Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-au învins pe bulgarii de la Lokomotiv Gorna Valentin Munteanu, debut la FC Farul cu două pase de gol (galerie foto)

ro

17 Feb, 2016 00:00 3369 Marime text


FC Farul a câştigat cu 3-1 meciul amical de ieri, jucat pe teren propriu cu echipa Lokomotiv Gorna Oriahoviţa, aflată pe locul trei în liga a doua bulgară. Golurile Farului au fost reuşite de Pătulea (25), C. Neagu (30) şi Tigoianu (44, din penalty), oaspeţii marcând în minutul 38.

La primul meci amical jucat în acest an pe stadionul „Farul“, echipa constănţeană a avut parte de un test reuşit, marcând de trei ori în poarta echipei bulgare şi câştigând meciul. La Farul a debutat ultima achiziţie, mijlocaşul Valentin Munteanu, care s-a descurcat foarte bine. Principalul Farului, Constantin Gache, a verificat şi mai mulţi tineri, nefiind încă decis asupra celor doi jucători Under-19 pe care să-i trimită în teren la meciurile oficiale.
 
FC Farul a început meciul în alcătuirea: Negrilă - Băjan, Fl. Popa, D. Bratu, Bituleanu - V. Munteanu, Ad. Ionescu, Milea, Tigoianu - C. Neagu, Pătulea (cpt.). Prima parte s-a încheiat cu scorul de 3-1, care avea să rămână şi cel final. „Marinarii“ au condus cu 2-0, punctând în minutele 25 (Pătulea) şi 30 (C. Neagu), la capătul unor faze oarecum identice: pase de pe dreapta ale lui Valentin Munteanu şi finalizare din apropiere a celor doi atacanţi. Munteanu a jucat cu numărul 10 pe spate şi a evoluat mijlocaş dreapta, intrând bine în combinaţii cu coechipierii şi având un serviciu precis. Deşi aflat la primul meci la Farul, jucătorul venit de la Pandurii Tg. Jiu a părut că joacă de mult timp în tricoul „marinarilor“. Bulgarii au redus din diferenţă în minutul 38, în urma unui corner, iar golul de 3-1, din minutul 44, i-a aparţinut lui Tigoianu, care a transformat un penalty scor de Pătulea.

Adrian Ionescu a jucat şi stoper

După pauză, la Farul au intervenit mai multe schimbări, singurul care a rămas tot meciul pe teren fiind Florin Popa. Echipa din partea secundă a arătat astfel: Negrilă (46 Dozescu; 74 I. Dinu) - Băjan (46 Fl. Pătraşcu), Fl. Popa. D. Bratu (64 Mbamby), Bituleanu (64 Benghea) - V. Munteanu (70 G. Pungă), Ad. Ionescu (74 Ţăranu), Milea (46 Vezan), Tigoianu (46 Corcoveanu) - C. Neagu (64 Zugravu), Pătulea (87 Airinei). Golgheterul Farului, Sorin Chiţu, a fost menajat. Doru Bratu a fost înlocuit de un jucător camerunez venit în probe, Mathias Mbamby, care a jucat mijlocaş central, iar Adrian Ionescu a coborât stoper, făcând pereche cu Florin Popa. Când a intrat pe teren şi Ţăranu, acesta a jucat fundaş dreapta, iar Florin Pătraşcu a fost repartizat fundaş central, alături de Popa. După pauză, nu s-a mai marcat, iar cele mai importante ocazii ale Farului le-au aparţinut lui Vezan (din lovitură liberă) şi Pătulea. Partida a fost arbitrată de Claudiu Marcu, asistat de Aurel Oniţa şi Sebastian Stoianof.

Căutări pentru jucătorii Under-19

 

„A fost primul meci jucat în 2016 pe stadionul Farul, un test destul de bun. Sunt mulţumit de rezultat. Ar fi trebuit să mă edific vizavi de jucătorii Under-19, dar n-am reuşit. Mai avem două jocuri amicale până la începerea campionatului. Sperăm să ne ajute şi vremea şi să reuşim să închegăm ceva. Ansamblul depinde foarte mult de jucătorii Under-19. Avem în vedere pentru aceste roluri postul de fundaş stânga (unde i-am încercat pe Bituleanu şi Benghea), cel de portar (unde îi avem pe Negrilă şi pe Dinu), dar o impresie bună a lăsat şi Zugravu (n.r. fotbalist de profil ofensiv), care pare mai copt. Rămâne de văzut. L-am văzut prima dată la joc pe Negrilă şi pot spune că mi-a plăcut, însă nu la un meci te edifici. Îl vom mai urmări, dar se pare că în poartă vom merge pe mâna lui şi a lui Dinu. Acesta din urmă a fost rezerva lui Gudea şi nu e un portar rău. El e şi mai mic ca vârstă, dar are şi anumite probleme de încredere la jocul cu piciorul“, a declarat Constantin Gache.

 Camerunezul nu rămâne 

Principalul Farului s-a declarat mulţumit de evoluţia lui Valentin Munteanu.

„A jucat foarte bine. Oricum, îl cunoşteam. Aveam nevoie de un jucător ca el, care schimbă ritmul şi are viteză bună. Sunt şi alţii care astăzi (n.r. ieri) n-au jucat bine, dar în campionat vor juca. Pungă nu prea a convins, însă eu îl cunosc şi ştiu că poate mai mult“, a arătat Gache. Fotbalistul african care a evoluat ieri după pauză nu va rămâne la Farul, astăzi urmând să plece. „Ni se trimit tot felul de jucători, cum e şi acesta din Camerun. În poziţia unde suntem destul de buni, de mijlocaş central defensiv, nu ne mai trebuie jucători, avem destui (Ionescu, Pătraşcu sau Milea). Am terminat cu fotbalişti la probe, acum intrăm în linie dreaptă cu pregătirea“, a mai spus Gache.


Tehnicianul farist a spus că, din punct de vedere sportiv, „marinarii“ pot ataca promovarea, însă „contează mai mulţi factori, nu numai cel al lotului“.

Bogdan Sâmpetru şi Ciprian Dincă, „cu Farul şi după moarte!“

La partida de ieri a asistat şi preşedintele Consiliului Director al FC Farul, Giani Nedelcu. Nici ultraşii constănţeni nu au ratat meciul. Suporterii s-au aşezat la tribuna întâi şi au făcut spectacol, cu fumigene, petarde şi scandări. Fanii nu i-au uitat nici pe doi dintre cei mai înfocaţi suporteri ai „marinarilor“, decedaţi mult prea devreme, Bogdan Sâmpetru (Bogdan Fiare) şi Ciprian Dincă (Cipa), cărora le-au scandat numele. „Cu Farul şi după moarte!“, a fost sloganul care le-a însoţit numele celor doi.
 
Următorul meci amical al Farului va fi joi, 18 februarie, de la ora 13.00, cu Delta Dobrogea Tulcea (vicelidera seriei secunde a Ligii a III-a). Partida se va juca tot la Constanţa, pe stadionul „Farul“.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii