Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îl au în frunte pe primar Castelanii constănţeni îşi lustruiesc armura pentru marele turnir (galerie foto)

ro

28 Aug, 2013 00:00 4895 Marime text
Liga a V-a constănţeană de fotbal s-a îmbogăţit cu o nouă echipă, care va evolua în Seria Sud, cu sprijinul Primăriei şi al mai multor sponsori locali

Comuna Castelu va avea două echipe în campionatul judeţean de fotbal, sezonul 2013/2014. Vechii formaţii Speranţa Nisipari i se va adăuga din acest sezon echipa Castelanii Castelu, reprezentanta secţiei de fotbal a Clubului Sportiv cu acelaşi nume, club care funcţionează de câţiva ani. În acest an, a fost activată echipa de fotbal, căreia i se pregăteşte un stadion foarte frumos, Castelu având deja sală de sport.

Rivalitatea locală, în sensul bun al cuvântului, dintre satele Castelu şi Nisipari, se va consuma, din acest an, şi pe terenul de fotbal. Formaţia Castelanii Castelu se pregăteşte să debuteze în Liga a V-a, sprijinită de Primărie (primar, Nicolae Anghel), de Consiliul Local Castelu şi de mai mulţi sponsori inimoşi. Antrenor este Edvin Gemambet, profesor de educaţie fizică şi sport la Castelu, iar în turul campionatului, până va fi gata stadionul din comună, FC Castelanii va susţine meciurile de pe teren propriu la Nisipari. „Autorităţile locale ne acordă tot sprijinul, împreună cu mai mulţi oameni de afaceri. A fost ridicată o sală de sport şi va fi amenajat şi un stadion, cu toate utilităţile, vestiare şi gard împrejmuitor. Avem promisiunea că, în primăvara viitoare, arena va fi gata. Deocamdată, evoluăm la Nisipari.

Dorinţa tinerilor din Castelu de a juca fotbal organizat, în mod oficial, a prins viaţă. Primăria ne sprijină cu tot ce e nevoie, primarul Nicolae Anghel fiind un microbist înrăit, care ajută fotbalul şi sportul în general de mulţi ani. Pasiunea sa pentru sport este arhi-cunoscută în judeţul Constanţa. Prin punerea pe roate a echipei de fotbal am vrut să ajutăm tinerii din sat să practice sportul, să facă mişcare şi să-i rupem de tentaţii nocive precum barurile şi, pe undeva, calculatoarele. Toţi băieţii sunt localnici, tineri (cei mai mulţi au între 17 şi 21 de ani), media de vârstă a echipei find una scăzută. Unii au mai jucat fotbal la alte cluburi, dar majoritatea sunt foşti elevi de-ai mei de la Castelu, cu care am obţinut rezultate bune la competiţiile şcolare. Noi suntem mai patrioţi, de aceea ne-am alcătuit echipa numai din localnici, iar clubului i-am pus numele Castelanii”, a declarat Edvin Gemambet. Pe lângă fotbal, CS Castelanii Castelu are şi alte secţii, precum handbal, volei, şah sau tenis. Echipa de fotbal este sprijinită cu bani şi de Metin Şeihisleam, preşedintele filialei Castelu a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR).

Ce vârstă are „veteranul” echipei

Veteranul echipei, Vasile Maxim, are numai 27 de ani. Joacă mijlocaş central şi, firesc, poartă şi banderola de căpitan. O altă piesă de bază din angrenaj este Ştefan Bursuc, un mijlocaş care are doar 20 de ani, dar care dovedeşte multă maturitate în joc. Mezinul trupei, Alexandru Ruse (împlineşte 16 ani) este un stângaci pur, cu execuţii foarte bune. Fundaşul dreapta, Alexandru Drăgan, stoperul Claudiu Cozma, fratele său, Constantin Cozma, Răzvan Volenschi (18 ani), Sunai Asan, Genan Molamet, Claudiu Cătună, Bulent Mustafa (redutabil şi la kureş), Mihai Chiriac sau George Ştefan alcătuiesc osatura unei echipe noi, dar ambiţioase. „Pentru acest sezon, primul nostru obiectiv este omogenizarea formaţiei. Vrem să creştem în joc de la meci la meci şi, prin perseverenţă, să urcăm în clasament, iar finele campionatului să ne găsească la mijlocul ierarhiei. Suntem conştienţi că nu ne va fi uşor, dar dorinţa de afirmare a băieţilor, sprijinul local, atât al autorităţilor, al sponsorilor, cât şi al spectatorilor, sunt argumente care mă fac să fiu optimist în privinţa evoluţiei noastre din sezonul de debut în fotbal”, a mai spus antrenorul Edvin Gemambet, care se încadrează şi el în tiparul echipei, adică una tânără, profesorul având 29 de ani şi fiind din Castelu.

„Performanţa se naşte din competiţie”

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, este unul dintre edilii constănţeni dedicaţi trup şi suflet sportului-rege. Nici nu avea cum să fie altfel, din moment ce primarul a jucat mulţi ani la Nisipari, ca portar, iar fotbalul i-a intrat în sânge, lipindu-i-se de inimă ca pecetea de scrisoare. Din anul 1986, a început să se ocupe de echipa de la Nisipari, pe care, apoi, a sprijinit-o şi cu bani proprii. Devenind primar, a ajutat fotbalul local şi din această postură, iar acum a ridicat echipă şi la Castelu. Aceasta pe lângă sala de sport şi viitorul teren. „Performanţa se naşte din competiţie. Nisipari şi Castelu sunt două sate orgolioase, ştiu asta încă de pe vremea când jucam eu. Le-am dat acum şi celor din Castelu şansa de a avea echipă de fotbal. Ajutăm ambele echipe cu fonduri pentru echipament, deplasări, arbitri, dar oferim şi prime de joc. Ţelul nostru e să promovăm în Liga a IV-a cu una dintre echipe, care se va prezenta mai bine. În acest fel, vom avea şi formaţie de juniori în comună, ceea ce va asigura schimbul de mâine”, a declarat primarul Nicolae Anghel. În etapa întâi a campionatului, pe 1 septembrie, FC Castelanii Castelu va juca în deplasare, în fieful Dunării Ostrov, iar Speranţa Nisipari va întâlni acasă AS Independenţa. Marele derby, Castelanii - Nisipari, îi are gazde pe cei din Castelu, în etapa a 13-a.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adi 04 Sep, 2013 21:58 va dat ostrovu de va saturat
  • Ciprian 28 Aug, 2013 15:39 BV Edvin pentru initiativa, o sa aveti un drum lung de parcus pana ajungeti la un lot omogen.Bafta vs Nisipari da nu prea aveti sanse.
  • George 28 Aug, 2013 09:31 Bravo Edvin Gemambet!