Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep participă la Indian Wells Horia Tecău a adus victoria României în meciul de Cupa Davis cu Israel

ro

09 Mar, 2015 00:00 1607 Marime text
Tenismenul constănţean Horia Tecău şi Florin Mergea au adus, sâmbătă, punctul victoriei României din disputa de la Sibiu cu Israel, contând pentru turul I al Grupei I a Zonei Euro-Africane a Cupei Davis.
 
Perechea Mergea / Tecău a învins cu 6-3, 6-4, 6-4 cuplul Bar Tzuf Botzer / Edan Leshem, în meciul trei al întâlnirii, scorul general devenind 3-0 şi aducându-le tricolorilor calificarea în turul doi al Grupei I a Cupei Davis. Partida a durat o oră şi 46 de minute şi s-a bucurat şi de prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a soţiei acestuia, Carmen Iohannis. Celelalte puncte ale României au fost obţinute de Adrian Ungur (159 ATP), 7-5, 6-3, 6-0, cu Bar Tzuf Botzer (893 ATP), şi de Marius Copil (168 ATP), 6-7, 7-6, 6-4, 6-2 cu Dudi Sela (108 ATP). În meciul următor, România va întâlni, pe teren propriu, între 17 şi 19 iulie, echipa Slovaciei, care a trecut de Slovenia, cu victorii în primele trei meciuri. Dacă se va impune în turul doi, echipa României va juca apoi în play-off-ul pentru Grupa Mondială.  

„În meciul de dublu din disputa cu Israel, am jucat puţin relaxat la început. Sunt puţin dezamăgit de start, dar apoi mi-am găsit ritmul şi am reuşit un meci bun, ceea ce mă bucură. Israelienii au schimbat echipa şi nu ştiam la ce să ne aşteptăm. Slovacia este un adversar greu, dar mai sunt câteva luni până când o vom întâlni, astfel că ne putem îmbunătăţi jocul. Am crescut şi noi ca nivel, iar Marius Copil are câteva partide bune în acest an“, a declarat Tecău.
Finalmente, România s-a impus cu 5-0, după ce, ieri, Adrian Ungur l-a învins pe Edan Leshem cu 6-4, 6-2, iar Marius Copil a dispus cu 7-6, 6-3 de Bar Tzuf Botzer cu 7-6, 6-3. 

 Simona Halep - „Sper să ajung cât mai sus la Indian Wells“  

 În perioada următoare, cea mai bună jucătoare de tenis din România, Simona Halep, va evolua în turneul de la Indian Wells (9-22 martie), unde e cap de serie numărul trei. A treia jucătoare a lumii a plecat în SUA şi a spus că se simte mai bine după accidentarea care a obligat-o să declare forfait la turneul de la Doha. „Am luat pauză şi am făcut recuperare. Mă simt mai bine şi sper să nu mai apară durerile. Sunt pregătită. Sper să ajung cât mai sus la Indian Wells, care e un turneu frumos. Participă însă multe jucătoare bune şi va fi dificil“, a arătat Simona, care a primit premiile „Jucătoarea lunii februarie“ şi „Cea mai frumoasă lovitură a lunii“. „Sunt distincţii importante, care îmi dau încredere. Sper să colecţionez cât mai multe. Colaborarea cu antrenorul Victor Ioniţă merge bine şi am încredere că vom obţine multe rezultate frumoase“, a mai spus jucătoarea din Constanţa.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii