Tomitanii au dat frâu liber bucuriei. Au făcut hora, au cântat, l-au aruncat în sus pe antrenor şi au împărţit emoţiile succesului cu admirabilele tribună şi galerie. „A fost o finală plină de emoţie, prima pe care o câştigăm la Under-16. Băieţii s-au pregătit bine şi au fost foarte hotărâţi să câştige. Încă din vestiar i-am simţit cât sunt de motivaţi. Erau foarte emoţionaţi, la unii le dăduseră şi lacrimile. Atunci mi-am dat seama că victoria va fi a noastră, de aceea am stat destul de relaxat pe banca tehnică. Este succesul echipei. Grupul şi-a spus cuvântul. Este de remarcat evoluţia băieţilor, într-un campionat cu echipe de valoare. Îmi pare rău că nu a fost alături de noi astăzi (n.r. ieri) şi proprietarul clubului Tomitanii, Adrian Istrate, reţinut de probleme de afaceri. Însă ne-a sprijinit mereu, drept pentru care îi mulţumim. A investit în club, iar rezultatele s-au văzut. Încercăm să ne formăm copiii în spiritul Constanţei. Ţinta noastră este să creştem jucători pentru echipa fanion a judeţului, RCJ Farul”, a declarat Cristi Cojocaru. De la stadion, medaliaţii cu aur au făcut apoi turul oraşului într-un autobuz descoperit, în stilul marilor echipe campioane.

Galerie cu lingură şi castron

Atmosfera a fost deosebită ieri, în „Badea Cârţan”, la însorita zi de rugby. Pe lângă fanfara RAJA, care i-a încântat pe cei prezenţi cu acordurile ei, a făcut senzaţie şi galeria Tomitanilor. Costumaţi în alb şi albastru (culorile clubului), componenţii ei (părinţi, rude ale sportivilor, dar şi copii de la club) au fost dotaţi cu steaguri în aceleaşi culori, bannere, goarne, ţiuitori, vuvuzele şi sticle de plastic. Puştilor nu le-a tăcut gura o clipă, iar mini-şeful de galerie a dat tonul bătând necontenit cu o lingură de lemn într-un castron de metal. Din galerie au făcut parte şi fiica, şi soţia antrenorului Cristi Cojocaru. Fata, Cristina, a purtat pe cap o pălărie mexicană şi a strigat non-stop într-o portavoce, în vreme ce soţia tehnicianului, Monica, a agitat steagul clubului, la fel cum au făcut-o pe parcursul întregului turneu final.

Sursa foto nr. 1 - Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii