Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău, cetăţean de onoare al municipiului Constanţa

ro

25 Jul, 2015 00:00 1480 Marime text
Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local al municipiului Constanţa, care se va disputa vineri, 31 iulie, figurează şi proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa tenismenului Horia Tecău. 

În vârstă de 30 de ani, acesta este unul dintre cei mai buni jucători de dublu din lume, ocupând în momentul de faţă, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, locul cinci în clasamentul ATP şi prima poziţie în ierarhia provizorie de calificare la Turneul Campionilor. Cel mai mare triumf al lui Tecău în tenis de până acum s-a înregistrat cu puţin timp în urmă, constănţeanul şi partenerul său câştigând turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, la care Horia mai disputase trei finale în anii precedenţi (în 2010, 2011 şi 2012). De asemenea, Horia a cucerit titlul şi la un alt turneu de Grand Slam, Australian Open, dar la dublu mixt (în 2012), plus numeroase alte turnee.

Constănţeanul a triumfat în întrecerea de la Wimbledon şi la juniori, în 2002, în tandem cu Florin Mergea (actualul său partener din Cupa Davis), cei doi deţinând în palmares şi titlul de campioni europeni de juniori. Prin triumful de la această ediţie a Wimbledonului, Horia i s-a alăturat, după 42 de ani, lui Ilie Năstase pe lista scurtă a românilor care au triumfat, la dublu masculin, pe iarba londoneză. Tatăl lui Horia, fostul comisar-şef Romeo Tecău, pensionar acum, a activat ultima dată ca şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii