Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În main-event-ul turneului „Noaptea Campionilor” Cătălin Marin a dat cu barosul, dar nu a putut sparge stânca Tolea Ciumac (galerie foto + video)

ro

19 Mar, 2013 00:00 4446 Marime text
Învingătorul s-a impus după trei reprize, la capătul unui meci în care a primit o replică dârză de la tânărul campion constănţean
 
Pavilionul Expoziţional din Constanţa a găzduit ediţia a doua a turneului „Total Contact 2” - „Noaptea Campionilor”. Întrecerea a fost organizată de Clubul Sportiv Sakura Constanţa (preşedinte, Valeriu Ariton), iar arbitrajul l-a asigurat Asociaţia Română de Kung-Fu (preşedinte, Florin Iordănoaia). Cel mai aşteptat meci al galei a fost cel dintre celebrul luptător Tolea Ciumac şi favoritului publicului, Cătălin Marin.
 
Cei doi coloşi au zguduit ringul şi au făcut să zdrăngăne ferestrele Pavilionului cu încleştarea lor, care a părut una a titanilor. Hârşâit în numeroase meciuri şi cu o mare experienţă în acest gen de competiţie, Tolea (39 de ani, 1,90 m - 124,5 kg) s-a confruntat cu un adversar plin de ambiţie, care nu a avut nicio reţinere în a-şi arunca pumnii-baros asupra lui. Deşi mai tânăr cu 16 ani şi mai puţin rutinat decât Tolea, constănţeanul Cătălin Marin, campion european de Kung-Fu, a evoluat cu mult curaj, având şi sala de partea sa. „Eu așa lupt mereu. Dacă nu ai curaj în acest sport, mai bine stai acasă. Nu a fost aşa de greu precum credeam”, a declarat tânărul sportiv de la Sakura, care a urcat în ring cu o greutate de 115,8 kg.
 
Nemulţumiţi de arbitraj

 
Asistat la colţ de multiplul campion mondial de Kempo Daniel Asaftei, Ciumac a trebuit să se întrebuinţeze pentru a fi declarat câştigător după cele trei runde ale partidei, nu s-a impus fluierând. „Am avut un meci greu, contra unui adversar tânăr. Dacă a rămas în picioare trei reprize, înseamnă că e bun”, a declarat Ciumac, la finele meciului condus din ring de Florin Iordănoaia, care i-a felicitat pe cei doi luptători pentru încrâncenarea arătată. „În ciuda unor zvonuri venite de la Bucureşti, cum că sportivul originar din Basarabia nu se mai antrenează sau că nu ar fi în formă, acesta a venit pregătit şi motivat să câştige. Chiar dacă nu a fost una spectaculoasă, lupta dintre cei doi s-a remarcat prin duritate şi a avut un înalt nivel tehnic. Lăsând la o parte supărarea că sportivul constănţean a pierdut, considerăm că, totuşi, experienţa şi determinarea şi-au spus cuvântul”, a declarat Florin Iordănoaia, antrenor la CS Marea Neagră Constanţa şi la alte câteva cluburi şi arbitru mondial A de Kung-Fu. Tabăra lui Cătălin Marin a fost nemulţumită însă de arbitrajul de la partida cu Ciumac. „Cătălin Marin merita măcar un extra-round. Nu am contestat decizia, dar suntem nemulţumiţi de ea. Tolea a lovit în gardă, iar aceste puncte nu se pun. Pe viitor, vom apela la alţi arbitri. Pe de altă parte, decizia de la acest meci arată că arbitrajul nu a favorizat clubul Sakura. De aceea nu am folosit arbitrii noştri, pentru a nu se interpreta”, a declarat Valeriu Ariton, antrenorul lui Cătălin Marin.
 
A ridicat fetele ca pe fulgi
 
Ciumac a ieşit din ring în stilul caracteristic, făcând o săritură peste cap. După partidă, a fost vânat de doritorii de autografe şi de poze, nerămânând insensibil la şarmul frumoaselor prezente în sală. Pe graţiile care au anunţat reprizele la meciuri le-a ridicat la fotografii uşor, ca pe fulgi. „Cu fetele a fost mai greu, că sunt cam fiţoase aici, la Constanţa”, a râs luptătorul născut în Republica Moldova, atunci când a fost întrebat cum a parat atacurile feminine.
 
David l-a învins pe Goliat
 
Pe locul doi în lista favoriţilor publicului, după Cătălin Marin, a figurat Muren Gemambet (de la Sakura Murfatlar), cel mai greu luptător al galei, cu 142 de kilograme. „Marele Jimbo” a evoluat în piramida de la +75 kg şi a susţinut două partide, intrându-le imediat la inimă spectatorilor, graţie dimensiunilor sale fizice. Prima confruntare a fost cu Dan Ene (Sakura), care a cântărit doar 75 de kilograme. Însă, precum în povestea biblică a lui David şi Goliat, Ene l-a învins pe Muren, care a avut aproape dublul greutăţii sale! Uriaşul Gemambet l-a avut la colţ pe Cătălin Marin şi a întâmpinat probleme nu numai cu adversarul din ring, ci şi cu centura de protecţie, pe care cei din staff-ul său s-au chinuit momente bune până să i-o fixeze. Înainte de a urca în ring, Muren a îngenuncheat şi a spus o rugăciune. Deşi a pierdut meciul cu Ene, Gemambet a evoluat apoi în semifinale, întrucât Dan s-a accidentat şi a declarat forfait. În penultimul act, masivul sportiv s-a confruntat cu un alt luptător de la Sakura, Octavian Scoruş, cel care avea să câştige piramida de la peste 75 de kilograme. Cu Scoruş, lui Muren i-a fost mult mai greu decât cu Ene. Chemat de arbitru, medicul galei a urcat de două ori treptele ringului la Gemambet, a doua oară pentru a-i opri o sângerare nazală. Scoruş s-a impus înainte de limită, în repriza a doua, prin superioritate tehnică.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii