Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM lupta cu universitatile

ro

03 Mar, 2009 02:44 1746 Marime text

hcm.jpgÎn tur, formaţia constănţeană a reuşit o victorie la limită, scor 28-27, fiind una dintre puţinele echipe care s-au impus pe terenul sucevenilor

După ce a reuşit o victorie fără emoţii, sâmbătă, pe teren propriu, împotriva formaţiei Universitatea Transilvania Cluj, cu 28-21 (16-9), HCM Constanţa va disputa, mâine, tot la Sala Sporturilor, partida cu Universitatea Bucovina Suceava, din etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

Liderul campionatului, Handbal Club Municipal Constanţa, va avea, mâine, o misiune dificilă împotriva echipei Universitatea Suceava. Formaţia moldoveană a reuşit, în etapa disputată weekend-ul trecut, să învingă detaşat una dintre pretendentele la titlu în acest an, Ştiinţa Bacău. Echipa constănţeană are nevoie de o victorie în acest meci pentru a nu pierde prima poziţie în Liga Naţională, ameninţată în acest moment doar de echipa antrenată de Aihan Omer, UCM Reşiţa, cele două fiind separate de un singur punct. De cealaltă parte, formaţia suceveană a urcat în clasament până pe locul 7, după ce a început foarte bine returul, obţinând două victorii împotriva a două dintre forţele campionatului, Ştiinţa Bacău şi Dinamo. În tur, formaţia constănţeană a reuşit o victorie la limită, scor 28-27, fiind una dintre puţinele echipe care s-au impus la Suceava. În ceea ce priveşte absenţele din lotul constănţean, doar pivotul Silviu Băiceanu nu va putea fi folosit în partida de mâine. Jucătorul HCM-ului a lipsit şi la jocul de sâmbătă cu Universitatea Cluj, fiind accidentat după partida din Cupa Cupelor cu Tatran Presov. În ceea ce-i priveşte pe George Buricea şi Petr Hejtmanek, aceştia vor fi apţi de joc după ce au fost menajaţi în meciul precedent. Lipsa acestora nu s-a făcut simţită în partida cu Universitatea Cluj, ceilalţi componenţi ai lotului care au evoluat mai puţin în acest sezon suplinind cu succes golul de pe posturile respective. Astfel, pe lângă portarul Mihai Popescu, a cărui evoluţie se îmbunătăţeşte de la joc la joc, sârbul Uros Vukotic a fost cel mai bun jucător în partida de sâmbătă, reuşind să termine întâlnirea din postura de golgheter. De remarcat este şi revenirea pe teren a lui Mihai Timofte. Titular incontestabil în sezonul trecut, handbalistul constănţean a lipsit aproximativ cinci luni din lotul HCM-ului, fiind introdus în meciul cu echipa din Cluj, de la sfârşitul săptămânii trecute.

Steaua - UCM Reşiţa, în derbiul etapei

Meciul, care va fi cap de afiş în această etapă intermediară, se va juca la Chiajna, unde campioana en-titre, Steaua MFA Bucureşti, va juca împotriva formaţiei UCM Reşiţa. După un start de sezon dezastruos, echipa roş-albastră a revenit între primele echipe ale campionatului şi are nevoie de un succes în derbiul cu trupa antrenată de Aihan Omer pentru a intra în lupta pentru titlu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii