Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

I-a fost profesor de istorie actualului gospodar-şef Un fost primar antrenează Danubius Rasova, câştigătoarea Cupei României

ro

26 Jun, 2013 00:00 4169 Marime text
Performanţă notabilă realizată de echipa de fotbal din Rasova, care va juca, pe teren propriu, cu o echipă de Liga a III-a dintr-un alt judeţ

Echipa de Liga a IV-a Danubius Rasova a câştigat faza judeţeană Constanţa a Cupei României, ediţia 2013/2014, dispunând în finală de ACS Callatis 2012 Mangalia. Echipa învingătoare beneficiază de sprijinul important al primarului din Rasova, iar antrenorul care, în Cupă, a scos formaţia din graniţele judeţului, este un profesor de istorie, ieşit la pensie, fost gospodar-şef al comunei.

Partida Danubius Rasova - ACS Callatis 2012 Mangalia s-a jucat la Rasova şi le-a revenit gazdelor cu scorul de 3-0 (1-0). Au marcat Ionel Boghiţoi (min. 30), Marian Ceauşu (min. 60, din 11 m) şi George Andreescu (min. 75). Formula de start a lui Danubius a fost: Alexandru Sărăcin - George Rusu, Cătălin Lefterică, Romeo Lupu, George Andreescu - Edi Iridion - Elian Barbu, Marian Ceauşu, Cătălin Neda (cpt.), Constantin Olah - Ionel Boghiţoi. Au mai jucat Ionuţ Cantaragiu, Cătălin Mărăcine şi Gheorghiţă Sima, toţi trei fotbalişti sub 18 ani. „Pentru noi este o realizare. Am adus în vitrina clubului un trofeu. Suntem înfiinţaţi de puţini ani, însă avem obiective îndrăzneţe. A fost greu să izbândim în Cupa României, dar cu atât mai frumos. Cum se spune la fotbal, avem echipă, avem valoare. Am ocupat locuri fruntaşe pe judeţ, atât în seria sezonului regulat, cât şi în turneul play-off. Ne puteam clasa chiar şi mai bine, însă am avut unele probleme de lot, atacanţii îmbolnăvindu-ni-se, astfel că, într-o perioadă, rezultatele nu au fost cele aşteptate.

Însă, pe final, ne-am revenit, iar totul e bine când se termină cu bine. Îi felicit pe băieţi pentru acest succes, care face cinste comunei Rasova”, a declarat primarul localităţii, Mihalache Neamţu, un mare iubitor de fotbal, care se implică mult în sprijinirea echipei, contribuind şi cu bani (buni) din buzunarul propriu. „Ne bucurăm pentru parcursul din Cupă, dar şi din campionat. Ne-am clasat în faţa multor echipe cu pretenţii. Este adevărat, în finală, Callatis 2012 a jucat cu mulţi tineri, însă realizarea noastră rămâne. La echipă este linişte, climat instituit de primarul Mihalache Neamţu, care şi-a respectat toate promisiunile. Ne-am şi întărit (până acum venind Lefterică sau Nedelea), iar în sezonul viitor al Ligii a IV-a avem planuri mari”, a spus şi Ionel Boghiţoi (30 de ani), un fost jucător al FC Farul, dar şi al altor echipe cunoscute din România.

Amical cu Rapid Feteşti

Înfiinţată în anul 2009, Danubius Rasova a evoluat în primele două sezoane în Liga a V-a, iar de doi ani joacă în Liga a IV-a. Campionatul l-a încheiat pe locul doi în Seria Vest, astfel că s-a calificat în turneul play-off, unde, după alte 12 partide, locul final ocupat a fost patru. Pe plan local, evoluţia a fost încununată însă de titlul de câştigătoare a fazei judeţene a Cupei României. „Am disputat până acum cinci jocuri în această competiţie, ultimul fiind cel câştigat în finală cu ACS Callatis 2012 Mangalia, la capătul unei partide frumoase”, a declarat antrenorul lui Danubius Rasova, Gheorghe Stănculescu. În vârstă de 66 de ani, acesta este un fost fotbalist, profesor de istorie (acum pensionar) şi fost primar al Rasovei. A activat ca profesor la Rasova între 1970 şi 2012, avându-l ca elev şi pe actualul primar, Mihalache Neamţu. Gheorghe Stănculescu a fost şi directorul şcolii din Rasova, iar ca primar a oficiat între anii 1990 şi 1996. Între 1960 şi 1971 a jucat fotbal, ca fundaş central, la mai multe echipe, precum Ideal Cernavodă, Victoria Saligny şi Ştiinţa Constanţa. Gheorghe Stănculescu s-a dedicat muncii la catedră, însă a rămas aproape şi de fenomenul fotbalistic, iar la Rasova s-a implicat tehnic la echipele comunei. Danubius şi-a început activitatea cu el ca antrenor şi tot cu el a promovat în eşalonul superior. În sezonul trecut, a fost tehnicianul formaţiei de juniori, iar când antrenorul echipei mari, Nicolae Şteflea, nu a mai venit la formaţie, din motive personale, Gheorghe Stănculescu a preluat prima echipă, în etapa a patra a play-off-ului. „Am promovat şase tineri de la juniori, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 18 ani, dintre care doi, Marian Ceauşu şi Eduard Albu, sunt titulari, iar restul rezerve. În finala cu ACS Callatis 2012 Albu nu a jucat însă, fiind accidentat. În continuare, în Cupă, sperăm să ajungem cât mai sus. Vom disputa partida următoare, cu echipa de Liga a III-a, la Rasova, pe 17 iulie. Băieţii au o săptămână de pauză, după care, pe 1 iulie, ne reunim, facem vizita medicală şi demarăm pregătirea. Pe 13 iulie, am fixat şi un amical, cu Rapid Feteşti”, a arătat Stănculescu. 

Petrecere ca în poveşti

Promovată în Liga a III-a cu patru zile înaintea meciului cu Danubius Rasova, ACS Callatis 2012 Mangalia a folosit la finala locală de Cupă un singur jucător dintre titularii obişnuiţi, Aurel Chelu, restul fiind tineri cu vârsta între 17 şi 20 de ani din propria pepinieră, în condiţiile în care jucătorii de la prima echipă intraseră în vacanţă. Echipa a fost: Ionuţ Drumen - Mihai Dobre, Gabriel Bădiceanu, Andrei Dumitraşcu, Marius Dumitru - Sever Sali, Aurel Chelu (cpt.), Dragoş Călin, Andrei Pătraşcu - Alin Pietreanu (46, Andrei Rusu), Marius Mitescu (55 Niky Robu). Ca antrenor-jucător a figurat Aurel Chelu, iar delegatul echipei a fost Marian Stoian. Callatis 2012 a sărbătorit promovarea la complexul „Perla Venusului” din staţiunea Venus. Fotbaliştii au dat frâu liber bucuriei, din arsenalul petrecerii nelipsind torţele aprinse pe plajă, ca pe stadion.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii