Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:57 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM defileaza spre titlu

ro

27 Apr, 2009 02:58 1204 Marime text

hcm.jpgFormaţia constănţeană a dat un adevărat recital în faţa echipei pe care nu reuşise să o învingă până acum

Handbal Club Municipal Constanţa a câştigat în stil de mare campioană, în faţa formaţiei Ştiinţa Municipal Bacău, cu scorul de 41-27 (24-17), într-un meci contând pentru etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.
Formaţia pregătită de Zoran Kurtes şi Eden Hairi a controlat partida disputată sâmbătă la Sala Sporturilor, echipa băcăuană fiind departe de forma din sezonul trecut, când se lupta de la egal la egal cu forţele campionatului. Ştiinţa Bacău a încercat să ţină ritmul, însă fără prea mari sorţi de izbândă. Constănţenii s-au distanţat la jumătatea primei părţi la patru goluri diferenţă, scor 11-7, continuând să bombardeze poarta oaspeţilor, astfel încât până la finalul reprizei, HCM avea deja un avantaj liniştitor de şapte goluri. Formaţia de pe litoral nu a slăbit piciorul de pe acceleraţie nici în a doua jumătate a partidei, handbaliştii constănţeni fiind decişi să răzbune cele trei meciuri fără victorie împotriva moldovenilor. La un pas de un nou titlu de campioană şi cu un avantaj substanţial pe tabelă, Toma & co. a jucat pe finalul jocului şi pentru publicul prezent în număr mare la Sala Sporturilor, creând spectacol prin câteva execuţii de fineţe. La final, diferenţa de 14 goluri de pe tabelă spune totul despre ostilităţile din teren. De la constănţeni, cei mai buni marcatori au fost Csepreghi şi Sabou (câte şapte goluri), Sadoveac (6), Toma (5) şi Mureşan (4), în timp ce portarii HCM-ului şi ai echipei naţionale, Ionuţ Rudi Stănescu şi Mihai Popescu s-au remarcat cu 22 de intervenţii salvatoare. De cealaltă parte, Bondar (10 goluri) şi Sandu Iacob (6) au fost singurii remarcaţi la oaspeţi. Astfel, HCM mai are nevoie de o singură victorie pentru a fi campioană şi, matematic, aceasta putând fi obţinută etapa viitoare, programată sâmbătă, 2 mai, când constănţenii se vor deplasa la Târgu-Jiu pentru jocul cu echipa locală, Pandurii.

CSM Medgidia, învinsă de Steaua

Aflată pe un dezamăgitor locul 11 înainte de această etapă, echipa pregătită de Ion Crăciun nu a pus prea mari probleme campioanei în exerciţiu, Steaua MFA Bucureşti, „roş-albaştri" câştigând lejer partida de la Sala Sporturilor din Medgidia, scor 32-27 (15-11). După acest nou eşec, CSM Medgidia nu mai poate spera nici măcar la o participare în Cupa României, fiind la patru puncte de locul 8 (ultimul care permite calificarea în Cupă), cu trei etape înainte de finalul sezonului. Etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale de handbal masculin a mai programat sâmbătă partidele: HC Odorhei - Poli Timişoara 25-25 (14-12), Universitatea Cluj - Pandurii Târgu-Jiu 30-32 (13-17), CS H&V Piteşti - Dinamo Bucureşti 29-37, CSM Oradea - CSU Suceava 29-42 (14-17). Partida Minaur Baia Mare - UCM Reşiţa, scor 29-33, s-a disputat în devans.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii