Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:06 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În 2015, voleibaliştii de la CVM Tomis Constanţa au primit salariul pe o singură lună

ro

09 Oct, 2015 00:00 914 Marime text
Amânarea şedinţei de Consiliu Local al municipiului Constanţa a adâncit criza financiară de la campioana României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa, echipă cu mari performanţe interne şi externe. 

Pe ordinea de zi a şedinţei figura şi un proiect de hotărâre care prevedea alocarea a 1,8 milioane de lei către CVM Tomis, sumă care nu poate ajunge deocamdată la club. Din pricina problemelor financiare, CVM Tomis a fost la un pas de a se retrage din Liga Campionilor, iar jucătorii încă nu-şi pot primi banii. „În 2015, nu am plătit decât un salariu, echivalent lunii ianuarie, şi acela achitat în mai. Avem sportivi care continuă cu noi, în speranţa că îşi vor recupera restanţele. Cum să mai amâni cel puţin încă o lună un grup de sportivi care nu şi-au luat de zece luni salariul?“, a spus Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis.

Bojan Iordanov s-a alăturat echipei

În pofida acestei situaţii, jucătorii şi antrenorii spun că vor rămâne la echipă. „În ciuda tuturor dificultăţilor financiare, piesa grea a Tomisului, internaţionalul bulgar Bojan Iordanov, s-a alăturat echipei“, s-a postat pe pagina de Facebook „CVM Constanţa Official“.
 
Potrivit aceleiaşi surse, antrenorul principal al echipei, Martin Stoev, a declarat: „Jucătorii şi staff-ul sunt gata să lupte din nou în Liga Campionilor şi să câştige al patrulea titlu consecutiv în campionatul intern, ceea ce ar fi o premieră în voleiul românesc de după 1989. Şi asta în condiţiile în care toţi sunt neplătiţi de 10 luni! Facem acest lucru pentru Constanţa, ca de fiecare dată, jucăm pentru voi“.

În criză de timp

Şedinţa de CL în care ar putea fi aprobată alocarea bugetară către CVM Tomis a fost amânată pentru 13 octombrie, iar termenul limită la care se pot înregistra transferurile la Federaţia Română de Volei este 20 octombrie! În plus, transferurile internaţionale trebuie rezolvate mai devreme, prin achitarea taxelor de transfer către cluburile de origine ale jucătorilor, către federaţiile naţionale de care aparţin aceştia şi către Confederaţia europeană. CVM Tomis are în palmares şase titluri de campioană (ultimele trei fiind consecutive), iar în sezonul trecut al Ligii Campionilor a pătruns în primele 12 echipe ale Europei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii