Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nurhan Ali - „Suntem victime colaterale“ HCM Constanţa va deveni amintire, se va înfiinţa un club nou

ro

30 May, 2015 00:00 3701 Marime text
Nurhan Ali, directorul executiv al HCM Constanţa, nu crede că fosta campioană a României îşi va continua existenţa sub acest nume, problemele cu care se confruntă urmând a duce probabil la înfiinţarea unui club nou.
 
„Am tot sperat până în ceasul al 12-lea că vom continua sub titulatura HCM Constanţa, cu care am adus glorie sportului constănţean şi am fost echipa-fanion a handbalului românesc timp de aproape zece ani. Însă nu cred că vom mai putea continua sub acest brand. Probabil că vom înfiinţa un club nou, pe care să preluăm jucătorii, câţi or mai avea încredere în noi. Asta e marea problemă acum, lipsa de încredere. Am jucat şi eu handbal şi ştiu cum e când cineva îţi promite ceva şi nu se ţine de cuvânt. Dar nu va fi un capăt de drum, o renunţare la handbalul masculin de performanţă. Pe lângă cei din vechiul lot care vor dori să continue alături de noi, vom încerca şi cu câţiva copii de 18 - 19 ani, punând accentul pe reconstrucţie, un an - doi. La fel am procedat şi acum 14 ani, am pornit la drum cu tineri de 18 - 20 de ani şi cu câţiva veterani lângă ei“, a declarat Nurhan Ali.

„Fără bani, nu poţi face performanţă“

După ani buni în care şi-a obişnuit suporterii cu marea performanţă, dominând cu autoritate întrecerile interne şi obţinând rezultate şi pe plan extern, HCM Constanţa a încheiat ultima ediţie a Ligii Naţionale pe locul şase, pierzând şi în deplasare, şi pe teren propriu în disputa cu Dunărea Călăraşi. La Constanţa, HCM a cedat cu 29-35 (11 -19), însă a aliniat o echipă cu mulţi tineri, din pricina numeroaselor absenţe (Toma, Buricea, Humet - suspendați după meciul de la Călărași, Cristescu, Cutura, Adzic, Tucanu și Enescu - accidentați). „După 12 ani, e un sezon de care nu ne putem declara mulţumiţi. Au fost alţi factori care au dus la acest rezultat final şi la problemele cu care ne-am confruntat în acest sezon. Oamenii care ne-au fost alături ani întregi n-au mai putut sau unii n-au mai vrut să fie lângă noi. Acest lucru s-a resimţit foarte mult. Fără bani, nu poţi face performanţă.

Am fost victime colaterale în războiul dintre Consiliul Judeţean Constanţa şi Curtea de Conturi. Dar asta e România, în ţara asta trăim şi trebuie să le ducem, şi bune, şi rele“, a spus Nurhan Ali, care a remarcat activitatea la echipă a portarului Mihai Popescu, pentru care meciul cu Dunărea Călăraşi a fost ultimul la Constanţa, goal-keeper-ul urmând a juca în străinătate. „Îi mulţumesc lui Mihai Popescu pentru anii minunaţi petrecuţi la echipă. În calitate de conducător de club, aş vrea să mai am asemenea jucători, cu asemenea caracter şi personalitate“, a precizat Nurhan Ali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii