Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În amintirea vremurilor de altădată, Fostele glorii ale clubului de rugby CFR Constanţa joacă astăzi „trei reprize“

ro

10 May, 2014 00:00 2232 Marime text
Foști jucãtori de rugby ai clubului CFR Constanța, care au evoluat pentru acest club între anii 1972 și 1992/1993, iau parte astãzi la o întâlnire „în familie“, la baza sportivã din cartierul Palas. Scopul principal este sã se revadã, iar în funcție de starea vremii vor juca și un meci, de la ora 14.00, pe terenul CFR, la finele cãruia vor lua masa, în sala de protocol de la stadion. „țelul principal al acestei acțiuni este sã socializãm. Am fost o familie și vrem sã rãmânem la fel. Încercãm sã disputãm însã și un meci de douã reprize. Dacã nu se va putea, rãmânem doar cu repriza a treia“, a declarat Aurel Rãdulescu, fost antrenor, vreme de 18 ani, la CFR Constanța.

Meciuri multe la nivel juvenil

O altã acțiune de rugby este cea de mâine, de pe terenul  „Mihai Naca“, unde Asociația Județeanã de Rugby Constanța și Asociația Rugby  XV Constanța, în colaborare cu Inspectoratul ªcolar Județean Constanța și DJST Constanța, vor susține, între orele 08.30 și 11.00, Cupa AJR și AR XV la mini-rugby. Participã peste 180 de copii cu vârste cuprinse între nouã și 14 ani, de la echipele Tomitanii Constanța, Victoria Cumpãna, Mangalia, CSO Ovidiu și Muschetarii Mihail Kogãlniceanu. Acțiunea este parte a proiectului de dezvoltare a rugby-ului în județul Constanța, fiind elaborat de AJR Constanța, în colaborare cu ISJ Constanța, DJST Constanța, cu fonduri de la Consiliul Județean Constanța. Se desfãșoarã cu sprijinul Federației Române de Rugby, iar unitãțile școlare sunt arondate cluburilor de rugby din județul Constanța, sub îndrumarea unor coordonatori. Dupã competiție, copiii  vor primi dulciuri și sucuri din partea AJR și AR XV Constanța.
Dupã competiția de mini-rugby, cu începere de la ora 11.00 și 13.00, pe același teren se vor desfãșura partidele de rugby RCJ Farul - LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța (la nivelul juniorilor pânã în 16 ani) și Tomitanii Constanța - Colegiul Național „Aurel Vlaicu“ București (la U-17). La ora 11.00, la Mangalia, pe terenul „Marina“ din localitate, se vor înfrunta echipele de U-16 RC Mangalia și CS Nãvodari. La U-18, începând cu ora 13.00, RC Cleopatra va primi vizita echipei Metrorex București, pe terenul „Cleopatra“ din Constanța.

Rechinii ies la atac

De asemenea, astăzi, la Turnu Măgurele se dispută etapa a doua a After Work Rugby Championship 2014 (Campionatul Naţional pentru amatori la rugby în zece), la care participă şi echipa constănţeană Rechinii. Cu începere de la ora 10.00, cele nouă formaţii vor desfăşura trei etape complete şi o jumătate de rundă rămasă restantă din prima reuniune, care a avut loc la Bucureşti. Clasamentul este următorul: 1. Moromeţii - 11p, 2. Titanii - 9p, 3. Dracula Old-Boys - 9p, 4.  Arlechinii - 7p, 5. Rechinii - 6p, 6. Barbarians - 5p, 7. Samuraii - 3p, 8. Carrefour - 3p, 9. Gringos Transilvania - 3p.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii