Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iancu Băcioiu era „Ţiriac“ Campionii de la Victoria Cumpăna l-au lăsat iar fără mustaţă pe antrenorul Florin Băcioiu

ro

08 Sep, 2015 00:00 3419 Marime text

Echipele din judeţul Constanţa au cucerit trei titluri naţionale şi o medalie de argint în circuitul naţional de mini-rugby. Victoria Cumpăna a obţinut aurul la două categorii de vârstă, CSO Ovidiu la una, iar CSC Mihail Kogălniceanu a terminat pe locul secund.

După patru runde ale Campionatului Naţional, Victoria Cumpăna şi CSO Ovidiu s-au dovedit cele mai bune echipe din România. Formaţia din Cumpăna s-a impus la Under-10 şi la Under-12, CSO Ovidiu a cucerit titlul la Under-14, iar CSC Mihail Kogălniceanu a ieşit vicecampioană la U-12 şi s-a clasat pe patru la U-14. Cele două medalii de aur i-au adus o bucurie enormă antrenorului formaţiei din Cumpăna, Florin Băcioiu, care, la întoarcerea acasă de la ultima rundă, a avut parte de mai multe surprize.

Întrecerea naţională s-a desfăşurat pe parcursul a patru runde - Cheile Grădiştei, Iaşi, Constanţa şi Bucureşti -, la finele cărora s-au decernat titlurile şi medaliile. În capitală, unde au participat peste 450 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, din toată ţara, Victoria Cumpăna a ocupat locul întâi la U-10, fiind urmată de RC Şoimii Bucureşti şi RC Antonio Bucureşti. La U-12, Victoria a fost a doua, podiumul fiind completat cu RC Pantelimon (poziţia întâi) şi CSC Mihail Kogălniceanu. Întrecerea U-14 i-a revenit lui CSO Ovidiu, urmată în ierarhie de RC Săcele şi RC Bârlad. La etapa de la Constanţa, la categoria de vârstă de până în 10 ani, Victoria Cumpăna (antrenor, Florin Băcioiu; instructor sportiv, Belghin Orazacai) a ocupat locul întâi, la fel ca CSO Ovidiu (antrenor, Bogdan Cristea) la Under-14. În întrecerea Under-12, CSC Mihail Kogălniceanu (antrenori, Romeo Bezuşcu şi Cornel Vasile) a fost a doua, iar Victoria Cumpăna s-a situat pe trei. AS Victoria Cumpăna a câştigat celelalte două runde, de la Cheile Grădiştei şi Iaşi, la categoriile U-10 şi U-12, iar CSO Ovidiu s-a impus de fiecare dată la U-14. Echipa CSC Mihail Kogălniceanu a ocupat la Iaşi locul doi la U-12 şi a terminat pe locul trei, atât la U-12, cât şi la U-14, la Cheile Grădiştei.

Singurul club cu două campioane

„Cele două titluri mi-au adus o bucurie enormă. Sunt extrem de fericit şi mândru că Victoria Cumpăna a fost singurul club din competiţie care a participat cu două echipe şi ambele au ieşit campioane naţionale. Anul trecut, am luat aurul la U-10, singura categorie de vârstă la care am participat. În acest sezon, ne propuseserăm să ne menţinem titlul la U-10 şi să ne clasăm pe podium la U-12 şi ne-am depăşit acest obiectiv. Le mulţumesc copiilor şi părinţilor lor, primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, viceprimarului Florin Neagu, Primăriei şi Consiliului Local Cumpăna şi Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa“, a declarat antrenorul Florin Băcioiu. „La fiecare competiţie pe care au disputat-o, cei mici şi-au adjudecat primul loc fără drept de apel. Scorurile impresionante vorbesc de la sine. În ultima etapă, cea de la Bucureşti, rugbyştii au avut de înfruntat cele mai bune echipe din ţară, însă nimic nu i-a oprit din drumul către marea finală“, se arată pe pagina de Facebook „Prezent şi viitor“. Secţia de rugby a clubului sportiv din Cumpăna a fost înfiinţată în aprilie 2013, iar de atunci, în două sezoane, au fost obţinute trei titluri naţionale!

Aur, cadou de ziua de naştere

Ca şi anul trecut, Florin Băcioiu şi-a serbat ziua de naştere în timpul competiţiei. În 2014, a împlinit 45 de ani în prima dintre cele două zile de concurs, acum a făcut 46 de ani chiar în ziua finalelor, când elevii săi au ieşit campioni. La întoarcerea la Cumpăna, a avut parte de câteva surprize plăcute din partea celor care îi aşteptau acolo, la club, pe micii campioni. În grupul de la Cumpăna se aflau şi soţia, şi fiica tehnicianului. Printre altele, antrenorul a primit un tort, iar în vestiar a fost pus să-şi radă mustaţa, aşa cum se întâmplase şi în 2014. „Jos mustaţa!“, au cerut cei prezenţi, iar Băcioiu s-a conformat. Câţiva dintre cei apropiaţi îi spun antrenorului şi „Ţiriac“, aşa cum i se zicea tatălui tehnicianului, fostul mare rugbyst Iancu Băcioiu, care semăna izbitor cu fostul mare tenismen. „Îi mulţumesc şi familiei mele pentru sprijin, în condiţiile în care programul meu zilnic este unul extrem de încărcat. În timpul săptămânii, de la 8.00 la 16.00 sunt la serviciu şi de la 16.00 la 21.00, la stadion, iar sâmbătă şi duminică, la meciuri“, mai spune Florin Băcioiu.

Vlad Chelaru, cel mai tehnic jucător

Loturile de jucători ale Victoriei Cumpăna sunt următoarele: la U-10 - Vlad-Andrei Chelaru (care a fost declarat cel mai tehnic jucător al campionatului; este fiul fostului rugbyst Dan Chelaru), Marian-Flavius Broju, Alex-Andrei Panait (căpitanul echipei), Mihai-Alexandru Andrei, Robert-Gabriel Cucu, Leonard-Marius Calotă, Andrei-Cosmin Cârţă, Andrei-Valentin Stan, Sebastiao-Manuel Melicov, Seifeddine Hassini, Ştefan Sebastian Muşat, Darian Drăgan şi Mido Nistor; la U-12 - Iulian-Cristian Miu (căpitanul echipei), Mădălin-Gabriel Mistode, Alexandru-Ciprian Neagu, David-Sebastian Pătru, Mihai-Cristian Lupu, Gabriel-Laurenţiu Răducanu, Silviu-Ionuţ Albu, Manuel-Cristian Sotir, Cristian Manu, Paul-Theodor Mărgulescu, Alexandru Nichifor, Vlad-Mihai Corcheş, Ionuţ-Alexandru Sava, Ştefan Ţâmpu, Sorin-Ion Păun, Sergiu-Cosmin Manoilă, Octavian-Laurenţiu Ciobanu şi Ştefan-Ioan Stanciu.

Bogdan Cristea - „Titlul precedent nu a fost o întâmplare“

La categoria de vârstă U-14, CSO Ovidiu şi-a menţinut titlul de anul trecut. „Am avut constanţă şi am dovedit că aurul din ediţia precedentă nu a fost o întâmplare. Am jucat bine, iar printre echipele care s-au ambiţionat să ne dea o replică puternică s-au numărat CSM Olimpia, Săcele, Timişoara şi Mihail Kogălniceanu. De acum înainte, ne pregătim pentru evoluţiile de la U-16“, a declarat Bogdan Cristea. Căpitanul echipei, Sebastian Veru, a fost desemnat cel mai tehnic jucător al campionatului. Alături de el, din lot au mai făcut parte Radu Burlăcel, Ştefan Burlăcel, Cristian Stoichici, Darius Grigore, Aniel Băjenaru, Andrei Bucureşteanu, Răzvan Radu, Cosmin Petcu, Nicolae Cojocaru, Marius Dobre, Ilie Scarlat, Robert Glejdan, Robert Plavă, Sebastian Ciobanu, Andrei Dache, Andrei Neagu, Luca Simionescu, Eugen Toma, Livian Pătraşcu, Andrei Măceş şi Andrei Batcu. CSO Ovidiu se bucură de sprijinul consistent al Primăriei Ovidiu (primar, George Scupra) şi al Consiliului Local Ovidiu.

CSC Mihail Kogălniceanu, în urcare

Faţă de campionatul precedent, CSC Mihail Kogălniceanu a urcat o treaptă pe podium, de la locul trei (la U-14) ajungând la poziţia secundă (la U-12). De asemenea, a fost aproape să ocupe locul al treilea şi la U-14. „Băieţii au evoluat bine. De-a lungul celor patru etape, am fost constant pe podium, pe locul doi şi pe locul trei. Jucătorii au dat dovadă de dăruire şi devotament, mobilizându-se foarte bine. Suntem bucuroşi că nu am avut parte de accidentări. Remarcăm întreaga echipă pentru aceste rezultate, după cum subliniem şi ajutorul pe care îl primim de la autorităţile locale, Primăria (primar, Ancuţa Belu) şi Consiliul Local. Succesul nostru a venit în urma eforturilor financiare ale administraţiei din Mihail Kogălniceanu“, a declarat antrenorul Romeo Bezuşcu. Căpitanul echipei este Valentin Paraschiv, iar în lot se mai află Andrei Vasile, Robert Anghel, Hristu Puiu, Andrei Cavadia, Andrei Zamfir, Lucian Buga, Marian Muntianu, Nicolae Severin, Cornel Stroe, Vlad Cazacu, Iulian Mânăstireanu, Leonard Ciobanu, Teodor Bogza şi Denis Morariu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii